وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

چیپس خانگی خطرناک تر از چیپس های بسته بندی!

چیپس خانگی خطرناک تر از چیپس های بسته بندی!

چیپس خانگی یا همان چیپس هایی که در بسته بندی های شفاف قرار دارند و برخی فروشنده ها آنها را با عنوان چیپس خانگی می فروشند بسیار خطرناک تر از چیپس های فرآوری شده است. در ادامه بیشتر بخوانید.

مضرات چیپس خانگی بیشتر از چیپس های بسته بندی!!!

 

 چیپس خانگی که عموما سالم تر از چیپس های بسته بندی شده تلقی می شود به نوعی گول زنک هایی هستند که فروشندگان تحویل مشریان می دهند و هرگز نباید به این طریق مصرف شوند.

مدتی است در برخی فروشگاه‏های سطح شهر چیپس‏هایی به نام چیپس‏های خانگی در بسته ‏بندی ‏های شفاف به فروش می‏رسد که علاوه بر قیمت پایین تر، به دلیل ایجاد حس نوستالژیک در بچه‏ های دیروز، طرفداران زیادی دارند اما چرا با وجود توصیه‏ های متخصصان در همان سال‏ها مبنی بر اینکه بسته ‏بندی چیپس در نایلون‏های شفاف مضر و سرطانزاست اقداماتی صورت گرفت.

اصلی ترین مشکل چیپس‏هایی که خانگی تهیه می‏شوند، چیست؟
چیپس از سرخ شدن ورقه‏ های بسیار نازک سیب‏ زمینی در روغن بسیار داغ تهیه می‏شود. روغنی که با حرارت بسیار زیاد گرما می ‏بیند، ترکیب های مضر و سرطانزا تولید می‏کند که مصرف آن برای سلامت انسان بسیار خطرناک است. این روغن باید پس از چند بار استفاده، دور ریخته و روغن جدیدی برای تهیه چیپس‏های جدید استفاده شود. کارخانه های موادغذایی صنعتی با برندهای معروف که مستمر تحت نظارت بازرسان بهداشت مواد غذایی قرار می‏گیرند، معمولا خود را ملزم می‏دانند روغن‏ را پس از چند بار استفاده، حتما عوض کنند اما این کار در مورد چیپس‏های خانگی که نام و نشانی ندارند و در کارگاه‏های زیرزمینی و دور از چشم بازرسان بهداشت محیط یا بهداشت موادغذایی تهیه می‏شوند، انجام نمی‏گیرد. بارها کارگاه‏هایی را دیده ‏ایم که به صورت مخفی اقدام به تهیه موادغذایی مختلف از جمله چیپس می‏کردند و روغن مصرفی آنها کاملا تیره رنگ شده بود. کاملا مشخص است که این افراد فقط به فکر منافع اقتصادی خود هستند و سلامت مردم برایشان اهمیتی ندارد. به همین دلیل در صورت تمایل فقط باید چیپس‏ها یا مواد غذایی نام و نشان‏دار که در کارخانه های صنعتی مواد غذایی تهیه شده ‏اند، خرید.
 

چیپس های خطرناک

چیپس خانگی و چیپس های بسته بندی 

 
 
بسته ‏بندی شفاف یا غیرشفاف چه نقشی در سلامت چیپس‏ها دارند؟
اکثر چیپس‏های خانگی بسته ‏بندی شفاف دارند. وقتی این بسته‏ بندی‏ها در معرض نور آفتاب قرار می‏گیرد، روغن داخل ورقه‏ های سیب‏ زمینی بیشتر پراکسید می‏شود و ترکیب های مضر بیشتری تولید می‏کند. هرچند بسته ‏بندی‏های غیرشفاف هم نباید در معرض نورآفتاب قرار بگیرند زیرا آنها هم دچار مشکلاتی خواهند شد اما این زیان ها به مراتب کمتر از بسته ‏بندی‏های شفاف است. در کل باید از خریدن تمام مواد غذایی ای که به هر دلیل خارج از مغازه و در معرض نورآفتاب قرار گرفته ‏اند، خودداری کرد.
 
چیپس‏های خانگی چه مشکلات بزرگ  دیگری می‏توانند داشته باشند؟
احتما شما هم متوجه شده اید که روی بسته‏ های چیپس‏های خانگی هیچ نام و نشانی از میزان نمک، روغن، کالری و... نوشته نشده است زیرا هیچ آزمایشگاهی وجود نداشته که بتواند میزان مواد موجود در مثلا 100 گرم چیپس را اندازه‏ گیری کند. تنها مشخصه‏ ای که می‏توان روی برخی از این بسته‏ بندی‏ها دید، تاریخ تولید است که آن هم معلوم نیست درست باشد. به نظر می‏رسد عاملی که باعث می‏شود مردم برای خرید اینگونه محصولات اقدام کنند، قیمت ارزان تر آنها نسبت به انواع صنعتی است در حالی که عوارض آنها به مراتب بیشتر خواهد بود. بهترین کار این است که چیپس موردنیاز خود را در خانه تهیه کنید زیرا هم از سالم بودن روغن آن اطمینان دارید و هم آن را بیش از حد شور نمی‏کنید.
 
برای تهیه چیپس در منزل چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
مهم ترین نکته این است که مراقب باشید روغن در اثر حرارت زیاد نسوزد و پس از 2 تا 3 بار مصرف دور ریخته شود. اگر برای مزه ‏دار کردن چیپس‏ها قبل از سرخ شدن، به سیب ‏زمینی‏ ها افزودنی می زنید، باید روغن را پس از استفاده دور بریزید زیرا ممکن است افزودنی‏ها در روغن بسوزند. بعد از اینکه ورقه‏ های سیب‏ زمینی سرخ شدند، می‏توانید آنها را ابتدا در صافی و سپس در دستمال‏های مخصوص آشپزخانه یا کاغذهای جذب‏ کننده روغن بریزید تا روغن اضافه آنها تا حد امکان گرفته شود.
 
آیا می‏توان چیپس را بدون نمک تهیه کرد؟
می‏توان این کار را انجام داد اما در صنعت برای افزایش رضایتمندی مشتری از طعم و مزه چیپس و اسنک‏ها، به آنها نمک و افزودنی می زنند. افرادی که تمایلی به مصرف نمک ندارند می‏توانند آن را در خانه تهیه کنند.
 
در معرض هوا قرار گرفتن چیپس ها، چه مشکلاتی را سبب می‏شوند؟
بهتر است چیپس‏ را در بسته‏ های کوچک و در حد نیاز خریداری کرد اما اگر بسته بزرگی خریدید و بازش کردید، آن را 3-2 روزه مصرف کنید. بهترین مکان برای نگهداری بسته‏ های باز چیپس، جای خشک و خنک است.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع