3 سال پیش / خواندن دقیقه

آداب معاشرت چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

آداب معاشرت چیست و چرا به آن نیاز داریم؟


تکنیک‌های آداب معاشرت به ما می آموزند که چگونه در انواع موقعیت‌های اجتماعی، با اطمینان حضور یابیم. قوانینی در مورد مهربانی، دوستی، ادب، صداقت و اخلاق خوب که راه و چاه برخورد با دیگران را مستقیم کف دست ما می‌گذارند. با این هدف که بدانیم در محیط‌های مختلف، چه رفتاری داشته باشیم.


آداب معاشرت انسان را راحت و آسوده می‌کند، نشان می‌دهد برای دیگران ارزش و احترام قائل هستیم، توجه و فروتنی را ترویج می‌کند، به ما اعتماد به نفس می‌بخشد تا با موقعیت‌های مختلف زندگی کنار بیاییم، کمک می‌کند در مورد رفتار خود فکر کنیم و برخوردهای ناپسند را کنار بگذاریم.


در ادامه این مقاله از ایده آل مگ با ما همراه باشید تا ضمن تعریف مفهوم آداب معاشرت، با انواع آداب بخش‌های مختلف زندگی آشنا شویم و یاد بگیریم به فراخور موقعیتی که در آن حضور دارید، چه رفتاری باید از خود نشان دهیم.


فهرست مطالب

آداب معاشرت چیست؟

چرا رعایت آداب معاشرت مهم است؟

فواید استفاده صحیح از آداب معاشرت چیست؟

انواع مختلف آداب معاشرت چیست؟

نتیجه‌گیری

پرسش‌های متداول

آداب معاشرت چیست؟

قبل از هرچیز بپردازیم به اینکه آداب معاشرت چیست؟ به عبارت ساده آداب معاشرت رفتار نیکی است که بشر را از مجموعه حیوانات متمایز می‌کند.



آیا کنفرانس‌ها و جلسات کاری برایتان ترسناک و گاهی اوقات طاقت فرسا است؟ نگران نباشید شما تنها نیستید! تلاش ناشیانه برای آب کردن یخ جمع، ارتباط چشمی ضعیف، لرزش خفیف بدن موقع نزدیک شدن به اتاقی پر از غریبه از طبیعی‌ترین مشکلات ارتباطی انسان محسوب می‌شوند.


مشکلاتی که سعی داریم با توضیح اینکه آداب معاشرت چیست و چطور باید پیاده شود بر آن‌ها غلبه کنیم. اخلاق خوب صرفا به معنی استفاده مداوم از کلمات «لطفا» و «متشکرم» نیست. بلکه اینکه چگونه خود را نشان می‌دهیم، چگونه رفتار می‌کنیم، چگونه صحبت می‌کنیم، چگونه با دیگران رفتار می‌کنیم و حتی چگونه فکر می‌کنیم را در بر می‌گیرد.


آداب و رسوم به قوانین و آداب رسمی گفته می‌شود که در جامعه مقدس و پسندیده تلقی می‌شود. این قوانین به صورت قراردادی در طول مدت زمان بسیار طولانی ایجاد شده و هم در محیط‌های کاری و هم در اجتماع با جدیت دنبال می شوند.

این مفهوم به یک اصل هدایتی اشاره دارد که حکم می‌کند رفتار و آداب ما در جامعه چگونه باشد و صریحا بیان می‌کند که چه رفتار، برخورد و کلامی منطقی یا غیر منطقی است.


ساده بگوییم؛ مرز بین افراد خوش اخلاق و افرادی که در هر موقعیتی رفتار غیرمسئولانه از خود نشان می‌دهند، رعایت اصول آداب معاشرت است.


چرا رعایت آداب معاشرت مهم است؟

اگر یکی از دغدغه‌های ذهنی شما این است که اهمیت رعایت آداب معاشرت چیست؛ در ادامه چهار ضرورت رعایت آداب معاشرت را مرور می‌کنیم.



