افرادی که در رژیم غذایی خود بیشتر از میوهها، سبزیجات و مغزها استفاده میکنند در معرض خطر کمتر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
متاسفانه دیابت نوع 2 شیوع بالایی در جوامع مختلف دنیا دارد که تغییرات سبک زندگی از جمله بیتحرکی و تغذیه ناسالم و چاقی در بروز آن تاثیر جدی خواهدداشت. در این زمینه محققان پژوهشی انجام دادند که نشان میدهد برنامه غذایی مبتنی بر سبزیجات، میوهها، مغزها و حتی قهوه خطر ابتلا به این بیماری را در افراد سالم کاهش میدهد.
علت این تاثیر به متابولیسم مربوط میشود که در این فرایند موادغذایی مصرفشده تغییرات شیمیایی پیدا میکنند تا مورد استفاده قرار بگیرند. محققان در این پژوهش نمونه خون بیش از 10500 نفر را در سه گروه بررسی کردند. بهطور متوسط، این افرد 54 ساله و شاخص توده بدنی آنها حدود 25 و در وضعیت اضافه وزن بودند. شرکتکنندگان بهطور منظم در مورد عادات غذایی خود پرسشنامههایی را تکمیل کردند.
محققان موادغذایی را در دو گروه گیاهان سالم و خوراکیهای ناسالم ارزیابی کردند. گیاهان سالم شامل میوهها، سبزیجات، مغزها، حبوبات، روغنهای گیاهی و حتی چای و قهوه است. گروه دوم نیز خوراکیهای زمینهساز دیابت مانند غلات تصفیهشده، آبمیوهها، مصرف زیاد سیبزمینی، نوشیدنیهای شیرین و شیرینیجات را دربرمیگیرد. محققان سپس نمونه خون افراد را بررسی کردند تا تغییرات متابولیک را تشخیص دهند.
نتایج حاکی از آن بود شرکتکنندگانی که مبتلا به دیابت شدند افرادی بودند که مقدار کمتری از منابع گیاهی مصرف کردند. بهعلاوه، این افراد شاخص توده بدنی نسبتا بالاتری داشتند و از طرفی زمینه خانوادگی ابتلا به دیابت نوع 2، فشار خون و کلسترول بالا وجود داشت و همچنین فعالیت بدنی چندانی نیز نداشتند.
مترجم: مریم سادات کاظمی
علت این تاثیر به متابولیسم مربوط میشود که در این فرایند موادغذایی مصرفشده تغییرات شیمیایی پیدا میکنند تا مورد استفاده قرار بگیرند. محققان در این پژوهش نمونه خون بیش از 10500 نفر را در سه گروه بررسی کردند. بهطور متوسط، این افرد 54 ساله و شاخص توده بدنی آنها حدود 25 و در وضعیت اضافه وزن بودند. شرکتکنندگان بهطور منظم در مورد عادات غذایی خود پرسشنامههایی را تکمیل کردند.
محققان موادغذایی را در دو گروه گیاهان سالم و خوراکیهای ناسالم ارزیابی کردند. گیاهان سالم شامل میوهها، سبزیجات، مغزها، حبوبات، روغنهای گیاهی و حتی چای و قهوه است. گروه دوم نیز خوراکیهای زمینهساز دیابت مانند غلات تصفیهشده، آبمیوهها، مصرف زیاد سیبزمینی، نوشیدنیهای شیرین و شیرینیجات را دربرمیگیرد. محققان سپس نمونه خون افراد را بررسی کردند تا تغییرات متابولیک را تشخیص دهند.
نتایج حاکی از آن بود شرکتکنندگانی که مبتلا به دیابت شدند افرادی بودند که مقدار کمتری از منابع گیاهی مصرف کردند. بهعلاوه، این افراد شاخص توده بدنی نسبتا بالاتری داشتند و از طرفی زمینه خانوادگی ابتلا به دیابت نوع 2، فشار خون و کلسترول بالا وجود داشت و همچنین فعالیت بدنی چندانی نیز نداشتند.
مترجم: مریم سادات کاظمی