اینبار در فود سیتی همراه شما عزیزان هستیم با آموزش روش پخت لازانیا در ماکروفر در فر ، روی گاز با قابلمه و ماهیتابه دوطرفه و در نهایت با توستر . همراه ما باشید و از آشپزی لذت ببرید .
دستور پخت لازانیا در فر
طرز تهیه :
به منظور تهیه این غذا برای دو الی سه نفر، به دو ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز است.
مواد لازم چخت لازانیا با فر | |
لازانیا | ۵۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم |
قارچ | ۱۵۰ الی ۲۰۰ گرم |
فلفل دلمه ای | یک عدد |
سس بشامل | یک الی یک و نیم لیوان |
پیاز | یک عدد |
پنیر پیتزا | ۴۰۰ الی ۵۰۰ گرم |
روغن، نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و آویشن | به میزان لازم |
چند نکته:
دو نوع لازانیا در بازار موجود است، اگر از نوع نیمه آماده استفاده کنید نیازی به جوشاندن ندارد و فقط باید سه دقیقه در آب خیس شود. اگر از لازانیای معمولی استفاده میکنید، شیوه آماده کردن آن روی بسته بندی درج شده است. در صورت تمایل از چند رنگ فلفل دلمهای استفاده کنید تا زیبایی بیشتری در غذا داشته باشد.
1.روش پخت لازانیا در فر
- پیاز را رنده یا ریز خرد کنید و به گوشت بیفزایید.
- آنگاه یک لیوان آب به گوشت اضافه کنید و روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید.
- مقداری فلفل نیز به گوشت اضافه کنید.
- صبر نمایید تا گوشت بپزد و آب آن کاملا تبخیر شود.
- قارچها را ورقهای خرد کرد و بدون روغن روی حرارت قرار دهید تا آب آنها گرفته شود.
- زمانی که گوشت پخت و آب آن کاملا تبخیر شد، قارچ را به آن اضافه کنید و همراه با مقداری روغن تفت دهید تا قارچها سرخ شوند.
- ادویهها را به گوشت و قارچ اضافه کنید.
- رب گوجه فرنگی را سرخ کنید تا کاملا باز شود و سپس به گوشت اضافه کنید.
- فلفل دلمه ایها را نیز به گوشت اضافه کرده و سپس مایه را از روی حرارت بردارید.
- کف یک ظرف مناسب برای قرار گرفتن در فر را چرب کنید.
- مقداری سس سفید کف ظرف بریزید و یک ردیف لازانیا روی آن قرار دهید.
- سپس مقداری از مایه گوشتی را روی لازانیا بریزید.
- اندکی سس سفید روی مایه گوشتی اضافه کنید و آن را با پنیر پیتزا بپوشانید.
- سپس یک لایه لازانیا بچینید و مجددا روی آن مایه گوشتی اضافه کنید.
- دوباره مقداری سس سفید اضافه کرده و پنیر پیتزا بریزید.
- سومین لایه لازانیا را نیز بچینید و روی آن را با مایه گوشتی بپوشانید.
- سپس سطح مایه گوشتی را با پنیر پوشش دهید، به طوریکه تمام قسمتهای لازانیا با پنیر پوشش داده شود.
- زمان پخت لازانیا در فر: فر را از قبل با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و لازانیا را به مدت ۳۵ الی ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید تا لازانیاها بپزند.
- پس از طی مدت زمان پخت لازانیا در فر، اگر تمایل دارید که پنیر روی لازانیا طلایی شود، میتوانید فر را خاموش کرده و به مدت پنج الی ۱۰ دقیقه شعله بالایی آن را روشن کنید.
لازانیا آماده است، با سس کچاپ خانگی و سس سفید سطح آن را تزیین کرده و سرو کنید.
پخت لازانیا در فر
چند نکته:
در صورت تمایل میتوانید رب گوجه فرنگی را از دستور طبخ لازانیا در فر حذف کنید، اما استفاده از آن باعث خوش رنگتر شدن غذا میشود.- اگر طعم تندی را دوست دارید، از فلفل قرمز در تهیه مایه گوشتی لازانیا استفاده کنید. در غیر اینصورت فلفل سیاه به گوشت اضافه نماید.
اضافه کردن یک لایه سس سفید در کف قالب قبل از چیدن لازانیا باعث میشود، نخستین لایه خشک نگردد. در صورت تمایل میتوانید کنسرو سبزیجات نیز به مایه گوشتی اضافه کنید.
طرز تهیه سس بشامل یا سس سفید
به منظور تهیه لازانیا در فر به سس سفید نیاز دارید، تا غذا در زمان طبخ خشک نشود. برای تهیه این سس به ۲۰ دقیقه زمان و مواد اولیهای که در ادامه ذکر میشود، نیاز دارید.