آداب معاشرت شما را به یک شخصیت بافرهنگ تبدیل می‌کند. کسی که هر کجا می‌رود، اثری از خود بر جای می‌گذارد.

اصول آداب معاشرت نحوه صحبت کردن، راه رفتن و از همه مهم‌تر رفتار در جامعه را به ما می‌آموزد.

برای آنکه خاطره اولین برخورد ما با افراد همیشه در خاطر آنان ماندگار شود، لازم است اصول آداب معاشرت را رعایت کنیم. در واقع نحوه تعامل ما با مافوقمان، والدینمان، همکاران و دوستانمان بیانگر شخصیت و تربیت ما است. اولین ثانیه‌هایی که با لبخند گرم و صمیمانه منتظر معرفی هستید و دست محکمی که به نشانه صمیمیت می‌فشارید، می‌تواند تأثیر مثبتی بر شخص مقابل داشته باشد.

رعایت آداب معاشرت برای ما در جامعه احترام و قدردانی می‌خرد. چرا؟ چون هیچ کسی حوصله ندارد با شخصی صحبت کند که اصول رفتار و صحبت در اجتماع را بلند نیست. آداب معاشرت نه تنها زمینه‌ساز حس اعتماد و وفاداری در افراد می‌شود، بلکه انسان را مسئولیت‌پذیرتر و بالغ‌تر می‌کند و به او یاد می‌دهد برای روابط خود ارزش قائل شود.

برنامه ریزی چیست و چه ماهیتی دارد؟بخوانید

فواید استفاده صحیح از آداب معاشرت چیست؟

اگر هنوز کاملا قانع نشده‌اید که آداب معاشرت چیست و چرا مهم است؛ در ادامه برخی از مهم‌ترین مزایای شکل صحیح آن را مرور می‌کنیم.



رعایت آداب معاشرت کسب‌و‌کار، جایگاه شما را در محل کار بهبود می‌بخشد. مردم شما را تواناتر، باهوش‌تر و حرفه‌ای‌تر از همکارانتان می‌بینند.

این آداب اگر درست و اصولی انجام شود، اعتماد به نفس و عزت نفس فرد را تقویت می‌کند.

برخورد مناسب شما به اطرافیان آرامش می‌بخشد. با رعایت اصول آن راحت‌تر می‌توانید روابط دوستانه بسازید.

شما را به مهربانی با دیگران ترغیب می‌کند. در نتیجه رضایت و شادی بیشتری در وجود خود احساس می‌کنید.

افرادی که خوش اخلاق هستند، معمولا در جمع برجسته‌تر هستند و نظر دیگران را بیشتر جلب می‌کنند.

پیروی از قوانین آداب معاشرت در تمام موقعیت‌ها احساس امنیت شخصی ایجاد می‌کند.

کودکان با یادگیری آداب معاشرت مهارت‌ها و قوانین ارتباطی را از سنین پایین می‌آموزند. این مهارت‌ها در مدرسه، دانشگاه و حتی محل کار برای آن‌ها مفید خواهد بود.

انواع مختلف آداب معاشرت چیست؟

ما انسان‌ها بسته به موقعیتی که در آن قرار داریم شکل‌های مختلفی از آداب معاشرت را رعایت می‌کنیم. مثلا رفتار ما در یک شام خانوادگی کاملا با رفتاری که در طول یک ناهار کاری داریم متفاوت است.


در ادامه این بخش قصد داریم انواع آداب معاشرت اجتماعی بسته به موقعیت‌های مختلف را با هم مرور کنیم.


در مکان‌های اجتماعی

به نظر شما در مکان‌های اجتماعی منظور از آداب معاشرت چیست؟


یکی از مهم‌ترین انواع آداب معاشرت مربوط به اصول صحبت و رفتار در مکان‌های اجتماعی است. این اصول فرد را از هنجارها و رفتارهایی که برای جامعه قابل قبول است آگاه می‌سازند.



در یک کلام فرد یاد می‌گیرد چطور در اجتماع برخورد کند تا پذیرفته شود، روابط مادام العمر برقرار کند و فرصت‌های پرباری برای خود رقم بزند. چند نمونه از این آداب در زندگی اجتماعی واقعی عبارت‌اند از:


به یاد آوردن نام افراد و ایجاد احساس خوب در آن‌ها.

عذرخواهی با «ببخشید» بلافاصله پس از عطسه.

استفاده از کلمات «متشکرم» و «متاسفم» در موقعیت‌های ضروری.

عذرخواهی با «ببخشید» وقتی سعی دارید از دل جمعیت عبور کنید.

نگه داشتن در برای کسی که جلو یا پشت شما ایستاده است.

برای معرفی خود از نام کامل خود استفاده کنید. یخ جمع را با عبارت ساده‌ای مثل «سلام، از آشنایی با شما خوشحالم» بشکنید. لبخند و دست دادن برقراری ارتباط را آسان‌تر می‌کند.

به زبان بدن خود توجه کنید و از اهمیت حالت مناسب بدن، تماس چشمی و نگرش با اعتماد به نفس غافل نشوید.

یکی از مهم‌ترین جنبه‌های آداب معاشرت توجه به افراد است. هرگز وسط جمله کسی را قطع نکنید و همیشه با احترام گوش کنید.

در رسانه‌های اجتماعی

آداب معاشرت به رسانه‌های اجتماعی و ارتباطات آنلاین هم بسط پیدا می‌کند. می‌خواهید مطمئن شوید در رسانه‌های اجتماعی اصول آداب معاشرت چیست؟ این بخش را تا انتها مطالعه کنید.


اگر کسی درخواست دوستی یا دنبال کردن شما را نمی‌پذیرد، او را به حال خودش بگذارید. اگر واقعا برقراری ارتباط با فرد مقابل برایتان مهم است، به او پیام دهید و هدف خود را بیان کنید.

در رسانه‌های اجتماعی از ارسال محتوایی که به احساسات گروه خاصی از افراد آسیب می‌زند خود خودداری کنید. اگر اشتباهی مرتکب شدید، آن را بپذیرید و صمیمانه معذرت خواهی کنید.

اگر می‌خواهید اطلاعات، عکس‌ها یا محتوای شخص دیگری را به اشتراک بگذارید، حتما از او اجازه بگیرید. قبل از تگ کردن شخصی در یک پست یا عکس مطمئن شوید مشکلی با این کار شما ندارد.


در ملاقات مجازی 

در دنیای امروز دورکاری برای اکثر مشاغل به یک امر کاملا عادی تبدیل شده و جلسات مجازی بخشی از روال کار روزانه بسیاری از افراد شاغل است. در این بخش می‌بینیم که در جلسات آنلاین چرا آداب معاشرت مهم است.


برای موفقیت لباس بپوشید! لباس مناسب نه تنها به شما اعتماد به نفس می‌دهد؛ بلکه گویای ریزبینی و دقت نظر شماست که مخاطب را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وقتی صحبت نمی‌کنید صدای میکروفون خود را قطع کنید. تا خش و خش برگشت صدای شما جریان جلسه را مختل نکند.

شاید وسط جلسه وسوسه شوید سری به گوشی موبایلتان بزنید و آن را چک کنید. در برابر این وسوسه مقاومت کنید و در طول جلسه فعال باشید. تا حد امکان در بحث‌ها شرکت کنید و به کسانی که صحبت می‌کنند نشان دهید که با احترام به صحبت‌های آنان گوش می‌دهید.

انواع سبک های ارتباطی برای داشتن یک ارتباط بین فردی قویبخوانید

در مکالمات تلفنی 

و اما بپردازیم به اینکه در مکالمات تلفنی منظور از آداب معاشرت چیست.



