فارس:«گذرنامه زیارتی برای سفرهای زیارتی طراحی شده است.» این را رئیس اداره گذرنامه علی ذوالقدر گفته است.
با آغاز ثبتنام عمره، موضوع اعتبار گذرنامه زیارتی برای تشرف به سرزمین وحی هم مورد توجه قرار گرفته است؛ تا جایی که برخی از زائران معتقدند که «با گذرنامه زیارتی میتوانیم به خانه خدا هم برویم.» با این حال رئیس سازمان حج و زیارت سیدعباس حسینی میگوید که «گذرنامه زیارتی فعلا برای سفر به عربستان اعتبار ندارد.»
سفر به عربستان فقط به صورت هوایی است و افراد قبل از تشرف باید ویزای این کشور را دریافت کنند، همانند زمانی که ویزای بین ایران و عراق لغو نشده بود.
اخذ ویزا برای عمرهگزاران پس از ثبتنام در سامانه عمره و پرداخت هزینه امکانپذیر است. هزینه ویزا آن طور که مسوولان اعلام کردهاند، بالاست. البته روند اخذ ویزا، حدود یک ساعت است. با این وجود، در صورت ورود اشتباه اطلاعات و اخذ ویزا، باید ویزا را باطل کرد که برای دریافت مجدد آن در کنار پرداخت مجدد هزینه، سه هفته زمان لازم است.
عربستان در ایام کرونا برای افزایش تعداد گردشگران، اعتبار ویزای کشورش را نیز از یک ماه به سه ماه افزایش داد. در اربعین امسال هم گذرنامه زیارتی برای نخستینبار به منظور تشرف به عراق مورد توافق ایران و عراق قرار گرفت که پس از آن هم عراق این گذرنامهها را که 5 سال اعتبار دارد، برای زیارت عتبات در طول سال معتبر دانست.
با وجود آمادگی ایران برای لغو روادید با عربستان، همچنان زائران برای تشرف به عمره باید ویزا بگیرند. برای صدور ویزای عربستان باید عکس صفحه نخست گذرنامه و عکس پرسنلی 6 در 4 زائران اسکن و در سامانه بارگذاری شود که البته این امر در دفاتر زیارتی انجام میشود. همچنین گذرنامه بینالمللی زائران باید حداقل 6 ماه قبل از اعزام اعتبار داشته باشد، در غیر این صورت امکان سفر به سرزمین وحی وجود ندارد.
در سامانه ویزای عربستان در صورتی که زائری با تلفن همراه عکس انداخته باشد، امکان ادامه روند نیست و سامانه به صورت هوشمند چنین تصاویری را رد میکند. همچنین افراد زیر 18 سال برای دریافت ویزا باید دارای قیم و ولی درجه یک همچون پدر، مادر، پدربزرگ و مادربزرگ باشند.
انتهای پیام/م