مضرات کنار گذاشتن ورزش
شاید شما به دلایلی مجبور شده باشید به روال تمرین منظمتان پایان دهید مثلاً کاهش انگیزه، مهمانی های پشت سر هم، تداخل برنامه و یا آسیب دیدگی.
پایان دادن به روال تمرینی منظمتان، ضررهای بسیاری دارد، و می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش دهد. بی تحرک شدن در حالیکه قبلا ورزش می کردید، باعث تغییرات زیادی در بدن شما می شود و ظاهر و احساس شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
با کنار گذاشتن ورزش چه رخ میدهد؟
با کنار گذاشتن ورزش چه رخ می دهد؟
خوشبختانه، اگر شما ورزش را به دلیل آسیب دیدگی، بیماری، تداخل برنامه ها یا تغییر انگیزه کنار گذاشته باشید، همیشه می توانید به برنامه ی تمرینی تان برگردید.
کاهش قدرت و کاهش عضله
وقتی ورزش را برای یک مدت طولانی کنار بگذارید، بدنتان شروع می کند به از دست دادن قدرت و توده ی عضلانی. بخصوص اگر به تمرینات مقاومتی منظم عادت کرده باشید.
مطالعه ای که در سال 2010 در «علم و طب در ورزش و تمرین» منتشر شد، گزارش داده ورزشکارانی که زیاد تمرین می کردند و بعد بمدت 5 هفته ورزش را کنار گذاشتند، قدرتشان بطور قابل توجهی کاهش یافته است.
آکادمی اطفال آمریکا می گوید کودکان و نوجوانانی که تمرینات مقاومتی انجام می دادند، بعد از یک دوره حدودا 6 هفته ای، توده ی عضلانی و قدرتشان کاهش یافت.
افزایش چربی و وزن بدن
وقتی که بطور منظم ورزش می کردید و ناگهان ورزش را کنار می گذارید، به احتمال زیاد متوجه افزایش چربی بدنتان می شوید و در معرض خطر افزایش وزن قرار می گیرید، مخصوصا اگر زمانی که ورزش نمی کنید، تغییراتی هم در رژیم غذایی تان ایجاد نکنید.
این مطالعه در سال 2010 نشان داد که ورزشکارانی که زیاد تمرین می کردند و بعد ورزش را کاملا کنار گذاشتند، بعد از یک دوره ی 5 هفته ای، چربی بدنشان افزایش یافت. مطالعه ی دیگری که در سال 2014 در مجله ی «پلاس وان» منتشر شد، نشان داد بازیکنان فوتبال که بمدت 6 هفته تمرین نکرده بودند، دچار افزایش وزن و چربی بدن شدند.
با این حال، ورزش نکردن، تضمینی برای افزایش وزن نیست. اگر شما کالری مصرفی تان را کنترل کنید یا کاهش دهید، می توانید از افزایش وزن جلوگیری کنید یا حتی وزن کم کنید چرا که عضله، سنگین تر از چربی بدن است.
عملکرد ورزشی را تضعیف می کند
صرفنظر از نوع تمرینات منظمی که در آن شرکت می کردید، وقتی ورزش را کنار بگذارید، کم کم استقامت و توان و قدرتتان، که از عوامل مهم برای تناسب اندام هستند، را از دست می دهید.
مطالعات بسیاری، اثرات ترک ورزش در طی یک دوره ی 5 تا 6 هفته ای را مورد بررسی قرار دادند، اما ممکن است بدن شما تنها در دو هفته، نامتناسب شود! مطالعه ای که در سال 2004 در Circulation منتشر شد، گزارش می دهد که تناسب اندام ناشی از ورزش های هوازی در عرض 2 تا 4 هفته، بعد از تمرین نکردن، از بین می رود.
محققانی که این مطالعه را انجام داده اند، می گویند حداکثر ظرفیت هوازی که از ورزش کردن در موش ها بدست آمده بود، بعد از دو هفته ورزش نکردن 50 درصد کاهش یافت، و تنها 5 درصد بالاتر از موش های کم تحرک بعد از 4 هفته ورزش نکردن بود.
فشار خون بالا
از آنجا که ورزش به کاهش فشار خون کمک می کند، تعجبی ندارد که کنار گذاشتن تمرینات منظمتان، باعث افزایش فشار خونتان شود.
مطالعه ای که در سال 2014 در «پلاس وان» منتشر شد، نشان داد که دو هفته بعد از قطع ورزش، فشار خون به میزان قبل از ورزش افزایش می یابد. با این حال، فقط چون ورزش را کنار گذاشته اید، حتما دچار افزایش فشار خون نخواهید شد.
به گفته ی انجمن قلب آمریکا، علاوه بر ورزش منظم، راه های دیگری نیز برای کاهش یا کنترل فشار خون وجود دارد که عبارتند از:کاهش سدیم در رژیم غذایی، رسیدن به وزن سالم بدنی یا حفظ آن، کنترل استرس، پرهیز از مصرف دخانیات، و محدود کردن مصرف الکل.