از آنجایی که چینیها کارت گرافیکهای کمی با برند خود تولید میکنند، انتظارها از کمپانی چینی Moore Threads و کارت گرافیک جدید این شرکت با نام MTTS80 زیاد است. تشخیص اینکه آیا MTT S80 آنچه را که برای رقابت با بهترین کارتهای گرافیک ساخته شده توسط انویدیا، ای ام دی، و یا حتی آرک اینتل لازم است را دارد یا خیر. دشوار است، اما خوشبختانه بنچمارکهای این کارت گرافیک دید مناسب نسبت به این GPU نه چندان ردهبالا به ما میدهد.
در حالی که شرکت سازنده کارتهای گرافیک مور ترد، تجربه تیم سبز (انویدیا) را ندارد، اما این شرکت را فردی با سابقه اداره میکند. Zhang Jianzhong جزو مدیران سابق انویدیا و جنرال موتور چین بود که در سال ۲۰۲۰ مور ترد را تأسیس کرد.
از آنجایی که کارت گرافیک MTT S80 تماماً توسط مهندسان چینی طراحی شده و نخستین کارت گرافیک گیمینگ دسکتاپ با پشتیبانی از درگاه PCIe 5.0 محسوب میشود، توجهی زیادی را به خود جلب کرده است. محصولات سری GeForce RTX40 انویدیا که از معماری Ada Lovelace و سری AMD Radeon RX 7000 که از معماری RDNA3 استفاده میکند همچنان از درگاه PCIe 4.0 که در اواسط سال ۲۰۱۷ معرفی شد، استفاده میکند.
MTT S80 جانشین MTT S60، همچنان از همان معماری MUSA استفاده میکند. MTT S80 از APIهای مدرن از جمله: CUDA، DirectX، OpenCL، OpenGL ،Vulkan پشتیبانی میکند. GPU این کارت گرافیک به نام Chunxiao با لیتوگرافی ۱۲ نانومتری ساخته شده است. همچون کارتگرافیکهای انویدیا و ایامدی، MTT S80 از کدکهای محبوب مانند: H.264، H.265، VP9، AV1 پشتیبانی میکند.
کارت گرافیک مذکور ۴۰۹۶ هسته MUSA دارد که با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز کار میکنند تا حداکثر توان ۱۴.۴ ترافلاپس را بر مبنای محاسبات اعشاری ۳۲ بیتی، ارائه دهد. از نظر قدرت پردازشی، این کارت گرافیک چینی را میتوان بین کارتهای انویدیا مدل RTX 3060 با ۱۲.۷ ترافلاپس و RTX 3060TI با ۱۶.۲ ترافلاپس یا در عوض بین کارتهای رادئون مدل RX 6750 XT با ۱۳.۳ ترافلاپس و رادئون RX 6800 با ۱۶.۲ ترافلاپس قرار داد.
شرکت نوپا مور ترد کارت گرافیک MTT S80 را به ۱۶ گیگابایت حافظه GDDR6 که ۱۴ گیگابیت بر ثانیه و باس ۲۵۶ بیتی مجهز کرده است. این ترکیب در تئوری حداکثر پهنای باندحافظه را تا ۴۴۸ گیگابایت در ثانیه دست فراهم میکند که میتواند با پهنای باند حافظهی کارت RTX 3060 ti برابری کند.
MTT S80 دارای طراحی قابل قبول و ابعدادی بزرگ شبیه به رقبای خود است که دو اسلات مادربرد را اشغال میکند. این کارت گرافیک برای خنک کردن مدارها و GPU از سه فن کمک میگیرد و نور پردازی RGB چشمنوازی دارد.
این کارت از کانکتور ۸ پین EPS برای تغذیه ۲۵۵ وات مصرف آن استفاده میکند. MTT S80 دارای خروجیهای مشابه GeForce RTX 4090 پرچمدار انویدیا است. علاوه بر این، سه خروجی DisplayPort1.4a و یک پورت HDMI 2.1 برای پشتیبانی از چهار نمایشگر 8K دارد.
تامز هاردوار در زمان گرفتن بنچمارک از گرافیک MTT S80 به مشکل خورده است و گفته که درایور این کارت گرافیک اصلا بهینه نیست و این موضوع باعث ضعف در عملکرد GPU شده است. Tessellation در بنچمارکها با درایور فعلی به درستی کار نمیکرده و باعث کرش کردن در نرمافزارهای بنچمارک معروف مانند: Unigine Heaven، 3DMark و همچنین بازی پرطرفدار Final Fantasy XIV: Endwalker 11 شده است؛ ولی با تمام تعجب وقتی Resizable BAR فعال بود به خوبی کار میکرد. (Resizable BAR فناوری بود که AMD ابداع کرد که CPU به طور مستقیم به اطلاعات روی حافظه کارت گرافیک از جمله تکسچرها، سایهزنها دسترسی داشه باشد)
کارت گرافیک اختصاصی چینیها در بازی Crysis با تنظیمات بالا و رزولوشن 1080p و با API DirectX9 بین ۱۶ و ۳۱ فریم نمایش داد که عملکرد ضعیفی به شمار میرود. ولی در بازی F.E.A.R با رزولوشن 1080p و حداکثر تنظیمات گرافیکی بین ۵۴ تا ۱۸۶ فریم را پخش کرده که خوب به نظر میرسد. در همین حال میانگین نرخ فریم برای بازی Half-Life 2: Lost Coast در رزولوشن 1080p و تنظیمات حداکثری ۱۳۲.۲ فریم بوده است.
MTT S80 در بنچمارک Final Fantasy XIV: Endwalker امتیاز ۴٫۳۱۲ را بهدست آورده است. Arc A770 اینتل در بنچمارک مشابه امتیاز ۱۸٫۶۷۴ را بدست آورد که به مراتب عملکرد بهتری نسبت به MTT S80 ارائه کرده است.
نتایج بدست آمده از بنچمارک 3DMark06 نشان داد عملکرد کارت گرافیک اینتل Arc A770 بیش از ۱۷۰ درصد از MTT S80 بیشتر است.
پرچمدار ساخت چین MTT S80 امتیاز ۵۵۱ را در بنچمارک Unigine Heaven با رزولوشن 1080p و فعال بودن 8xAA Anti-Aliasing بدست آورده است. کارتهای GeForce GTX 680 و Radeon HD 7950 Boost در این بنچمارک به ترتیب ۱۱۴ درصد و ۱۰۱ درصد عملکرد بهتری نسبت به MTT S80 دارند.
با تمام این اوصاف میزان مصرف انرژی کارت گرافیک S80 در مقابل رقبای سبز، قرمز، آبی، شکستی تمام عیار است. سیستمی که MTT S80 در آن آزمایش شده، پردازنده i5 10400، مادربرد ASRock B560M-HDV و ۳۲ گیگابایت رم 3200 DDR4 داشته و در حالت عادی ۲۲ وات انرژی مصرف میکرده اما زمانی که MTT S80 وارد ماجرا شد مصرف انرژی تا ۱۳۱ وات افزایش یافته که نشان میدهد S80 در حالت عادی و بدون پردازش سنگین ۱۰۹ وات انرژی مصرف میکند. از سوی دیگر مصرف انرژی این کارت گرافیک در حالت پردازش سنگین به ۳۱۵ وات میرسد، بنابراین کارت گرافیک ۲۹۳ وات انرژی مصرف میکرد. به عنوان مثال، کارت گرافیک GeForce RTX 4070 Ti حداکثر ۲۸۵ وات انرژی مصرف میکند.
همانطور که قبلا اشاره کردیم، درایور MTT S80 شرایط پایداری نداشت و عملکرد ناامیدکنندهای از خود نشان داد. این کارتگرافیک رسما از حدود ۲۰ بازی با API گرافیکی DirectX پشتیبانی خواهد کرد، اما بازدهای ناپایدار دارد. S80 در DirectX9 نسبت به DirectX11 عملکرد بهتری ارائه میکند. به نظر میرسد کمپانی چینی میسر طولانی پیشرو دارد تا بتواند محصولی قابل رقابت وارد بازار کند.
کارت گرافیک MTT S80 با قیمت ۲٫۹۹۹ یوان یا ۴۴۲.۶۵ دلار در یک خرده فروش آنلاین چینی به فروش میرسد.