کشور کره جنوبی با پایتختی شهر سئول به عنوان یکی از ده شهر برتر دنیا از منظر “شاخص شهر های جهانی” و همچنین یک از ده شهر و مرکز تجاری و مالی جهانی اهمیت بسیار زیادی در محدوده جنوب شرق آسیا دارد و از شهرهای مهم آن میتوان پوسان، تائگو، ایچون و کوانگجو را نام برد. زبان رایج این کشور کرهای است. مذهب عموم مردم این کشور بودایی، چوندوکیو و کنفوسیوس و کمی مسیحی است.
بیش تر مطلبی با عنوان آشنایی با کشور کره جنوبی برای شما قرار داده بودیم اما در این بخش سعی بر این است تا شرایط و هزینه زندگی در کره جنوبی را برای شما توضیح دهیم، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
در سال 2008 سئول به عنوان ششمین شهر پرقدرت اقتصادی دنیا شناخته شد که کمپانی های عظیمی نظیر ال جی، سامسونگ، هیوندای، کیا و… در این شهر واقع شده اند.
در اینجا به اختصار مشخصات منحصر به فرد شهر سئول معرفی میگردند :
1- یکی از 10 شهر برتر دنیا از منظر ”شاخص شهر های جهانی”
2- یکی از 10 مرکز تجاری ومالب برتر دنیا
3- ششمین شهر پر قدرت اقتصادی دنیا
4- اولین شهر دارای مجموعه فن اوری اطلاعات (IT complex) در دنیا
5- اولین شهر دارنده DMB، تلویزیون های موبایلی، WiBro، و اینترنت پر سرعت موبایل در دنیا
6- دارنده سومین مترو در دنیا از نظر تعداد مسافر جابه جا شده در سال (بالغ بر 200 میلیون مسافر)
7- دارنده عنوان “بهترین فرودگاه جهان” از نظر ” سازمان بین المللی فرودگاه ها”
8- دارنده عنوان “بهترین پایتخت طراحی شده در سال 2010″ از نظر ” سازمان بین المللی مجتمع ها و طراحی صنعتی”
شهر سئول
در سال 1351 این شهر پیمان خواهر خواندگی را با شهر تهران امضا نمودند که به موجب آن یک خیابان در تهران به نام “سئول” و یک خیابان در سئول به نام “تهران” نامگذاری شده است. خیابان “تهران” در سئول یکی از مراکز مهم تجاری و سیاسی کشور کره جنوبی است که دفتر مرکزی شرکت های عظیمی همچون ال جی و سامسونگ در این خیابان واقع شده است.
در شهر سئول 38 دانشگاه و مرکز آموزش عالی وجود دارد که همگی از مراکز بسیار معتبر دانشگاهی در کره جنوبی و حتی دنیا است.
لیست تعدادی از این دانشگاه ها در زیر آورده ایم :
Chungang University
Chugye University for the Arts
Dongguk University
Dongduk Women’s University
Duksung Women’s University
Ewha Womans University
کشور جمهوری کره در نیمکره شمالی و شرقی، در شرق قاره آسیا و در کناره غربی دریای ژاپن قرار دارد.
ایمنی و امنیت
1- جرائم علیه خارجیان به طور کلی پائین گزارش می شود. هرچند لازم است از تردد به تنهایی بعد از تاریکی احتراز کنید.
2- توصیه میشود بعد از تاریک شدن هوا بجای تاکسی از مترو و اتوبوس استفاده کنید و درصورت لزوم فقط سوار تاکسیهای آرم دار شوید.
قوانین و آداب و رسوم
1- آمار خارجیانی که در این کشور به علت استفاده یا حمل داروها ممنوع و مواد مخدر دستگیر شده اند رو به افزایش است. قوانین این کشور در رابطه با مواد مذکور بسیار سختگیرانه است و مصرف مواد مخدر حتی به تنهایی و در منزل شخصی، حبسهای طولانی، جریمههای سنگین و نهایتا اخراج از این کشور را در پی خواهد داشت.
2- برای رانندگی در کره جنوبی باید گواهینامه ملی این کشور یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بینالمللی برای رانندگی است که دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دورههای آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از 160 کشور جهان رانندگی کنند.
3- به علت عدم وجود قرارداد انتقال محکومین از حبس میان دو کشور، در صورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری کند.
4- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محلی را نمیدانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری کنید. شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و مقررات محلی هستید و وظایف نمایندگی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور کره نیست.
الزامات ورود و اقامت
روادید کار فقط در صورت اقدام فرد در خارج کره جنوبی صادر میشود.
بهداشت
1- طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی امکان ابتلا به بیماریهای زیر دراین کشور وجود دارد:
هپاتیت A
انسفالیت ژاپنی نوع B
تب تیفوئید
سل
2- در صورت سفر به این کشور از تسهیلات مربوط به بیمه مسافر استفاده کنید. بیمههای موجود تنها برای موارد پیش بینی نشده بوده و نمیتوان از تسهیلات آن برای درمان بیماری های خاص بهره برد.
3- قبل از سفر به این کشور کنترل کنید واکسنهای چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصا اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماری های تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع A و B واکسینه کنید.
4- با توجه به وجود بیماری های مسری نظیر هپاتیت B و ایدز، لازم است ضمن رعایت نکات بهداشتی، از هرگونه ارتباطات غیر مطمئن پرهیز کنید.
شرایط سفر
1- واحد پول این کشور وون است که به راحتی میتوان ارزهای خارجی را در بانکها صرافیها و هتل های بزرگ به پول محل تبدیل کرد.
2- کره جنوبی از نظر آمار مربوط به مرگ و میر ناشی از تصادفات مقام دوم را درجهان دارا است. بنابراین در رانندگی احتیاط کنید. مضاف بر اینکه چنانچه فرد در تصادفات منجر به خسارت جانی مقصر شناخته شود، با مسئولیت کیفری و مجازاتهای مربوط به آن مواجه خواهد شد.
3- بهتر است در زمان استفاده در تاکسی مقصد خود را به صورت نوشته و به زبان کرهای در اختیار داشته باشید ؛ زیرا آشنایی رانندگان تاکسی دراین کشور به زبانهای متداول خصوصا انگلیسی بسیار کم است.
4- برای تماس با پلیس با شماره 112، برای آمبولانس 119را بگیرید. شماره 112 پلیس از ساعت 7 صبح تا 10 شب مترجم انگلیسی دارد.
5- در بدو ورود به این کشور چنانچه در سئول اقامت کردید، سعی کنید در اولین زمان ممکن آدرس نمایندگی ایران را که به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است، پیدا کنید تا در صورت وقوع حادثه و یا نیاز به مراجعه، دچار مشکل نشوید.
6- چنانچه در این کشور دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی شدید، ضروری است قبل از هر کار موضوع را به اطلاع پلیس محلی برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت کنید. بدیهی است گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهادهای مربوطه به نحو موثرتری پیگیری کنید.
زندگی در کره جنوبی از نگاه ایرانی
مردم کره در کل آدمهای میهنپرستی هستند. تفاوتها را از همان بدو ورود به خاک این کشور میشود بهوضوح مشاهده کرد؛ تقریبا بیشتر اجناس فروشگاهها کرهای است، کمتر کسی به زبان دیگری حرف میزند و جالب اینجاست که در شهر بزرگی مثل اینچئون، تابلوهای راهنمایی در سطح شهر نوشته دیگری به غیر از نوشته کرهای ندارد. البته این حس را تا قبل از اینکه با آنها برخورد نداشته باشید، چندان متوجه نمیشوید. فلسفه کرهایها این است؛ آنها عرق ملی دارند و برای حمایت از کشورشان باید هر کاری انجام دهند. آنها مردمی هستند با عقاید خاص، به سرسختی همسایگان شمالی، پایبند به سنتها و باز در اجرای سیاستها. فرهنگی که توانسته در 50 سال گذشته این امپراتوری پیر شرق دور را به قدرتی در اقتصاد دنیا تبدیل کند.
از زمان ورود به اینچئون تقریبا هیچ ماشینی به غیر از اتومبیلهای ساخت شرکتهای خودروسازی هیوندا و کیاموتورز در سطح شهر به چشم نمیخورد. البته خودروسازهای کشورهای بزرگ در این شهر نمایندگی دارند اما سرشان خلوتتر از آن است که فکرش را بکنید.