همه ما باید بلد باشیم پشت تلفن چطور صحبت کنیم. هیچ کس را بیش از حد در حالت انتظار نگه ندارید. در این نوع ارتباط فرد مقابل تنها چیزی که از شما دریافت می‌کند «صدا» است؛ پس وقتی سلام می‌کنید، کاملا مراقب لحن کلام خود باشید. همچنین:


در طول مکالمه لبخند بزنید. شاید فرد پشت خط لبخند شما را نبیند، اما تاثیر آن را در صدای شما احساس می‌کند و آرامش می‌گیرد.

حواس خود را به جریان مکالمه جمع کنید و از فعالیت‌های جانبی مثل چک کردن موبایل، خرید آنلاین، مطالعه اخبار، خوردن تنقلات و غیره خودداری کنید.

صحبت با صدای بلند یا بیش از حد آرام صحبت کردن می‌تواند برای شخص پشت خط آزاردهنده باشد.

آداب استفاده از سرویس بهداشتی عمومی

برایتان جای تعجب است که در استفاده از سرویس بهداشتی عمومی منظور از آداب معاشرت چیست؟


در پاسخ باید بگوییم که شما تنها فردی نیستید که از سرویس بهداشتی محل کار، رستوران، کتابخانه یا سایر مکان‌های عمومی استفاده می‌کنید؛ افراد دیگری هم هستند! برای احترام به خودتان و تمام کسانی که از سرویس مشترک استفاده می‌کنند، این نکات را رعایت کنید:


قبل از ترک سرویس بهداشتی عمومی از تمیز بودن آن اطمینان حاصل کنید.

اگر کسی داخل سرویس است، از زیر در را نگاه نکنید یا مدام روی در نکوبید. صبر کنید تا طرف مقابل بیرون بیاید.

صندلی توالت فرنگی را خیس نکنید و روی زمین آب نریزید.

پس از اتمام کار سیفون را بکشید.

روی دیوارها چیزی ننویسید یا نقاشی نکنید.

مدت زمان طولانی سرویس بهداشتی عمومی را اشغال نکنید.

از بردن تلفن همراه به اتاقک سرویس و برقراری تماس تلفنی خودداری کنید.

دستمال کاغذی را داخل سطل زباله بیندازید.

مطمئن شوید که شیر آب را کاملا بسته‌اید

به هیچ وجه داخل اتاقک سرویس بهداشتی عمومی سیگار نکشید.

حتما در طول استفاده از سرویس تهویه را روشن کنید.

در محیط‌های کاری 

آداب معاشرت شرکتی به مجموعه قوانینی اطلاق می‌شود که هر فرد موظف است حین کار از آن پیروی کند. مجموعه‌ای از رفتارهای معقولانه و درخور محل کار که بین کارکنان همبستگی مثبت ایجاد می‌کند.



به یاد داشته باشید که رفتار ما در محل کار با رفتاری که در خانه داریم باید متفاوت باشد. اگر در محل کار خوب رفتار نکنید، نه تنها کسی شما را جدی نمی‌گیرد، بلکه خبری از احترام و قدردانی هم نخواهد بود.


و اما در شرکت‌ها اصول آداب معاشرت چیست؟


در اتاق کار سایر کارکنان سرک نکشید و از آنان قبل از ورود به حریم خصوصیشان اجازه بگیرید.

تلفن همراه خود را روی حالت بی‌صدا قرار دهید تا مخل کار کردن دیگران نشود.

از باز کردن بدون اجازه یادداشت‌ها و ثبت‌های همکاران خودداری کنید.

جلوی دیگر کارکنان آدامس باد نکنید!

از سیاست‌های ناخوشایند و بازی سرزنش خودداری کنید.

میز کار خود را تمیز و مرتب نگه دارید. کاغذهای باطله را در سطل زباله بیندازید و فایل‌ها را در کشوهای مربوطه نگهداری کنید.

هرگز هیچ یک از همکاران خود را مسخره نکنید.

جر و بحث جز آشفته کردن محیط دفتر به هیچ نتیجه‌ای ختم نمی‌شود. با همکاران خود بنشینید، در مورد مسائل مختلف رو در رو بحث کنید و با هم به توافق برسید.

مراقب لحن و کلام خود در محل کار باشید. هرگز بر سر کسی فریاد نزنید و از کلمات زشت استفاده نکنید. تحت هر شرایطی آرام باشید و منطقی فکر کنید.

همیشه سر وقت در محل کار حاضر شوید و انضباط را رعایت کنید.

مناسب محیط کار خود لباس بپوشید و اکسسوری‌های پر زرق و برق را برای مهمانی‌ها بگذارید.

آداب غذا خوردن را رعایت کنید. صبر کنید تا به همه کارکنان غذا برسد و بعد بدون سر و صدا غذای خود را نوش جان کنید.

احترام و کمک به همکاران خود را فراموش نکنید.

اطلاعات و داده‌های سازمان را با افراد خارجی در میان نگذارید.

از بردن لوازم اداری دفتر کار به خانه خودداری کنید.

جز در مواقع ضروری از بردن کودکان به محیط کار خود اجتناب کنید.

در مجالس عروسی 

قبل از آنکه ادامه این بخش را بخوانید، سعی کنید به این سوال پاسخ دهید که به نظر شما در مجالس عروسی مهم‌ترین بایدهای آداب معاشرت چیست؟


برخی از مهم‌ترین آدابی که باید به عنوان یک مهمان در مجالس عروسی رعایت کنید عبارت‌اند از:


لباس سفید نپوشید! بگذارید این رنگ فقط تن عروس باشد.

لباس سیاه هم نپوشید! عزا که نیامده‌اید.

اگر از جانب میزبان کد لباسی تعریف شده، حتما به آن احترام بگذارید.

تلفن همراه خود را در طول مجلس خاموش کنید.

مزاحم عکاس و فیلمبردار نباشید.

در مورد نحوه پذیرایی و غذای مهمانی غر نزنید و با کمال احترام همه چیز را آنطور که هست بپذیرید.

با کارهای عجیب و غریب توجه همه را به خود جلب نکنید.

شبیه پاپاراتزی‌ها مدام در حال عکس و فیلم گرفتن نباشید.

سر وقت در مهمانی حاضر شوید و کادوی خود را فراموش نکنید.

آداب شرکت در جلسات

می‌دانید در جلسات منظور از آداب معاشرت چیست؟ منظور مجموعه‌ای از کدهای رفتاری است که همه شرکت‌کنندگان یک جلسه باید رعایت کنند. برخی از این آداب و کدهای رفتاری عبارتند از:



موضوع جلسه و اهمیت آن را درک کنید.

در طول جلسات و سمینارها تلفن همراه خود را همیشه روی حالت بی‌صدا یا ویبره نگه دارید.

در طول جلسه به تماس‌های تلفنی پاسخ ندهید؛ جز در مواقع اضطراری.

سعی کنید به موقع در محل برگزاری جلسه حاضر شوید.

در طول جلسات آدامس نجوید.

شنونده خوبی باشید به آنچه دیگران می گویند گوش دهید.

از بردن فنجان قهوه یا چای خود به اتاق جلسات خودداری کنید.

هوشیار باشید و جلوی خمیازه خود را بگیرید.

کسی که جلسه را اداره می‌کند باید با صدای بلند و واضح صحبت کند.

جلسات کاری باید کاملا تعاملی باشند و کارکنان فرصتی برای ارائه پیشنهادات و بازخوردهای ارزشمند خود داشته باشند.

اتاق جلسه را به میدان جنگ تبدیل نکنید. مودبانه صحبت کنید و به همکاران خود احترام بگذارید.

برای شرکت در جلسات مهم کاری حتما لباس رسمی بپوشید.

مدیتیشن چیست؟ چگونه مدیتیشن کنیم؟بخوانید

غذا خوردن چه آدابی دارد؟

غذا خوردن در مجامع رسمی هم آدابی دارد که باید رعایت شود تا هم احترام حضار جمع حفظ شود و هم شان اجتماعی ما خدشه‌دار نشود. بسیاری از عادات غذا خوردن که سال‌هاست در ضمیر ناخودآگاه ما ثبت شده‌اند، مناسب یک وعده نهار یا شام رسمی نیستند.



این وعده‌ها آداب خاص خود را دارند و اگر نمی‌دانید منظور از این نوع آداب معاشرت چیست و موقع صرف غذا چرا آداب معاشرت مهم است، این بخش را تا انتها مطالعه کنید.


قبل از رسیدن میزبان غذا را سرو نکنید.

غذای خود را فوت نکنید، صبر کنید تا خنک شود.

پس از آنکه قاشق و چنگال را از روی میز برداشتید، دیگر نباید روی میز بگذارید؛ جای آنها درون بشقاب است.

همیشه هنگام جویدن غذا دهان خود را بسته نگه دارید.

تحت هیچ شرایطی با انگشتان دست به سمت غذا حمله ور نشوید، حتی برای هل دادن غذا به داخل قاشق از انگشتان خود استفاده نکنید.

تلفن همراه خود را از میز دور نگه دارید.

همزمان با جویدن غذا نوشیدنی میل نکنید.

از قرار دادن آرنج خود روی میز غذاخوری خودداری کنید.

اگر وسط غذا به دستشویی رفتید، دستمال را روی صندلی قرار دهید.

هنگام نوشیدن به داخل لیوان خود نگاه کنید.

سعی کنید سرعت غذا خوردن خود را با دیگران هماهنگ کنید.

بعد از اتمام غذا قاشق یا بشقاب خود را لیس نزنید.

بعد از آنکه غذا را نوش جان کردید، قاشق و چنگال را در مرکز بشقاب قرار دهید.

قبل از ترک میز از میزبان تشکر کنید.

لباس پوشیدن چه آدابی دارد؟

در موقعیت‌های رسمی لباسی بپوشید که ضمن راحت بودن از هر نظر مناسب موقعیت باشد. رنگ‌های سنگین انتخاب کنید و لباس‌های تمیز و اتو کشیده بپوشید. نکات و آداب لباس پوشیدن آقایان در موقعیت‌های رسمی به عنوان آداب معاشرت چیست؟


پیراهن آقایان به خوبی داخل شلوار داده شود. پیراهن آستین بلند بپوشید و آستین‌های خود را بالا نزنید.

اگر کراوات می‌زنید به اندازه آن توجه کنید. نوک کراوات باید مماس با سگک کمربند شلوار باشد. برای دفاتر رسمی از کراوات‌های پهن‌تر استفاده کنید.

اگر انتهای پیراهن خود را داخل شلوار فرو می‌کنید، حتما کمربند ببندید.

کمربندهای چرمی مشکی یا قهوه‌ای انتخاب خوبی برای موقعیت‌های رسمی هستند. فکر کمربندهای پر زرق و برق و پهن را از سرتان بیرون کنید.

جورابی مناسب لباس خود انتخاب کنید. به هیچ وجه به سراغ جوراب‌های ساق کوتاه نروید.

کفش‌های تق تقی یا کتانی انتخاب خوبی برای موقعیت‌های رسمی نیستند. کفش‌های چرمی نرم به رنگ مشکی یا قهوه‌ای را در نظر داشته باشید.

نکات و آداب لباس پوشیدن خانم‌ها در موقعیت‌های رسمی:


لباس رسمی خانم‌ها باید تا حد امکان پوشیده و فیت باشد. از پوشیدن لباس‌های خیلی تنگ یا خیلی گشاد اجتناب کنید.

تفاوت بین لباس مجلسی و لباس اداری را درک کنید.

هرگز در محل کار جواهرات سنگین نپوشید و بیش از حد آرایش نکنید. ناخن‌های خود را کوتاه و مرتب کنید.

بهتر است در موقعیت‌های رسمی مثل محل کار از پوشیدن کفش پاشنه بلند خودداری کنید.

رنگ کیف دستی باید با لباس هماهنگ باشد.

به جای آنکه لباس‌هایی با طرح‌های شلوغ انتخاب کنید، به سراغ طرح‌های ساده بروید.

در محیط کسب و کار 

و اما بپردازیم به اینکه در بحث کسب و کار اصول آداب معاشرت چیست؟ زندگی حرفه‌ای پر از قوانین و مقررات خاصی است که به عنوان آداب کسب و کار شناخته می‌شوند.


برخی از این قوانین پس از سال‌ها تجربه کار ملکه ذهن ما شده‌اند و یادآوری برخی دیگر هنوز کمی دشوار است:


سلام و احوالپرسی از اصول اولیه آداب کسب و کار و بخش جدایی‌ناپذیر آداب اجتماعی در محیط کاری به شمار می‌رود. حتی یک تکان سر یا لبخند گرم کافی است تا نشان دهد به فرد مقابل اهمیت می‌دهید.

اسم افراد را به خاطر بسپارید و آن را درست تلفظ کنید.

لباس مناسب بپوشید. پیروی از کد لباس و پوشیدن لباس رسمی مناسب موقعیت‌های مختلف از مهم‌ترین آداب کسب و کار به شمار می‌رود.

مراقب زبان بدن خود باشید. در حضور همکاران و مافوق خود صاف بایستید، محکم دست بدهید، لبخند بزنید و تا حد امکان تماس چشمی برقرار کنید.

در تمام انواع ارتباطات کاری چه رو در رو، چه در جلسات اسکایپ، مکالمات تلفنی و غیره مودب باشید.

به عنوان صاحب کسب و کار برای وقت مشتریان خود ارزش قائل شوید و سر وقت در محل ملاقات حاضر شوید. به عنوان کارمند اداره نیز وقت‌شناس باشید.

محل کار خود را تمیز و مرتب نگه دارید تا راحت‌تر بتوانید با ارباب رجوع ارتباط برقرار کنید.

نتیجه‌گیری

اصطلاح آداب معاشرت به ظاهر واژه کوچکی است؛ اما نقش‌ها و مسئولیت‌های زیادی را در بر می‌گیرد. این قوانین دست به دست یکدیگر به یک نیروی راهنما در جامعه تبدیل شده‌اند.


این واژه بدون شک به معنای پیروی از اصول اخلاقی، احترام به دیگران، ایجاد فضای شخصی، راحت گذاشتن دیگران، مهربانی، مودب بودن و رعایت اخلاق و شرافت در تمام موقعیت‌ها است.


ترفندهای این مقاله در زمینه آداب معاشرت را تمرین کنید تا ملکه ذهنتان شوند. تا جایی که بتوانید تمام رفتارهایی که جامعه از ساکنانش انتظار دارد را از خود نشان دهید.


پرسش‌های متداول

رعایت آداب معاشرت چه فوایدی دارد؟

شخصیت بافرهنگ و آگاهی کامل نسبت به نحوه برخورد و مکالمه در جامعه از مهم‌ترین فواید آداب معاشرت است. عاملی که خاطره اولین برخورد با شخص را برای همیشه در ذهن ماندگار می‌کند.


انواع آداب معاشرت کدام‌اند؟

اصول آداب معاشرت در بخش‌های مختلف قابل اجراست؛ از جماه آداب معاشرت در مکان‌های اجتماعی، رسانه‌های اجتماعی، ملاقات‌های مجازی، مکالمات تلفنی، آداب عروسی، محل کار، غذا خوردن، لباس پوشیدن، شرکت در جلسات و غیره.


منظور از آداب معاشرت در رسانه‌های اجتماعی چیست؟

مهم‌ترین اصل آداب معاشرت در رسانه‌های اجتماعی احترام به حریم خصوصی کاربران و امنیت آن‌ها در فضای مجازی است. در صورتی که تمایل ندارند با شما در ارتباط باشند، به تصمیم آن‌ها احترام بگذارید.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع