در سال ۲۰۰۰، زمانی که والمارت و آمازون تازهکار هر دو قصد داشتند وارد بازی خردهفروشی آنلاین شوند، کافی بود والمارت وبسایت بسازد و در مقابل، آمازون باید تمام زیرساخت لجستیک و زنجیرۀ تأمین را، حتی بهتر از والمارت، راهاندازی کند. کافی بود بیست سال صبر کنیم تا ببینیم کدامیک کارشان را بهتر انجام دادهاند! اما امروز کسی که دنبال توسعۀ بازارش باشد، ابزارهای آمادۀ زیادی را با کمترین هزینه در دسترس دارد. از فروشگاهسازها تا سرویسهای لجستیکی متنوع! از سرویس پشتیبانی تلفنی مشتریان تا ابزارهای مشارکت در فروش!
یکی از راههای بزرگشدن کسبوکاری محلی، بزرگ کردن جامعۀ هدف است. فرض کنید فروشندۀ اسباببازی در مشهد هستید؛ فروشندۀ ابزارآلات در یک شهر مرزی کردنشین؛ یا حتی فروشندۀ ماهی در بندرعباس. چهچیزی مانع میشود تا شما کالایتان را در شهرهایی صدها کیلومتر دورتر نفروشید؟ جبر جغرافیایی؟ نه، بهنظر ما نگرانی از شروع!
دلیلی ندارد هزینههای زیاد برای وبسایت مستقل و مارکتینگ دیجیتال و تبلیغات گوگل صرف کنید، بخش عمدهای از فروش آنلاین کالا در ایران از طریق اینستاگرام، تلگرام و مارکتپلیسها انجام میشود. کمی خلاقیت، انتقال اطلاعات تخصصی درست و مشورت دادن به مشتریان چیزی است که چراغ کسبوکار آنلاین شما را روزبهروز پرنورتر میکند. البته که رسیدن به نتیجۀ مطلوب حتماً صبوری لازم دارد.
حالا تنها چیزی که کم دارید، رساندن بهموقع و مقرونبهصرفه کالا به دست مشتری است. درست است که فروشندگان معمولا هزینۀ ارسال کالا را بهتمامی یا گاهی بیشتر از مشتری دریافت میکنند، اما همین موضوع باعث میشود صرفۀ خرید بعضی اقلام بهخصوص کالاهای ارزانقیمت یا حجیم برای مشتری کم شده و نهایتاً از خرید منصرف شود. احتمالاً همراهی با شریک لجستیکی راهکار مناسبی است تا کالای فروختهشده را به دست مشتری، هر کجا که میخواهد باشد، برسانید.
در صنعت خردهفروشی، مهمتر از حاشیۀ سود گردش جریان نقدی است. از بازههای محدود نوسانات ارزی که بگذریم، بسیاری از فروشندگان سعی میکنند کالا را با حاشیۀ سود کم و در دورههای گردش کوتاهمدت جابهجا کنند و سود و اعتبار حاصل از این گردش مالی در بلندمدت بسیار بیشتر است. از طرفی، هزینههای ثابت شما همچون اجارۀ محل کسب، روی تعداد بیشتری کالا سرشکن شده و هزینۀ تمامشده را کاهش میدهد.
پابهپای خردهفروشی، صنعت فروش عمدۀ کالا هم کانالهای جدید فروش را بهخصوص در بستر تجارت الکترونیک (e-commerce) پیگیری میکند. این بخش که در ایران عمدتاً بهشکل حضوری و تلفنی دنبال میشد، حالا روی مارکتپلیسها و شبکههای اجتماعی هم جای پا باز کرده است.
وقتی صحبت از تأثیرگذاری این کانالها میشود، ۳۲ درصد از پاسخدهندگان اکنون تجارت الکترونیک را بهعنوان مؤثرترین کانال در مقایسه با تراکنشهای حضوری با ۲۳ درصد پیشنهاد میکنند. شواهد نشان میدهد بهزودی موج هشتم کرونا شروع میشود و ممکن است بازار خریدوفروش حضوری از این جهت هم تحت فشار قرار گیرد.
اگر میخواهید کانالهای جدیدی برای فروش کالای خود بدون محدودیت جغرافیایی در کل کشور و حتی دنیا داشته باشید، ما احتمالاً راهکاری برای آن داریم. ایفا تلاش میکند با همراهی شبکۀ گستردۀ مشتریان و شرکای تجاری خود در ایجاد بازار و همچنین ارائۀ زیرساخت لجستیکی موثر برای گسترش فروش خرد و عمدۀ کالاهای شما همراهی موثر باشد.
با استفاده از خدمات پردازش سفارش (فولفیلمنت) مرکز پردازش ایفا کسبوکار خود را به توان ایفا برسانید.