3 سال پیش / خواندن دقیقه

کارما چیست؟ انواع آن و چگونه می توان از آن درست استفاده کرد؟

اگر به این صفحه رسیده اید، احتمالا حداقل یک بار واژه کارما به گوشتان خورده است و می خواهید بدانید کارما چیست؟ ما هم در این صفحه قصد داریم در مورد این مفهوم به طور کامل برای شما توضیح دهیم، انواع کارما را برای شما معرفی کنیم و راه های درمان ماندن از آن را نیز به شما بگوییم. پس اگر شما هم می خواهید در مورد کارما بیشتر بدانید، تا انتها با ما همراه شوید.

کارما چیست؟ انواع آن و چگونه می توان از آن درست استفاده کرد؟

هیچ چیز بدون علت نیست، برای هرچیز علتی وجود دارد. تنها ذهن محدود ماست که نمی‌تواند علت را پیدا کند. دنیای واقعی هیچ شباهتی به دنیای قصه‌های بچه‌ها ندارد. ما نمی‌توانیم حقیقت وجود رنج را نادیده بگیریم. آیا این رنج علتی دارد؟ و اگر دارد آیا می‌توان علت آن را برطرف کرد؟ اگر رویدادهائی که باعث رنج هستند، تصادفی باشند، به این معناست که ما هیچ کنترل و نفوذی روی آنها نداریم، پس ما فاقد قدرتیم و تلاش معنا و مفهومی پیدا نمی‌کند. شاید هم تصور بر این باشد که رنج از جانب یک قادر مطلق اعمال می‌شود پس باید تلاش کنیم تا خشم او را کاهش دهیم.

بودا (Boudha) به این نکته اشاره دارد که: «رنج ناشی از تصادف نیست. بلکه علتی دارد، همان‌طور که همه پدیده‌ها علت دارند.  قانون علت و معلول، قانونی کلی و جهانی برای همه عالم است و مهم است که بدانیم علت‌ها از کنترل ما خارج نیستند.»

کارما چیست؟

در ادامه توضیحات پاراگراف قبلی، به پاسخ سوال کارما چیست؟ می رسیم. کارما دسته‌ای از فعالیت‌هایی است که در طول زندگی انسان شکل می‌گیرد. به عبارت دیگر ”کارما“ بازتاب فعالیت‌های زندگی ماست. ”کارما“ بازتاب نه به معنای «سرنوشت» که امری خارج از کنترل ماست. بلکه در مفهوم لفظی به معنای عمل است. به این معنا که همه وارث اعمال خود هستند، اعمال انسان‌ها پناهگاه آن‌هاست، هرچقدر اعمال بد یا خوب باشد زندگی نیز براساس آن رقم خواهد خورد.

انواع كارما

کارما انواع مختلفی دارد ولی در حالت کلی به سه دسته زیر تقسیم می شود:

  • کارمای گذشته، سانچیتا Sanchitha
  • کارمائی که از ابتدای تولد تاکنون کسب کرده‌ایم.
  • کارمائی که اکنون انجام می‌دهیم و با قدرت اراده‌ مان تغییر می‌کند.

کارمای گذشته: غیر قابل تغییر است. مانند تپانچه‌ای که شلیک شده است. سرنوشت را نمی‌توان تغییر داد یا فسخ کرد بلکه باید با آن مواجه شد و آن را پذیرفت.

اگر بتوانیم سرنوشت خود را با شادی پذیرفته و با آن روبرو شویم، غمگین نخواهیم شد و سلامت خود را به خطر نخواهیم انداخت تنها انسان ناآگاه است که از سرنوشت گله و شکایت می‌کند و آن را نمی‌پذیرد.

کارمای نوع دوم که از بدو تولد تاکنون به وجود آمده و در ناخودآگاه ما قرار گرفته همانند بذرهای بالقوه‌ای هستند که با داشتن یک زندگی ساده و منظم رو به بهبود و سلامت می‌روند.

به‌کارگیری امور معنوی و فعالیت‌های خيرخواهانه، کارما را با آهنگ هستی هماهنگ کرده و مؤثرترین روش هماهنگی با جهان هستی و یا به عبارتی خلاصی از کارماهای گذشته با انجام کارما یوگا است.

کارما یوگا

انجام عمل خیر بدون توقع و انگیزه خودخواهانه است. ”کارما یوگا“ نوعی پاکسازی است که فرد را تصفیه می‌کند. این کار در ابتدا ممکن است باعث ناراحتی، درد و رنج شود اما در نهایت منجر به تزکیه می‌شود. ”کارما“ ریشه در آگاهی بشر دارد. آگاهی بشر همچون اقیانوسی است که قطره‌های بی‌شمار کارما در آن قرار دارد. بنابراین پایان دادن به آنها کاری بس دشوار است.

بهترین عمل برای رهائی از ”کارما“ های ایجاد شده ”کارما“های مثبت و یا ”کارما یوگا“ست.

”بهاگاوادگیتا“ Bhagavad Gita به نکته مهمی اشاره کرده است:

در کارما یوگا، هدف تنها کار کردن است نه محاسبه نتایج. هدف گرائی در کارما یوگا راهی ندارد.

هدف کارما یوگا تزکیه ذهن است و جلوگیری از سرگردانی و آوارگی ذهن. اگر ذهن به‌طور مناسبی در طول کارمایوگا مشغول  شود، در یک دورهٔ زمانی پاک و شفاف می‌گردد“. هرچه که در زندگی با آن روبرو می‌شویم نتیجه اعمال ماست.

می‌توان با تسلط داشتن بر اعمال، سرنوشت خود را طوری رقم بزنیم که باعث رنج بیشترمان نشود، هر کدام از ما می‌توانیم با اعمالی که انجام می‌دهیم، به رنج خود خاتمه دهیم.

بودا می‌گوید: شما ارباب خودتان هستید، آینده‌تان را خودتان می‌سازید.

سوالات مرتبط:

کارما چیست؟

کارما دسته‌ای از فعالیت‌هایی است که در طول زندگی انسان شکل می‌گیرد. به عبارت دیگر ”کارما“ بازتاب فعالیت‌های زندگی ماست. ”کارما“ بازتاب نه به معنای «سرنوشت» که امری خارج از کنترل ماست. بلکه در مفهوم لفظی به معنای عمل است. به این معنا که همه وارث اعمال خود هستند، اعمال انسان‌ها پناهگاه آن‌هاست، هرچقدر اعمال بد یا خوب باشد زندگی نیز براساس آن رقم خواهد خورد.

انواع کارمای اصلی چه هستند؟

کارما سه نوع اصلی دارد که این سه نوع عبارت اند از: کارمای گذشته، سانچیتا Sanchitha، کارمائی که از ابتدای تولد تاکنون کسب کرده‌ایم، کارمائی که اکنون انجام می‌دهیم و با قدرت اراده‌ مان تغییر می‌کند.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع