پلاس وی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

چین در سال گذشته پتنت‌های تراشه‌محور بیشتری نسبت‌ به آمریکا ثبت کرد

چین در سال گذشته پتنت‌های تراشه‌محور بیشتری نسبت‌ به آمریکا ثبت کرد

آمار نشان می‌دهد بیش از ۵۰ درصد کل پتنت‌های صنعت تراشه در سال ۲۰۲۲ توسط چین ثبت شده‌اند. سهم آمریکا ۲۶ درصد اعلام شده است.

چین بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی پردازنده در دنیا محسوب نمی‌شود، اما سرمایه‌گذاری سنگینی در این حوزه انجام داده است تا با تحریم‌هایی که آمریکا علیه صنعت تراشه اعمال کرده مقابله کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد چین با سرعت بالا در حال ثبت پتنت‌های جدیدی با محوریت صنعت تراشه است.

بر اساس گزارش تامز هاردور، شرکت‌های چینی سال گذشته بیش از نیمی از کل پتنت‌های صنعت تراشه را به خود اختصاص دادند: «قدرت‌های جهانی نظیر ایالات متحده، چین و اتحادیه‌ی اروپا در رقابت‌اند تا به رهبر فناوری نیمه‌هادی تبدیل شوند. این به وضوح نشان می‌دهد که قطعات نیمه‌هادی تا چه حد برای آینده‌ی اقتصاد اهمیت دارند.»

در سال گذشته‌ی میلادی تعداد پتنت‌های مرتبط‌به قطعات میکروالکترونیک به ۶۹٬۱۹۰ مورد رسید تا رکورد جدیدی ثبت شود. تعداد پتنت‌های ۲۰۲۲ به‌میزان ۵۹ درصد بیشتر از پنج سال پیش بود. تراشه‌ها امروز بسیاری از صنایع را تحت تأثیر قرار می‌دهند و اهمیتشان فراتر از حد تصور است.

شرکت‌های چینی با ۱۸٬۲۲۳ پتنت، ۵۵ درصد از سهم را به خود اختصاص دادند. همزمان سهم شرکت‌های آمریکایی به ۲۶ درصد رسید. در مقایسه، بریتانیا ۱۷۹ پتنت ثبت کرد که معادل تنها ۰٫۲۶ درصد از کل پتنت‌ها بود.

TSMC بیشتر از هر شرکت دیگری در سال گذشته پتنت ثبت کرد. این شرکت تایوانی که بزرگ‌ترین تراشه‌ساز قراردادی دنیا محسوب می‌شود و مشتریان بزرگی مثل اپل دارد، ۴٬۷۹۳ پتنت معادل هفت درصد از کل پتنت‌ها را به خود اختصاص داد. تعداد پتنت‌های Applied Materials و SanDisk و IBM به ترتیب ۲۰۹، ۵۰ و ۴۹ مورد بود.

در حال حاضر صرفاً به تعداد پتنت‌ها دسترسی داریم، در حالی که جزئیات آن‌ها از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است. تحلیل محتویات ده‌ها هزار پتنت غیرممکن است، بااین‌حال تعداد بالای پتنت‌ها به وضوح نشان می‌دهد که صنعت تراشه با سرعت زیادی در حال پیشرفت است.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع