دانستن نکاتی که شما را از بقیه متمایز میکنند همیشه برای افراد جالب بوده است. رعایت جزئیات ضروری آداب معاشرت هم از همین نکات هستند. در هر زمینهای نکاتی وجود دارند که ممکن است به چشم نیایند، اما با رعایت آنها خود را از سایرین متمایز میکنید و فردی شایسته و آدابدان به نظر میرسید. مثلا میدانید که آداب ایستادن در صف عابربانک چیست؟ در ادامه چند کتاب درباره آداب معاشرت معرفی میکنیم که با خواندن آنها نکات ریز بسیار زیادی درباره جنبههای مختلف زندگی مانند رفتار در محیط کار و زندگی روزمره خواهید آموخت. تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
۱. کتاب جامع آداب معاشرت
نویسنده: امیلی پست
مترجم: مریم تقدیسی
انتشارات: پندار تابان
تعداد صفحات: ۶۶۴
نویسندگان این کتاب به تمام سؤالات مربوط به آداب معاشرت که در شرایط مختلف برای افراد پیش میآیند پاسخ میدهند. برخی از این سؤالات عبارتاند از:
- یکی از مشتریان سرما خورده است؛ باید با او دست بدهم؟
- وقتی برای خواهرزادهام هدیه میفرستم، یادداشت تشکر نمینویسد. اشکالی ندارد دیگر برایش هدیه نفرستم؟
- در جشن نامزدی دوستم باید به او هدیه بدهم؟
نکات آداب معاشرت این کتاب بسیار متنوع و گستردهاند و تقریبا در هر زمینهای پاسخگوی شما هستند. با وجود این، قرار نیست در این کتاب درباره آداب معاشرت کلاسیک بخوانید و بحثهای کتاب فقط درباره مسائل آداب معاشرت معاصر هستند. احتمالا این مسئله کتاب را برای امروزیها خوشایندتر هم میکند.
دنیا عوض شده است، ولی ضرورت رعایت آداب معاشرت اجتماعی هرگز تغییر نمیکند.
۲. کتاب آداب معاشرت به زبان آدمیزاد
نویسنده: سو فاکس
مترجم: گلناز فرهمندی
انتشارات: هیرمند
تعداد صفحات: ۴۱۶
برای اینکه بیشتر تحتتأثیر این کتاب قرار بگیرید، ابتدا از نویسنده آن و افتخاراتش میگوییم. سو فاکس از سال ۱۹۹۴ محصولات آموزش آداب معاشرت را عرضه میکند. او این آموزشها را برای افراد مشهور، گروههای سیاسی، کارشناسان تجاری و دیگر افراد علاقهمند تهیه میکند.
سو فاکس به جاهای مختلف دنیا سفر کرده است و با فرهنگهای اقوام مختلف آشنا شده است. او برنامههای آموزشی مختلفی را برای آموزش و تربیت مربیان در هند، سنگاپور، مالزی و کشورهای دیگر تهیه کرده است.
در کتاب آداب معاشرت به زبان آدمیزاد قرار است نکاتی عملی آداب معاشرت را بخوانید. در این کتاب با فهرستهای بلندبالای آداب معاشرت مواجه نمیشوید که چند روز پس از خواندنشان فراموش میشوند. از جمله نکاتی که در این کتاب خواهید آموخت:
- لباسپوشیدن صحیح؛
- رفتار درست با خانواده؛
- حفظ سلامتی؛
- ایجاد روابط مناسب در محیط کار.
وقتی شک دارید که چگونه رفتار کنید، با مردم به همان شکلی رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود.
۳. کتاب آیین آداب و معاشرت
نویسنده: پروفسور جان مورگان
مترجم: جهانگیر افخمی
انتشارات: ارمغان
تعداد صفحات: ۲۸۶
یافتن بهترین کتاب برای آداب معاشرت کار سختی است. البته با خواندن این کتاب گام مهمی در جهت یادگیری آداب معاشرت برمیدارید. در این کتاب راهکارهایی ساده و عملی برای تعامل درست با مردم را خواهید خواند و یاد میگیرید آنها را برای کمک فکری، روحی و مادی ترغیب کنید.
یکی از ارکان مهم موفقیت، ارتباط صحیح با دیگران است و کتاب آیین آداب و معاشرت در این راه یاریگر شما خواهد بود.
۴. کتاب آداب معاشرت برای دختران و پسران جوان
نویسنده: ژان لویی فورتیه
مترجم: شهین دخت بهزادی
انتشارات: هیرمند
تعداد صفحات: ۱۹۰
تربیت صحیح فرزندان همواره یکی از دغدغههای مهم والدین بوده است. کتابهای مختلفی درباره تربیت فرزندان نوشته شدهاند، اما این کتاب بر آداب معاشرتی تأکید دارد که دختران و پسران جوان باید داشته باشند تا در اجتماع پذیرفته شوند. با خواندن این کتاب مطمئن میشوید که در جایگاه خانم یا آقایی جوان، راه درستی را برای ارتباط با دیگران برگزیدهاید.
اگر هیچ چیزی برای هدیهدادن ندارید، لااقل میتوانید در اتوبوس صندلی خود را به کسی تقدیم كنید.
۵. کتاب آداب معاشرت در محیط کار به زبان آدمیزاد
نویسنده: سو فاکس
مترجم: آزیتا زمانی
انتشارات: هیرمند
تعداد صفحات: ۳۸۶
بیشتر ما ساعات زیادی از روز را در محیط کار سپری میکنیم، بنابراین مهم است بدانیم که کدام رفتارها در محیط کار درستاند و کدامها نادرست. علاوه بر این، بسیاری از مدیران شرکتها و صنایع علاقهمندند برای کارمندان خود دورههای آموزش آداب معاشرت برگزار کنند تا به اهداف مختلفی از جمله ایجاد محیط کار مثبت دست یابند.
مخاطب این کتاب افرادی هستند که دوست دارند ارتباطات کاری بهتری داشته باشند یا استادانی که مایلاند نحوه برقراری این ارتباطات را به دیگران بیاموزند.
رعایت آداب معاشرت هم اهمیت حیاتی و ثابتشدهای در فعالیتهای کاری و رشد حرفهای ما دارد و هم در پیشرفت فردی نقشی مهم ایفا میکند.
۶. کتاب اتیکت: ۱۱۰ نکته بسیار کاربردی از آداب معاشرت مدرن
نویسنده: حسین شیرمحمدی
انتشارات: نوآوران سینا
تعداد صفحات: ۶۰
در کتاب اتیکت، آداب معاشرتی را خواهید آموخت فراتر از نکاتی معمولی که هماکنون میدانید. در این کتاب نکاتی بسیار جالب و آموزنده را میخوانید که رفتارهای مناسب هر موقعیت را با جزئیات به شما یاد میدهند.
برای مثال در این کتاب میخوانید که اگر نیاز داشتید دو کار را با استفاده از عابر بانک انجام دهید، باید کار اول خود را تمام کنید و برای کار دوم دوباره در صف بایستید. همچنین در این کتاب آداب معاشرت مخصوص شبکههای اجتماعی را خواهید آموخت که بهنظر بسیاری از افراد در کشور ما جا نیفتادهاند، مثلا اینکه قبل از اضافهکردن افراد به گروههای شبکههای اجتماعی، باید از آنها اجازه گرفت.
یادگیری این نکات جزئی اما بااهمیت، به ما کمک میکند در زندگی اجتماعی و کاری خود فرد محبوبتری باشیم و چهبسا این مسئله سبب پیشرفت ما در زندگی هم بشود.
اگر کسی کارت ویزیتش را به ما داد، میبایست با انگشت سبابه و شست آن را گرفته و نام فرد را بلند از روی کارت بخوانیم.
۷. کتاب کلیدهای آموختن آداب اجتماعی به کودکان
نویسنده: شریل ابرلی
مترجم: ترانه بهبهانی
انتشارات: صابرین
تعداد صفحات: ۳۱۰
نویسنده این کتاب اعتقاد دارد آموختن آداب معاشرت به کودکان سبب افزایش اعتمادبهنفس آنها میشود و کودکان را برای شروع دوران جدید زندگیشان آماده میکند. اگر شما هم با نویسنده همعقیدهاید، بهتر است این کتاب را مطالعه کنید و با الهام از نکات کاربردی آن، کودکتان را به رفتارهای صحیحتر در اجتماع تشویق کنید.
تمجید اشخاص همواره لذتبخش است. وقتی شخصی از کودک تعریف میکند، بهترین واکنش، تشکرکردن و لبخندزدن است.
۸. کتاب آداب معاشرت برای همه
نویسنده: خسرو امیرحسینی
انتشارات: کتابسرای بیان
تعداد صفحات: ۱۱۴
شاید تا به حال به افرادی برخورد کرده باشید که ادب و متانت زیادی دارند و در هر زمینهای نکات خاصی را رعایت میکنند. رعایت این نکات ممکن است نگاه شما به آن اشخاص را تغییر بدهد و تلاش کنید آنها را الگوی خود قرار دهید.
در این کتاب درباره آداب معاشرتی خواهید خواند که به شما کمک میکنند در دسته این افراد فرهیخته قرار بگیرید. برخی از نکاتی که در این کتاب خواهید خواند عبارتاند از:
- نکات و آداب عیادت از بیمار؛
- آداب معاشرت در اداره؛
- آداب راهرفتن.