روغن زیتون را کنار بگذارید! این روزها یک روغن سالم دیگر ورد زبانهاست: روغن نارگیل.
اگرچه برخی از متخصصان تغذیه بهعلت جامد و اشباع بودن روغن نارگیل دربارهی فواید سلامتی آن مطمئن نیستند اما مطالعات متعددی نشان دادهاند که ممکن است فواید سلامتی روغن نارگیل، بیشتر از چیزی باشد که بهنظر میرسد.
در این مقاله ، ۷ دلیل میآوریم که چرا بهتر است سایر روغنهای پختوپزتان را کنار بگذارید و از این روغن گرمسیری استفاده کنید.
کلسترول خوب بالاتر
یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ روی زنانی که در حوالی یائسگی بودند، نشان داد آنهایی که مقدار بیشتری روغن نارگیل غیرهیدروژنه مصرف کردند، سطوح HDL یا کلسترول خوب بالاتری داشتند. این یافته حتی با درنظر گرفتن عواملی مانند سن، مصرف کالری کلی و BMI نیز درست بودند.
جذب بهتر مواد مغذی
با توجه به یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ که روی موشهای صحرایی انجام شد، خوردن روغن نارگیل با گوجهفرنگی یا سایر میوهها و سبزیجات قرمز یا نارنجی میتواند به جذب بهتر کاروتنوئیدها کمک کند. کاروتنوئیدها یک منبع فوقالعاده از ویتامین A هستند، از سلولهای شما در برابر رادیکالهای آزاد و درنتیجه سرطان محافظت میکننند و به سیستم ایمنی و تولید مثلتان کمک میکنند که بدرستی کار کند. بنابراین آنها قطعا ترکیباتی هستند که باید بتوانید جذبشان کنید.
چربی شکم کمتر
همانطور که احتمالا میدانید چربی جمعشده در شکم، مضرترین نوع چربی است و معمولا با میزان بالای بیماری های قلبی و دیابت مرتبط است.
یک مطالعه در سال ۲۰۰۹ روی زنانی یا چاقی شکمی (دور کمر بزرگ) نشان داد آنهایی که به رژیمهای غذاییشان روغن نارگیل اضافه کردند، در مقایسه با زنانی که رژیمشان را تغییر ندادند یا به آن روغن سویا اضافه کردند، در واقع چربی شکمی کمتری داشتند.
عاری از کلسترول
روغن نارگیل مانند سایر روغنهای گیاهی کاملا عاری از کلسترول است. اگر معمولا در پختوپز از کره و سایر چربیهای حیوانی استفاده میکنید، جایگزین کردن روغن نارگیل می تواند یک راه عالی برای کاهش کلسترول مصرفی کلی شما باشد. از آنجا که سطوح بالای کلسترول LDL یکی از عوامل اصلی در بروز بیماری قلبی است، همیشه ایدهی خوبی است که هروقت می توانید، منابع کلسترول غیرضروری را از رژیم غذایی تان حذف کنید.
خواص ضدالتهابی
یک مطالعه در سال ۲۰۱۰ روی موشها نشان داد که روغن نارگیل ممکن است یک اثر ضدالتهابی روی هر دو نوع التهاب حاد و مزمن داشته باشد و در نتیجه باعث کاهش درد شود. این مطالعه بهطور خاص از روغن نارگیل بکر استفاده کرد، بنابراین سایر فرمهای این روغن ممکن است این مزیت خاص را نداشته باشند.
مفید بهعنوان آنتیاکسیدان
در یک مطالعهی حیوانی دیگر مشخص شد که روغن نارگیل نسبت به تعدادی از روغنهای دیگر، خواص آنتیاکسیدانی بیشتری دارد. درحقیقت، در حالی که سایر روغنهای موردمطالعه باعث کاهش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی شدند اما روغن نارگیل درواقع فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی را در موشهایی که رژیم غذایی حاوی روغن نارگیل بکر داشتند، افزایش داد.
کاهش وزن کلی
استفاده از روغن نارگیل بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل ممکن است به کاهش وزن کمک کند. یک مطالعه روی موشها نشان داد آنهایی که روغن نارگیل خورده بودند، نسبت به آنهایی که روغن سویا مصرف کردند یا یک رژیم بدون چربی داشتند، دارای وزن بدن پایینتری بودند. با درنظر گرفتن مطالعهی سال ۲۰۰۹ که در بالا به آن اشاره شد، بهنظر میرسد که روغن نارگیل وقتی در حد اعتدال مصرف شود، میتواند نقش مهمی در کاهش وزن داشته باشد.
آیا شما روغن نارگیل را به رژیم غذاییتان اضافه کردهاید؟ چگونه با آن آشپزی میکنید؟