در وبلاگ حیات خبرهای مربوط به محیط زیست و حیات وحش را دنبال کنید .
3 سال پیش / خواندن دقیقه

مرگ فوکهای خزری( جزو گونه های محافظت شده) با تورهای غیرمجاز صیادان

مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری گفت: با کالبد شکافی‌های انجام شده بر روی فوک‌های خزری، بنظر می‌رسد تور‌های غیرمجاز باعث خفگی آن‌ها شده است.


فوک‌های خزری که امروزه جزء گونه‌های محافظت شده به حساب می‌آیند، تنها پستانداران دریای کاسپین هستند. فوک خزری یکی از پستانداران کمیاب آبزی دنیاست که فقط در دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن زندگی می‌کند.

مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری جزیره آشوراده گفت: از آغاز سال ۱۴۰۱ در سواحل کشورما سه مورد گزارش لاشه فوک خزری داشتیم که دو مورد مربوط به استان گلستان و یک مورد مربوط به استان گیلان بوده است.

تلفات این چنینی هر ساله وجود دارد و در بیش از ۹۰ درصد موارد، دلیل آن درگیری فوک‌ها با تور ماهیگیری است.

امیر صیادشیرازی گفت: در موارد اخیر با توجه به کالبد شکافی‌های انجام شده، بنظر می‌رسید تور‌های غیر مجاز باعث خفگی آن‌ها شده بود.

مرگ فوکهای خزری( جزو گونه های محافظت شده) با تورهای غیرمجاز صیادان

او گفت: دریای خزر توسط پنج کشور محاصره شده است و شرایط مناسبی ندارد، بنابراین همکاری این کشورها برای نجات «فوک خزری» ضروری است. همچنین نبود ارگان و نهادی برای پیگیری رسمی و قانونی نیز معضل جدی است چرا که اجباری برای پاسخگویی این کشور‌ها وجود ندارد.

اقداماتی جهت شکل‌گیری کارگروه منطقه‌ای صورت گرفته که نهاد‌های نظارتی که در این زمینه در هر کشوری وجود دارد پای کار بیایند و سازمان منطقه‌ای را شکل دهند.

صیادشیرازی درباره احیای تالاب میانکاله و تاثیر آن بر این فوک‌ها گفت: عوض شدن جریان آب میانکاله و هدایت آن به سمت دریا به دلیل وجود شیب منفی موجب بروز نگرانی شده است، همچنین بحث رسوب‌گذاری مضاعف شده است که این موارد می تواند خطر آفرین باشد، اما این منطقه همیشه پتانسیل جمع شدن هرچه بیشتر رسوب را دارد و برنامه لایروبی باید به صورت مستمر انجام شود، اما احیا نشدن خلیج باعث تبدیل این تالاب به مرداب خواهد شد بنابراین باید جهت بهبود این اوضاع، اقداماتی صورت بپذیرد.

مرگ فوکهای خزری( جزو گونه های محافظت شده) با تورهای غیرمجاز صیادان

به گفته مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری، راه‌هایی برای انتقال رسوبات به خارج از جزیره وجود دارد؛ می‌توان از این رسوبات برای مصالح ساختمانی استفاده کرد که این امر به تنهایی باعث اشتغالزایی و درآمدزایی دائمی می‌شود و نیز باعث بر هم نزدن فضای جزیره می‌شود همچنین می توان با احیای سایر کانال‌ها میزان رسوب گذاری را تقسیم کرد، اما نمی‌توان به طور کامل جلوی آن را گرفت.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع