کم نخور، درست بخور؛ فرمول لاغری بدون رژیم
همه ما فکر می کنیم برای این که وزنمان را کم کنیم، تا جای ممکن باید کم تر غذا بخوریم و بیشتر ورزش کنیم اما شاید این بدترین پیشنهادی باشد که تا به حال شنیده اید. احتمالا بعد از مدتی از انجام این روش دل زده می شوید و به طور کل همه چیز را رها می کنید و همه زحمات تان هدر می رود. در این قسمت از تناسب اندام نمناک با ما همراه باشید تا راهکار درست را یاد بگیرید.
روی غذاهای سالم تمرکز کنید
مصرفِ غذا های سالم راه حل کلیدی برای کاهش وزن و سالم نگه داشتن بدن هستند. به جای این که به این فکر کنید که مدام کالری مصرفی را کاهش دهید، به این فکر کنید که چگونه رژیم غذایی خود را سالم کنید. از سبزیجات، میوه، حبوبات، آجیل و کربوهیدرات های غیر فرآوری شده استفاده کنید.
غذاهای ناسالم را برای همیشه فراموش کنید
همان طور که بالاتر هم اشاره کردیم، موضوع کالری را کنار بگذارید. به جای آن تمرکز خود را روی این اختصاص دهید که هیچ غذای ناسالمی نخورید و فکر کنید که غذاهای ناسالم کالری بالایی دارند و باید از آن ها دوری کنید. تمام کربوهیدرات های فرآوری شده، شکر چربی های ناسالم و فست فود ها را ترک کنید.
حجم غذایتان را تغییر دهید
می توانید با افزایش حجم غذا خودتان را گول بزنید یا فکر کنید که زیاد غذا خورده اید. اما غذا هایی را پر حجم استفاده کنید که کالری کمی دارند. به عنوان مثال یک بشقاب کلم بروکلی، گل کلم، خیار، بادمجان و سالاد، شاید خیلی بزرگ و زیاد به نظر برسند اما همه این ها در کنار یکدیگر کالری کمی دارند.
غذایی را بخورید که عاشقش هستید
باید از غذای خود لذت ببرید. در غیر این صورت نمی توانید به هدف تناسب اندام تان برسید. فرقی ندارد که می خواهید وزن خود را کم کنید یا زیاد کنید. در هر صورت برای سلامت بدن و رسیدن به تناسب اندام باید از غذایی که می خورید؛ لذت ببرید.
چرا مجبوریم کمتر غذا بخوریم؟
تئوری وجود دارد که طبق آن هر چه قدر کالریِ دریافتی از طریق غذا کم تر باشد و شما کالری بیشتری بسوزانید، قطعاً می توانید وزن کم کنید. احتمالاً این موضوع خیلی منطقی به نظر برسد. درست است که سوزاندن کالری و کم تر کردن میزان کالری مصرفی باعث کاهش وزن می شود اما مشکل اینجاست که شما باید در طول این فعالیت بدن خود را سالم نگه دارید و در مدت زمان طولانی تناسب اندام و سلامت خود را حفظ کنید.
کم غذا خوردن نتیجه ای کوتاه مدت دارد و در طولانی مدت باعث ثابت نگهداشتن لاغری شما نمی شود. قضیه پیچیده تر از این حرف هاست که فکرش را می کنید. کاهش وزن فقط با کمتر غذا خوردن اتفاق نمی افتد، زیرا اگر خیلی کم غذا بخورید.
احتمالا عوارض جانبی شدیدی را متحمل شوید و حتی شاید وزن تان هم در طولانی مدت اصلاً تغییر نکند. برای این که بفهمید دقیقاً باید چه کار کنید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
کمتر غذا خوردن؛ سوخت و ساز را کند می کند
کم تر غذا خوردن لزوماً باعث لاغری نمی شود. هنگامی که بدن مواد مغذی را به اندازه کافی دریافت نکند، سوخت و ساز هم در آن به خوبی انجام نمی گیرد و در نتیجه متابولیسم کند می شود، زیرا می خواهد هر طور که شده غذا دریافت کند و بعد مواد غذایی قبلی را بسوزاند و این گونه وزن شما ثابت باقی می ماند.
بدن تان بعد از این که کم تر غذا می خورید، اولین کارش این است که سوخت و ساز را متوقف می کند. مواد شیمیایی را در مغز تحریک می کند و باعث می شود شما همیشه به فکر غذا باشید و اذیت شوید. در چنین حالتی شروع به ذخیره چربی می کند، سطح سوخت و ساز را پایین می آورد که دقیقاً خلاف جهت هدف شما است.
ممکن است وزن هم اضافه کنید
همان طور که قبلا هم اشاره کردیم، اگر کم تر از حد نیاز بخورید، در کوتاه مدت وزن کم می کنید اما در طولانی مدت همه چیز برعکس می شود و دوباره وزن تان اضافه می شود، شاید اضافه تر از آن چیزی که فکرش را بکنید. پس بهتر است که در کاهش کالری های مصرفی خیلی زیاده روی نداشته باشید.
کم غذا خوردن لزوماً سالم غذا خوردن نیست
بعضی از افراد فکر می کنند که هر چه قدر کم تر غذا بخورند، یعنی بدن سالم تری دارند اما اشتباه می کنند شما می توانید کالریِ مصرفیِ خود را بالا پایین کنید اما انتخاب های سالمی داشته باشید. یعنی باید چربی سالم، ویتامین، مواد معدنی، فیبر و پروتئین به بدن تان برسانید تا هم انرژی داشته باشید و هم سالم باشید. پس با کم خوردن، لزوماً سالم نمی شوید.
این شرایط غیرقابل تحمل خواهد بود
خودتان را تصور کنید که هر روز گرسنه هستید اما مجبورید غذای خیلی کمی بخورید. قطعاً با انجام این کار اعصاب تان به هم می ریزد و دچار تشویش و اضطراب می شوید، از لحاظ جسمی ضعیف می گردید و دیگر انرژی ندارید. پس در طولانی مدت نمی توانید از این روش نتیجه بگیرید، زیرا شرایط برای تان غیرقابل تحمل می شود.