مواد لازم | |
شیر | ۲ لیوان |
کره | ۵۰ گرم |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
شیوه طبخ:
- آرد را در ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بوی خامی آن از بین برود. توجه داشته باشید که باید دائما آن را بهم بزنید.
- سپس کره را ذوب کنید و به آرد بیفزایید.
- آرد و کره را با یکدیگر مخلوط کنید و به تدریج شیر را به آن اضافه نمایید. اگر شیر را به یکباره بیفزایید، آرد گلوله گلوله خواهد شد.
- سس را دائما بهم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.
- زمانی که سس سفید به غلظت رسید، آماده است و میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.
طرز تهیه سس بشامل یا سس سفید
در صورت تمایل میتوانید مقداری فلفل سیاه نیز به این سس اضافه کنید.
حتما سس سفید را در تهیه این غذا استفاده کنید. حذف کردن این سس از لازانیا در فر باعث خشک شدن آن میشود و طعم مطبوعی نخواهد داشت. تهیه این سس آسان است و در مدت کوتاهی آماده میشود.
2. دستورپخت لازانیا بدون فر و در قابلمه یا ماهیتابه دوطرفه
لازانیا بدون فر مناسب زمانی است که به اجاق گاز فردار دسترسی ندارید. در این صورت میتوانید لازانیا را داخل تابه، ماهیتابه دوطرفه یا ماهیتابه رژیمی یا قابلمه، روی حرارت ملایم گاز بپزید.
لازانیا یکی از لذیذترین و خوشمزهترین غذاهای دنیاست و شاید کمتر کسی را بتوان دید که این غذا را دوست نداشته باشد. طرز تهیه لازانیا بدون فر یا با فر ساده است؛ اما ریزهکاریهای خاص خود را دارد که با رعایت آنها، یک لازانیای خوشمزه و شیک خواهید داشت.
لازانیا به روشهای مختلفی تهیه میشود؛ لازانیا لقمه ای، لازانیا در فر، لازانیا در ماکروفر و لازانیا بدون فر (روی گاز). همچنین لازانیا را به صورت خشک یا آبکش استفاده میکنند. در اینجا اما قصد داریم طرز تهیه لازانیا روی گاز را به روشهای مختلف به شما آموزش دهیم که برای افرادی که به اجاقگاز فردار دسترسی ندارند یا قصد دارند روش جدیدی برای پخت لازانیا امتحان کنند مناسب است.
طرز تهیه لازانیا روی گاز (بدون فر)
مواد لازم | |
لازانیا خشک | 1 بسته |
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
رب گوجهفرنگی | 3 ق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
آویشن | نصف ق چایخوری |
پنیر پیتزا | 300 گرم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
قارچ | 500 گرم |
فلفل دلمهای | 1 عدد |
دستور تهیه:
برای درست كردن لازانيا بدون فر، به یک تابه مناسب نیاز دارید. اما ابتدا باید سس لازانیا را آماده کنید.
- پیاز را رنده کنید و با مقداری روغن تفت دهید.
- مقداری زردچوبه، فلفل و پودر سیر به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- گوشت چرخکرده را به پیازها اضافه کرده و کمی مواد را تفت دهید.
- رب گوجهفرنگی را به گوشت اضافه کنید و مواد را باهم مخلوط کنید.
- در نهایت کمی آب به گوشت اضافه کرده و درب تابه را ببندید تا گوشت پخته شود.
- بعد از حدود 20 دقیقه، فلفل دلمه خردشده را به همراه آویشن به گوشت اضافه کرده، کمی تفت دهید و حرارت را خاموش کنید.
- حالا ورقههای لازانیا را داخل آب جوش قرار داده و طبق دستور پشت جعبه لازانیا، با کمی نمک و روغن بپزید.
- ورقههای لازانیا را بعد از حدود 10 دقیقه آبکش کنید و کنار بگذارید.
- در صورتیکه دوست دارید از قارچ استفاده کنید؛ قارچها را به صورت ورقهای خرد کنید و در تابهای جداگانه تفت دهید و کنار بگذارید. اضافهکردن قارچ به مواد گوشتی باعث میشود که قارچها له شوند و موقع سرو چیزی از آنها باقی نماند.
- حالا یک تابه با اندازه مناسب (ترجیحا تابه رژیمی یا ماهیتابه دوطرفه) برداشته و کف آن را کمی چرب کنید.
- چند ورقه لازانیا کف تابه بچینید و روی آن مقداری مایه گوشتی بریزید و روی لایه گوشتی، قارچ تفتداده شده قرار دهید و روی آنها را با پنیر پیتزا بپوشانید. همین کار را به ترتیب و لایهلایه تکرار کنید تا مواد گوشتی، قارچ و ورقههای لازانیا تمام شوند.
- روی آخرین لایه را با پنیر پیتزا بپوشانید و درب تابه را بسته، آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. بسته به علاقه و ذائقه خود لازانیا بدون پنیر پیتزا را نیز امتحان نمایید.
- زمان پخت لازانیا بدون فر حدود 30 دقیقه است.
👩🍳 نکته: برای پخت لازانیا بدون فر میتوانید از ورقههای لازانیا خشک استفاده کنید که در این صورت، باید سس گوشتی را رقیقتر از همیشه آماده کنید و روی لایههای لازانیا سس سفید بریزید تا ورقههای لازانیا به خوبی پخته شوند. همچنین میتوانید از دستور طرز تهیه لازانیا گوشت بدون نیاز به سس لازانیا استفاده کنید.
طرز تهیه لازانیا در ماهیتابه دو طرفه با لازانیا خشک
در این روش نیازی به لایه لایه چیدن لازانیا ندارید؛ پس از اینکه مایه لازانیا یا همان گوشت و رب و مخلفات را درست کردید (و البته این سس را باید آبدارتر از حالت معمول بگیرید) ورقه های لازانیا را در ماهیتابه بشکنید و با موادتان مخلوط کنید. آبدار بودن سس باعث میشود لازانیا در آن بپزد.
درب ماهیتابه دو طرفه را ببندید تا مواد خوب بپزد. حدود ده دقیقه یا کمی کمتر، زمان پخت لازانیا خواهد بود. در پایان درب ماهیتابه را باز کرده پنیر پیتزا یا پنیر موزارلا را روی آن میریزید و تا آب شدن آن صبر میکنید. لازانیای شما آماده است!
روش تهیه لازانیا در ماهیتابه
طرز تهیه لازانیا در قابلمه
طرز پخت لازانیا قابلمه ای تفاوت چندانی با رسپی اصلی لازانیا (به صورت لایه به لایه) ندارد. تنها ظاهر بقچه ای و جالب آن است که طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. برای تهیه لازانیا در قابلمه، ابتدا کف قابلمه را چرب کنید. ورقه های لازانیا جوشیده و آبکش شده را به گونه ای (مثل گلبرگهای یک گل) کف قابلمه بچینید که دنباله آن از ظرف بیرون بزند و آویزان باشد. سپس مواد گوشتی، پنیر پیتزا، دو ورق لازانیا را به ترتیب لایه لایه روی هم بچینید. در انتها ورقه های آویزان اولی را جمع کنید و مثل بقچه روی قابلمه ببندید. روی آن نیز میتوانید پنیر بریزید، سپس در قابلمه را ببندید و بگذارید بپزد.
لازانیا قابلمه ای – کیک لازانیا
ریزهکاریهای تهیه لازانیا
- برای آنکه ورقههای لازانیا در حین جوشاندن به هم نچسبند، مقداری روغن و نمک داخل آب جوش بریزید.
- موقع جوشاندن لازانیا، ورقهها را به کمک یک قاشق چوبی یا کفگیر به آرامی تکان دهید تا به هم نچسبند.
- برای آبکشکردن ورقههای لازانیا، حتما آب سرد روی آنها بریزید. این کار باعث می شود حرارت داخل ورقههای لازانیا کم شود و در حین پخت، خمیر نشوند.
- برای اینکه بعد از آبکشی، ورقه ها به هم نچسبند، آنها را روی لبه آبکش فلزی آویزان کنید یا اینکه آنها را روی یک حوله تمیز قرار دهید.
- برای تهیه لازانیا رژیمی، به جای ریختن پنیر روی هر لایه در مرحله آخر فقط روی مواد مقداری پنیر بریزید. از پنیرهای رژیمی هم میتوانید استفاده کنید.
- برای اینکه ورقههای لازانیا بعد از پخت به ظرف نچسبند، کف ظرف و دیوارههای آن را با مقداری روغن چرب کنید.
- در دستور اصلی لازانیا از گوشت چرخکرده استفاده میشود. ولی برای تنوع در طعم لازانیا، میتوانید آن را با مواد دیگری مثل سوسیس خانگی درست کنید.