«کرهای جنس کرهای بخر»؛ این فرهنگ غالبشان است. چیزی که باورش دارند. شاید خیلی از آنها وضعیت مالی مناسبی داشته باشند اما در خیابانهایشان کمتر میبینید که کسی سوار بنز یا بیامدبلیو شده باشد. «لی» یکی از مردم اینجاست. یک مهندس ساختمان که برای تماشای مسابقههای شنا به ورزشگاه آمده و گالکسی سری پنجش را در دست دارد تا مدام از خود و همراهش سلفی بگیرد. او که ماشینش هم محصول کارخانه کیاست، میگوید :«معمولا آدمهای سیاسی و شخصیتها سوار ماشینهای لاکچری خارجی میشوند.» کرهایها حتی خودروهای سنگین را هم خودشان تولید میکنند و شرکتهایی مثل هیوندا و دوو وظیفه تولید این ماشینها را بر عهده دارند؛ «وقتی خودمان میتوانیم چیزی را تولید کنیم چرا باید برای مشابه خارجیاش پول بدهیم؟ تولیدات کشور من همه دنیا را گرفتهاند.»
اما این تمام ماجرا نیست. حس میهنپرستی آنها به اینجا ختم نمیشود. در اینچئون رستورانهای معروف جهان هم شعبه دارند اما مشتریانشان بیشتر خارجیها هستند و کرهایها سعی میکنند در رستورانهای خودشان که فضای متفاوتی دارند و در بعضی از آنها باید روی زمین بنشینند، غذا بخورند. بخشی از این اتفاق به سلیقه غذایی این مردم مربوط است اما بخش اصلیاش برمیگردد به پولی که نباید از مرزهایشان خارج شود.
آنها که دو غول بزرگ تولیدکننده تلفن همراه در کشورشان دارند، تقریبا بعید است به غیر از گوشیهای سامسونگ و الجی از گوشیهای دیگری استفاده کنند.
وقتی از آنها سوال میکنی که مثلا چرا تلفن همراه شما آیفون نیست، واکنشهای متفاوتی نشان میدهند. «هیون می» که در شهر اینچئون از کارمندان برگزارکننده مسابقههاست در اینباره میگوید: «اینجا همه محصولاتی را که تولید خودمان است، استفاده میکنند. البته سامسونگ بیشتر. امکاناتی که آنها به ما میدهند سازگار با محیط خودمان است، ارزانتر است و کاراییهای بیشتری دارد.»
درحالی که تب آیفون دنیا را تسخیر کرده، کرهایها اسمارتفون داخلی را به هر چیزی ترجیح میدهند: «خیلی از مردم جهان هم میگویند که گوشیهای کرهای بهترین هستند و بیشتر مردم جهان هم از محصولات سامسونگ استفاده میکنند. ما در کره جنس کرهای میخریم چون هم محصولات خوبی دارد و هم هزینهای که میکنیم برای کشور خودمان است. پولمان هم صرف پیشرفت کشور خودمان میشود.»
پیدا کردن کرهای آیفوندار خیلی کار سادهای نیست اما «کیم هایکو» یکی از استثناهاست. او از مسئولان رسانهای بازیهاست. گفت: «آیفون من هدیه است. خودم نخریدهام اما گوشی خوبی است. با این حال در کره مردم ترجیح میدهند تلفنهای ساخت کشور خودشان را استفاده کنند. آنها با این کار راحتتر هستند. محصولات ما اگر چیز بیشتری از سایر محصولات نداشته باشد، کمتر از این گوشیها نیست.»
این میل به پیشرفت ملی در وجودشان ریشه دوانده و مرزهایشان به روی دنیا باز است و برای نشان دادن خودشان و تاکید بر اعتقاداتشان نیازی به بستن مرزها یا در افتادن با بقیه دنیا ندارند. آنها در زندگی شخصی بسیار مقتصد و بسته عمل میکنند و در سطح اجتماع و سیاستهای حکومتی لیبرالاند، شاید درست برعکس همسایههای شمالیشان!
شرایط تحصیل و نظام آموزشی در کره جنوبی
نظام آموزشی در کره جنوبی به چهار مرحله پیش دبستانی، دبستان، متوسطه و دانشگاهی تقسیم میشود. آموزش ابتدایی از شش سالگی شروع میشود و به مدت شش سال طول میکشد. آموزش متوسطه نیز شش سال است و پس از آن دوره دانشگاهی شروع میشود. طول دوره کارشناسی چهار سال، کارشناسی ارشد دو سال ( در برخی رشته ها تا 3 سال ) و در مقطع دکتری هم به طور متوسط 3 تا 4 سال است.
زبان آموزشگاهها
دانشگاهها و رشته های انگلیسی زبان در تمام مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا وجود دارد.
میانگین هزینه تحصیل
میزان تقریبی هزینه تحصیل در مقاطع مختلف به این صورت است ( البته شایان ذکر است که ممکن است در برخی دانشگاهها هزینه ها کمی با میزان اعلام شده متفاوت باشد. در ضمن دانشگاه رایگان برای دانشجویان خارجی وجود ندارد.
دانشگاههای دولتی (ملی) :
کارشناسی در رشته های مختلف از 2000 تا 4400 دلار، کارشناسی ارشد و دکترا از 2500 تا 5100 دلار.
دانشگاههای خصوصی :
کارشناسی رشته های مختلف از 3000 تا 5000 دلار ، کارشناسی ارشد و دکترا از 3800 تا 6000 دلار.
میانگین هزینه زندگی دانشجویی
کسانی که از خوابگاه استفاده میکنند:
هزینه ماهیانه برای دانشجویان مقیم خوابگاه حدود 500 تا 700 دلار است.
کسانی که به طور شخصی محلی برای اقامت اجاره میکنند:
هزینه ماهیانه برای دانشجویان مقیم خارج از خوابگاه با توجه به شهر محل تحصیل حدود 800 تا 1200 دلار است.
تعطیلات آخر سال تحصیلی
تعطیلات پایان سال از ماه آگوست (مردادماه) شروع شده و تا حدود سپتامبر (شهریور ماه) ادامه دارد .
بیشتر دانشگاهها در زمان تعطیلات پایان سال تحصیلی، خوابگاه در اختیار دانشجو قرار میدهند البته دانشجو باید هزینه ماهیانه اجاره خوابگاه را پرداخت نماید.
دانشجویان خارجی میتوانند با اجازه دانشگاه در تعطیلات دانشگاهی در این کشور کار کنند.
بیمه تحصیلی و درمانی دانشجو
دانشجویان خارجی همه ساله با پرداخت هزینه ناچیزی میتوانند خود و خانواده خود را بیمه کنند و اکثر دانشگاهها نیز دارای بیمارستانها و کلینیک های مجهزی هستند که خدمات درمانی را به دانشجویان ارائه می دهند.
دریافت ویزا برای اولیای دانشجو
اولیای دانشجو میتوانند با اخذ ویزاهای کوتاه مدت نظیر ویزای توریستی از کشور کره جنوبی دیدار کرده و مدتی را در کنار دانشجوی خود سپری کنند.
دوره های زبان و هزینه های آن
دوره های زبان انگلیسی که دانشجو بتواند قبل از شروع تحصیل در آنها شرکت کند به ندرت در کره جنوبی وجود دارد. البته دانشجویان می توانند همزمان با تحصیل در دوره اصلی دانشگاهی خود نسبت به تقویت زبان خود در مراکز آموزشی و کالجهای زبان اقدام نمایند.علاقمندان می توانند در دانشگاهها و کالجهای متعددی در دوره های زبان کره ای شرکت نمایند.
حداقل طول دوره زبان کره ای چهار هفته و شهریه آن هم حدود 800 دلار است. دوره های زبان کره ای سه ماهه هم بین 1000 تا 1500 دلار است.
محدودیتهای سنی برای تحصیل
در اکثر دانشگاهها برای مقطع کارشناسی 35 سال، کارشناسی ارشد 40 سال و دکترا نیز 45 سال می باشد. البته ممکن است در برخی دانشگاهها محدودیتهای سنی متفاوت باشد.
تحصیل برای دانشجویان متاهل
با اخذ ویزای همراه، همسر دانشجو میتواند به کره جنوبی عزیمت کند.
اعتبار ویزای دانشجویی
ویزای دانشجویی به طور معمول یکساله و با اعتبار چند بار ورود و خروج است.