چین سهام طلایی چند شرکت بزرگ حوزهی فناوری این کشور ازجمله هلدینگ علیبالا را خریداری کرده است تا کنترل بیشتری روی آنها داشته باشد. پکن همچنین پیشنهاد مشابهی را برای خرید سهام در هلدینگ Tencent و سایر غولهای فناوری داخلی مطرح و برنامههایی برای اعمال تغییرات در شرکتهای فناوری این کشور آماده کرده است. ازجمله شرکتهای دیگری که چین سهام طلایی آنها را خریداری کرده است میتوان به ویبو، Kuaishou Technology، ByteDance، تیکتاک و غیره اشاره کرد.
سهام طلایی یعنی دارندهی آن حتی درصورتی که اکثریت سهام را دراختیار نداشته باشد، قدرت وتو تصمیمات اصلی شرکت را بهدست خواهد آورد. درمورد گروه علیبابا، دولت چین سهام اقلیت حدود یک درصدی را از این شرکت بهدست آورده که با مزیتهای مدیریتی ویژه همراه است. این کشور سهام طلایی غولهای فناوری را ازطریق صندوقهای دولتی یا شرکتهای دولتی خریداری و سپس نمایندهی خود را در هیئتمدیرهی این شرکتها منصوب میکند تا در همهی تصمیمگیریهای مهم حضور و نقش داشته باشد.
به گزارش Gizmochina، گروه علیبالا طی چندماه گذشته هدف سرکوب شدید مقامات نظارتی قرار گرفته است. غیر از این شرکت، چند غول فناوری چینی دیگر ازجمله Didi Global Inc و Tencent نیز با خشم دولت مواجه شدهاند. طی دوسال سرکوب نظارتی روی این شرکتها، جریمههای سنگیی برای آنها درنظر گرفته شد که بیشاز یک تریلیوندلار از ارزش بازار آنها را از بین برد.
ساختار اقتصادی چین با اتخاذ سیاستهای کووید صفر طی سالهای اخیر، وضعیت بدی را تجربه میکند. محدودیتها و سانسور روی ورزشهای الکترونیکی بهتنهایی میلیونها نفر را از اقتصاد این کشور حذف کرده است.
درآمد بازیهای چینی درسال ۲۰۲۲ به ۴۴ میلیارد دلار رسید. درحالحاضر ۶۵۵ میلیون گیمر موبایل در این کشور وجود دارند که ۲۴ میلیارد دلار از سهم بازار بازی آن را تشکیل میدهند و دولت این کشور نمیخواهد در این حوزه و سایر مشاغل اینترنتی بیتأثیر باشد. بنابراین، بهنظر میرسد پکن اکنون درحال کسب حقوق مدیریت در غولهای بزرگ فناوری است تا این بخش را اصلاح و احیا کند.