چرا تمشک، آلو و بادمجان اینقدر برای شما مفید هستند؟ این فواید قدرتمند از کجا منشاء می گیرند؟ با این مقاله همراه شوید.
در میوه ها و سبزیجات، رنگ بنفش اغلب نشانه ای از دسته ای از مواد مغذی به نام آنتوسیانین ها است. مانند سایر مواد مغذی، بدن شما به این مواد مغذی نیازی ندارد تا کار کنند، اما به محافظت از سلول های شما کمک می کنند تا از آسیب هایی که می توانند به بیماری و ناراحتی منجر شوند، جلوگیری شود. و این مسئله بالاتر از سایر مزایای سلامتی است که شما از خوردن این خوراکی ها دریافت می کنید.
آلو
آلوها یکی از اولین خوراکی های بنفشی هستند که مردم به آن فکر می کنند. رنگ بیشتر در میوه، به معنی آنتوسیانین بیشتر در آن است. میوه های رسیده تر نيز دارای مواد مغذي قابل استفاده تری هستند. پوست این میوه می تواند تا ۲۰ برابر آنتی اکسیدان بیشتر نسبت به گوشت داخل آن داشته باشد.
انواع توت
اگرچه آنتوسیانین ها با رنگ بنفش مرتبط هستند، رنگدانه ها می توانند از قرمز تا آبی رنگ متغیر باشند. بلوبری، تمشک، توت فرنگی، بیلبری، زردآلو و مالبری دارای خواص مشابهی هستند. با توجه به مطالعات روی کودکان و بزرگسالانی که از زغال اخته ها استفاده می کردند، این میوه ها میتوانند قدرت مغز و خلق و خوی شما را تقویت کنند. دانشمندان گمان می کنند آنتوسیانین ها به سلول های مغز شما کمک می کنند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
سیب زمینی
سعی کنید سیب زمینی هایی که پوست و گوشت بنفش دارند را امتحان کنید. علاوه بر آنتوسیانین ها، آنها ۲-۳ برابر کل آنتی اکسیدان های یک سیب زمینی معمولی سفید را دارا هستند که سرشار از پتاسیم، منیزیم، ویتامین C و فیبر است.
گیلاس قرمز
آنتوسیانین ها که رنگ تیره تری به آنها می دهند، میتوانند به کاهش فشار خون شما کمک کنند و رگ های خونی شما را سالم و روان نگه دارند. همچنین به نظر می رسد که آنها به مشکلات مفصلی مانند استئوآرتریتاستئوآرتریت و نقرس کمک می کنند، وضعیتی دردناکی که در آن کریستال ها در پا یا مچ پای شما جمع می شوند. گیلاس ها با مواد مغذی خود این کریستال ها را از بین می برند و می توانند به جلوگیری از سرطان، بیماری های قلبی و دیابت کمک کنند.
انگور
آنتوسیانین موجود در انگور می تواند از قرمز تا سیاه متفاوت باشد. این جواهرات آبدار به خاطر داشتن رزوراترول شناخته شده اند. رزوراترول به دلیل اینکه بخشی از یک گروه مواد مغذی است که به منظور محافظت از سلولهای شما در برابر آسیب هایی که به بیماری منجر میشوند، با یکدیگر همکاری می کنند، بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. پوست انگور است که به شراب قرمز، رنگ و رزوراترول می بخشد.
کلم گل
تنها یک عامل باعث میشود گل کلم آنتوسیانین های بیشتری در بافت های خود جمع کند، و آن هم تغییر رنگ سفید معمول به رنگ بنفش است. در غیر این صورت، چیزی است که شما قبلا می دانستید: غنی از مواد مغذی، ویتامین C و مواد معدنی. برای حفظ بیشتر مواد مغذی گل کلم، آن را بخار پز کنید، تفت دهید یا در مایکروویو بپزید- یا به صورت خام بخورید.
هویج بنفش
هویج بنفش را در بازار کشاورزان محلی یا رستوران ها پیدا کنید. آنها را سرخ کنید، ترشی بندازید، یا کباب کنید. آنتوسیانین بیشتر و همچنین بتا کاروتن و سایر کاروتنوئیدهای موجود در هویج نارنجی را در این هویج ها پیدا خواهید کرد که میتوانند به جلوگیری از سرطان و بهبود سیستم ایمنی بدن کمک کند.
کلم قرمز
ممکن است زمانی که سبزیجات حاوی آنتوسیانین را بپزید، بدن شما راحت تر از آنها استفاده کند. و هنگامی که کلم را برای تهیه کیک یا کیمچی تهیه می کنید، پروبیوتیک های طبیعی دریافت خواهید کرد که باکتری ها را در روده (میکروبیوم) تغذیه می کنند. این پروبیوتیک ها به میکروب های بدن شما کمک می کنند، مواد مغذی را جذب کنند، غذا را هضم کنند و حتی اضطراب را کنترل کنند.
چغندرها
رنگ چغندر از آنتی اکسیدان های متفاوتی به نام بتالین منشاء می گیرد. می توانید این رنگدانه های قرمز و زرد را در ساقه چغندر برگ و ریواس، همچنین برخی از قارچ ها نیز پیدا کنید. هنگامی که آنها را می پزید، راحت تر از آنتوسایانین ها تجزیه میشوند، بنابراین سعی کنید به جای کباب کردن آنها را بخارپز کنید. چغندرها شیرینی و یک رنگ قرمز متمایل به بنفش را به اسموتی های شما اضافه می کنند. این سبزیجات برای قلب، مغز و قند خون مفید هستند.
کیک بنفش
خیر، رنگ غذاهای فرآوری شده مانند کیک ها و آب نبات ها به معنی چیزهایی نیست که در میوه ها و سبزیجات تازه وجود دارند. اما آنتوسیانین ها اغلب برای تیره کردن رنگ به مواد غذایی دیگر مانند چیپس ذرت، نوشابه ها و ژله های آبی استفاده می شوند. این مقدار ممکن است برای تغییر سلامت شما برای بهتر شدن کافی نباشد، اما اگر بخواهید از رنگ های مصنوعی اجتناب کنید، میتوانند انتخاب خوبی برای شما باشند.