3.طرز تهیه لازانیا با ماکروفر
طرز تهیه لازانیا با ماکروفر مشابه با طرز پخت این غذا در فر است، اما به زمان کمتری نیاز دارد. در این مطلب شیوه طبخ این غذای لذیذ و سس سفید آن شرح داده خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه لازانیا با ماکروفر
به منظور تهیه لازانیا برای سه الی چهار نفر، به یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیهای که در ادامه ملاحظه میکنید، نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | |
ورق لازانیا | 500 گرم |
گوشت چرخ کرده | 300 الی 400 گرم |
پیاز | یک عدد |
فلفل دلمه ای | یک عدد متوسط |
قارچ | 150 الی 200 گرم |
سس سفید | یک لیوان |
پنیر پیتزا | 300 الی 400 گرم |
روغن، فلفل، نمک، زردچوبه و پودر آویشن | به میزان لازم |
طرز تهیه لازانیا با ماکروفر
- پیاز را نگینی و ریز خرد کنید.
- به گوشت یک و نیم لیوان آب و پیاز خرد شده اضافه کنید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز بگذارید تا گوشت کاملا بپزد.
- مقداری فلفل سیاه و زردچوبه نیز به گوشت اضافه کنید تا بوی آن گرفته شود.
- قارچ را ورقهای خرد کنید و آب ان را بگیرید. برای این منظور قارچ را بدون روغن روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن تبخیر شود. برای این کار نباید از ماهیتابه تفلون استفاده کنید، زیرا این ظروف اگر بدون روغن روی حرارت قرار بگیریند، آسیب خواهند دید.
- فلفل دلمهای را نگینی خرد کنید.
- زمانی که گوشت پخت و آب آن تبخیر شد، مقداری روغن به آن اضافه کنید و اندکی تفت دهید.
- سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
- قارچ را نیز به مواد اضافه نمایید.
- اکنون نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی است.
- در پایان فلفل دلمهای را همراه با آویشن و دارچین است. اگر طعم تندی را دوست دارید در این مرحله اندکی فلفل قرمز نیز اضافه کنید.
- مایه گوشت لازانیا آماده شده است، آن را کنار بگذارید و به سراغ آماده کردن لازانیا بروید.
- در حال حاضر دو نوع لازانیا در فروشگاهها برای فروش وجود دارد، لازانیایی که نیاز به جوشاندن دارد و لازانیا نیمه آماده، که طرز استفاده از هر کدام روی بسته بندی آن درجه شده است، اما استفاده از لازانیا نیمه آماده به این دلیل که نیاز به جوشانده شدن ندارد، زمان کمتری برای آماده شدن نیاز دارد.
- پس از آنکه ورقههای لازانیا آماده شد، یک ظرف مناسب برای قرار گرفتن در مایکروفر را چرب کنید.
- یک لایه ورق لازانیا بچینید.
- مقداری از مایه گوشتی که آماده کردهاید، روی ورق لازانیا قرار دهید.
- اکنون مقداری سس سفید اضافه کنید.
- روی لازانیا را با پنیرپیتزا بپوشانید.
- مراحل ۱۴ تا ۱۷ را تکرار کنید. به طور معمول باید سه لایه لازانیا بچینید.
- برای آماده شدن لازانیا در مایکروفر، درب ظرف را ببندید و روی پایه گریل مایکروفر با قدرت ۱۰۰ درصد به مدت ۵ الی ۶ دقیقه بگذارید. سپس ظرف را بدون درب، روی سینی مایکروفر قرار داده و مجددا ۵ الی ۶ دقیقه مایکروفر را با ترکیب گریل و قدرت ۶۰ درصد روشن کنید.
لازانیا با ماکروفر آماده است، مقداری سس گوجه فرنگی یا هر سس دیگری که تمایل دارید، به آن اضافه کرده و سرو کنید. بهتر است لازانیا را در همان ظرفی که پخته شده سرو کنید تا ظاهر آن بهم نریزد.
👩🍳 چند نکته:
- در صورتی که قصد دارید، لازانیا را در فر بپزید، فر را از قبل با حرارت ۲۰۰ دره سانتیگراد گرم کنید و لازانیا را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در آن قرار دهید.
- فلفل دلمهای را بیش از ۲ الی ۳ دقیقه سرخ نکنید، زیرا عطر خود را از دست میدهند. ترجیحا بهتر است فلفل دلمهای را سرخ نکنید و پس از آماده شدن مایه گوشتی، به آن اضافه شود.
- میزان پنیر پیتزا به سلیقه شما بستگی دارد، اما در استفاده از آن زیاده روی نکنید، زیرا در نهایت لازانیا تنها طعم پنیر خواهد داشت.
طرز تهیه سس سفید یا بشامل
به منظور تهیه یک لیوان سس سفید، به ۱۵ الی ۲۰ دقیقه زمان و مواد اولیهای که در جدول زیر مشاهده میکنید، نیاز است.
