یک سال پیش / خواندن دقیقه

مرفه ترین کشورهای جهان

 مرفه ترین کشورهای جهان

کشورهای ثروتمند دنیا

سطح رفاه در همه کشورهای جهان براساس یک سری فاکتورها و شاخصه ها بررسی و اندازه گیری می شود. این ها مواردی از قبیل اقتصاد، کارآفرینی و فرصت، حکومت، آموزش، بهداشت، ایمنی و امنیت، آزادی شخصی، و سرمایه اجتماعی هستند. در این مطلب با کشورهایی که در رتبه برتر سطح رفاه جهانی قرار دارند، آشنا می شوید. 


 مرفه ترین کشورهای جهان

۱۹. ژاپن

بر اساس شاخص رفاه ژاپنی‌ ها هفتمین انسان های سالم کره‌ زمین هستند. ولی در زمینه‌ آزادی‌ های فردی در رتبه‌ ۳۳ قرار دارند که این امر مقام ژاپن را در رتبه‌بندی کلی، پایین می‌آورد.

۱۸. بلژیک

در تمام شاخص‌ های فردی در بین ۲۵ کشور برتر قرار دارد، بهترین رتبه (۱۰) را در شاخص فرعی سلامت به دست آورده است. اما با این وجود، این کشور امسال یک پله در شاخص رفاه سقوط کرد.

۱۷. سنگاپور

این کشور در شاخص امسال جایش را با بلژیک عوض کرد. اول شدن این کشور در شاخص فرعی اقتصاد نقش بزرگی در این موفقیت داشت.

۱۶. اتریش

در دو بخش سلامت، و امنیت و ایمنی جزء ۱۰ تای برتر قرار گرفت اما نتوانست جلوی افت یک پله‌ای را در رتبه‌ بندی امسال بگیرد.

۱۵. بریتانیا

امسال دو پله سقوط را تجربه کرد. دلیل این سقوط تا حدودی این است که در شاخص ‌های آموزش و ایمنی جزء ۲۰ کشور برتر قرار نداشت.

۱۴. آلمان

بر مبنای شاخص رفاه، آلمان پنجمین اقتصاد برتر دنیا را دارد که این امر به حفظ جایگاه چهاردهم این کشور در چهار سال متوالی کمک می‌کند.

۱۳. لوگزامبورگ

مردم این کشور از سطح بالای آزادی ‌های فردی و سلامت، و همچنین حاکمیتی مقتدر و اقتصادی خوب برخوردار هستند، که این امر باعث شده است لوگزامبورگ از رتبه‌ ۱۶ در ۲۰۱۴، امسال به رتبه ۱۳ برسد.

۱۲. ایسلند

کشوری در آتلانتیک شمالی که در سه شاخص فرعی جزء پنج کشور برتر جای گیرد. آزادی‌ های شخصی، امنیت و ایمنی، کارآفرینی و ایجاد فرصت‌ های شغلی همان سه شاخص هستند اما این‌ها توانستند جلوی سقوط یک پله ‌ای ایسلند را در فهرست شاخص رفاه ۲۰۱۴ بگیرند.

۱۱. ایالات متحده

قدرتمندترین کشور دنیا در بخش سلامت از تمامی کشورهای فهرست رتبه‌ بالاتری کسب کرده اما  شهروندانش از ناامن‌ترین ملت‌های جهان هستند. در این شاخص آمریکا در رتبه‌ ۳۳ قرار می گیرد.

۱۰. ایرلند

این کشور به لطف کسب رتبه چهارم در بخش امنیت و ایمنی، دو پله در شاخص امسال صعود کرده است.

۹. فنلاند

در زمینه‌ عملکرد حکومتی پنجمین کشور برتر دنیا هستند، ولی اقتصاد نسبتا ضعیف‌ آنها با رتبه ۳۳، موجب شد این کشور از رتبه‌ هشتم در سال گذشته به رتبه‌ نهم تنزل نماید.

۸. هلند

این کشور با صعود یک پله‌ای در شاخص امسال، در زمینه‌ های آموزش، سلامت و آزادی‌ های فردی رتبه‌ های خوبی به دست آورد.

۷. استرالیا

برای سومین سال متوالی در جایگاه هفتم قرار گرفت و گزارش امسال شاخص رفاه، استرالیا را به لحاظ داشتن بهترین نظام آموزشی در رتبه‌ اول قرار داده است.

۶. کانادا

بر اساس گزارش شاخص رفاه، کانادا سرزمین واقعا آزادی است. چرا که مردم این کشور نسبت به تمام کشورهای مورد بررسی از سطح آزادی‌های فردی بالاتری برخوردار هستند. کانادا نسبت به سال قبل یک پله سقوط داشته است.

۵. سوئد

سوئدی‌ها از بالاترین سطح کارآفرینی و ایجاد فرصت‌های شغلی برخوردار هستند، که این امر به صعود یک پله ای این کشور در شاخص امسال کمک نمود

۴. نیوزیلند

همبستگی اجتماعی و مشارکت عمومی قوی نیوزلند نشان می‌دهد نیوزیلند بهترین سطح سرمایه‌ اجتماعی دنیا را دارد. این کشور مقام مرفه‌ ترین کشور غیراروپایی به حساب می آید.

۳. دانمارک

از حاکمیت عالی، آموزش سطح بالا و رتبه‌ بالای سرمایه‌ اجتماعی برخوردار می باشند. اگر به‌خاطر رتبه‌ نسبتا ضعیف(۱۶) در بخش سلامت نبود، این کشور در شاخص کل، رتبه‌ اول را به دست می آورد. با این حال این کشور یک پله صعود داشته است.

۲. سوئیس

برای سومین سال متوالی در  شاخص رفاه رتبه‌ دوم را به دست آورد. این کشور که در دامنه‌ رشته‌کوه‌ آلپ واقع است نخستین رتبه را در شاخص فرعی حاکمیت و دومین رتبه را در شاخص فرعی اقتصاد دارد.

۱. نروژ

این کشور اسکاندیناوی یک بار دیگر در ۲۰۱۵ به رتبه‌ نخست شاخص رفاه دست یافت و در تمام هفت سال گذشته این جایگاه را حفظ کرد. نروژ تنها کشوری است که در تمامی شاخص ‌های فرعی در ۱۰ کشور برتر قرار دارد.



شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع