با خودرو کی ام سی T8 بیشتر آشنا شوید
که به لطف قابلیت هایی باورکردنی نیست خودروهای چینی که روزی با هدف رقابت با محصولات اقتصادی تولید داخل آمده بودند، اکنون تبدیل به محصولات گران قیمت بازار شده اند. شاید تراکم اصلی خودروهای چینی در دنیای کراس اورها باشد ولی در سگمنتی مانند پیکاپ ها هم خودروهای چینی حرف هایی برای گفتن دارند.
وقتی نگاهی به قیمت روز ایران خودرو می اندازیم پیکاپ هایی مانند رنو تندر وانت و وانت آریسان به چشم می خورند. البته در زیرمجموعه این شرکت یعنی ایران خودرو دیزل نیز پیکاپ فوتون دیده می شود.
در مقابل بررسی قیمت محصولات سایپا هم نشان می دهد، که پراید 151 وانت نیز در زمره پیکاپ های تولید داخل جای خوش کرده است. نکته جالب این است که وانت های هر دو شرکت ایران خودرو و سایپا همگی با عنوان خودروهای اقتصادی شناخته می شوند.
اما اگر در بخش قیمت روز خودرو باما جستجو کنید وانت های چینی عجیبی پیدا می کنید. از وانت آفرود آمیکو آسنا و ریچ زامیاد گرفته تا کاپرا 2 و گریت وال وینگل 5. با این حال حقیقت این است که از نظر قیمتی هیچ یک از این پیکاپ های چینی نمی توانند رقیبی برای کی ام سی T8 شرکت کرمان موتور شوند.
در ادامه نگاهی به قابلیت ها و توانایی های این پیکاپ خواهیم انداخت.
داستان تولید کی ام سی T8 به رابطه عمیق گروه خودروسازی کرمان و شرکت چینی JAC برمی گردد. این همکاری در ابتدا منجر به حضور جک J3 و J5 شد. کمی بعد شاسی بلند تاثیرگذار S5 با پیشرانه توربوشارژ راهی بازار شد. در ادامه هم شاهد یک شاسی بلند دیگر به اسم S3 و سدانی جدید به اسم J4 بودیم.
با این حال جدیدترین دستاورد همکاری این دو شرکت وانتی است به اسم T8 که با برند KMC (مخفف Kerman Motor Company) راهی بازار شده است. نکته جالب درباره T8 این است که قیمت این وانت چینی بیشتر از یک میلیارد و 100 میلیون تومان اعلام شده است.
بررسی مشخصات فنی کی ام سی T8
برخلاف انتظار اغلب شاسی بلندها و کراس اورهای چینی بازار ایران حتی مدل های آفرود نیز مجهز به سیستم انتقال قدرت 4WD نیستند. در حالی که این پیکاپ به صورت استاندارد دو دیفرانسیل دارد. این محصول مجهز به یک پیشرانه 2 لیتری توربوشارژ با 174 اسب بخار و 290 نیوتن متر گشتاور است. با T8 می توان به سرعت نهایی 150 کیلومتر برساعتی دست پیدا کرد. اگرچه باید در نظر گرفت که در چنین کلاسی از خودروها عملاً سرعت و شتاب معنایی ندارند.
کی ام سی از نظر ابعاد نیز یک پیکاپ تنومند به حساب می آید. چراکه طول، عرض و ارتفاع آن به ترتیب 5352، 1880 و 1830 میلی متر اعلام شده است. این خودرو با فاصله محوری 3090 میلی متری فضای کاربری خوبی برای سرنشین و حتی قسمت بار آن ها فراهم کرده است. این محصول با وزن 1965 کیلوگرمی آنقدرها هم که پیش بینی می شد سبک وزن نیست. اگرچه باید در نظر گرفت که با تکمیل کردن باک 76 لیتری آن و پر کردن همه مایعات مانند آب و روغن این عدد بیشتر هم می شود.
بررسی آپشن های کی ام سی T8
کرمان موتور برای این خودرو تجهیزات استانداردی در نظر گرفته است که می تواند نظر مشتریان سخت گیر را هم جلب کند. از کروز کنترل و کنترل ایستایی در سربالایی گرفته تا کنترل کشش و کنترل پایداری. شرکت می گوید با این خودرو می توان تا حدود 850 کیلوگرم بار را به صورت استاندارد حمل کرد. قابل پیش بینی است که این عدد در حمل و نقل غیر استاندارد بیشتر هم می شود. سنسور فشار باد تایر و سنسور عقب را هم به لیست آپشن های کی ام سی T8 اضافه کنید.
از نظر ایمنی توزیع نیرو ترمز، ترمز ضدقفل و ترمز کمکی به پایداری این خودرو کمک کرده است. این تنها قابلیت های T8 نیست. سیستم کمکی ترمز اضطراری BOS، سیستم کنترل ایستایی خودرو در سربالایی HAC ، ترمز کمکی هیدرولیکی HBA ، کنترل کشش TCS ، کنترل دینامیکی خودرو VDC، کنترل پایداری الکترونیکی ESC و همچنین سیستم نظارت بر فشار باد تایرها TPMS اشاره کرد.
مانند یک خودروی مدرن در این پیکاپ نیز دی لایت و سیستم اتولایت دیده می شود. چراغ مه شکن جلو و چراغ مه شکن عقب روی T8 تعبیه شده است. جالب تر آنکه چراغ های این خودرو از نوع زنون و با قابلیت تنظیم برقی ارتفاع هستند. فرمان هیدرولیکی با 2 فرم تنظیم و روکش چرمی و البته دکمه های کنترلی هم روی آن دیده می شود. سیستم صوتی کی ام سی T8 از مزایای طلایی آن برشمرده می شود. 6 اسپیکر با مانیتور لمسی و نویگیشن و دوربین عقب در بخش مالتی مدیا قابل دسترسی است.
2 ایربگ، سیستم ورود و استارت بدون کلید، تهویه دیجیتال، تنظیم 6 حالته صندلی راننده و 5 حالته صندلی سرنشین، ایزوفیکس، خروجی 12 ولت، آینه جانبی با تنظیم برقی، آینه جانبی با گرمکن هم از دیگر آپشن های استاندارد T8 به شمار می روند.