مواد لازم | |
کره | 50 گرم |
آرد سفید | 2 قاشق غذاخوری |
شیر | 2 دسی لیتر |
پیاز رنده شده | یک قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ابتدا کره را در یک ماهیتابه روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود.
- سپس پیاز را اضافه کنید تا سرخ شود.
- آرد را به سس اضافه کنید تا کمی تفت داده شود و بوی خامی آن از بین برود.
- در این مرحله حرارت اجاق گاز باید ملایم باشد و به تدریج شیر را اضافه کنید و بهم بزنید تا سس به جوش آمده و کمی غلیظ شود.
4.دستور پخت لازانیا در توستر
دستور پخت لازانیا در توستر
در این آموزش سعی میکنیم طرز پخت یک لازانیای خوشمزه را با آون توستر آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه لازانیا در آون توستر :
- ورق لازانیا 500 گرم
- گوشت چرخ کرده 400 گرم
- پیاز یک عدد متوسط
- فلفل دلمه ای 2 عدد
- قلرچ 200 گرم
- سس کچاپ : 3 قاشق غذا خوری ، سس سفید دو قاشق غذاخوری
- آویشن: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- پنیر پیتزا به مقدار لازم (250 گرم)
- کره ( 25 گرم)
- آرد (2 قاشق غذاخوری)
- 2 قاشق خامه
لازم به ذکر است که مواد لازم برای تهیه این غذا مناسب برای 4 نفر است.
طرز تهیه لازانیا با آون توستر:
در این مرحله به آماده سازی لازانیا می پردازیم:
1.ابتدا ورقه های لازانیا را در آب جوش گذاشته و صبر کنید تا به مدت حداقل 3 دقیقه در اب جوش بماند. وقتی که ورقه ها کاملاً نرم شد آنها را آبکشن کنید. در ابتدا ورقه های به هم چسبیده اند. آنها را زیر آب سر گرفته و یکی یکی دور یک سبد یا ظرف بزرگ بچینید که بعدا برداشتن آنها راحت باشد.
2.پیاز را به صورت نگینی و ریز ریز خرد کنید. گوشت چرخ کرده را در تابه ریخته و به همراه یک و نیم لیوان آب و پیاز خرد شده روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. حین پختن آن را هم بزنید و تفت دهید. در حین تفت دادن مقداری فلفل و زدرچوبه به آن اضافه کنید تا بوی آن گرفته شود.
3.قارچ را به صورت ورقهای خرد کنید و آب آن را بگیرید. به منظور گرفتن آب قارچ آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا آب آن تبخیر شود.
4.زمانی که گوشت پخت و آب آن بخار شد مقداری روغن به آن اضافه کنید و اندکی هم هم بزنید و آن را تفت دهیدسپس رب گوجه فرنگی و قارچ و فلفل دلمه ای را به آن اضافه کنید. در ضمن نمک را در این مرحله به مقداری که نیاز است اضافه نمایید تا طعم خوبی بگیرد.دست آخر ادویه هایی که دوست دارید به آن اضافه کنید. معمولا دارچین و آویشن طعم خوبی به لازانیا می دهد. اگر طعم های تند دوست دارید می توانید فلفل اضاف کنید.
مایه گوشت لازانیا در این مرحله آماده است و می توانیم سراغ ورقه های پخته شده لازانیا برویم.
5.برای تهیه سس بشامل در یک تابه جداگانه، ابتدا کره را با مقداری آرد تفت می دهیم و در حین تف دادن، شیر را کم کم اضافه میکنیم. در حین اضافه کردن شیر باید مواد را بطور مرتب هم زد که آرد گوله ای نشه و آرد هم ببنده. وقتی که مواد به غلظت مناسبی رسید ریختن شیر را قطع میکنیم.غلظت این سس باید در حدی باشد که وقتی انگششتان رو روی قاشق می کشید رد انگشتتان روی قاشق بماند. برای خوش طعم شدن آن می توانید قاشق خامه دست آخر به آن اضافه کنید.
6.ظرف مناسب آون توستر که می تواند به صورت گرد یا مستطیلی باشد را چرب کنید و یک لایه ورقه لازانیا روی آن بچینید. مقداری از مایه گوشتی لازانیا را روی ورقه لازانیا قرار دهید. می توانید در این مرحله سس بشامل نیز روی لازانیا بریزید. روی مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید. این مرحله را چند بار تکرار کنید تا ارتفاع لازانیا تا نزدیکی لب ظرف بالا بیاید. معمولا با سه لایه لازانیا این کار انجام می شود. حالا نوبت آماده سازی آون توستر است