آموزش شمع لیوانی رنگی شمع رنگی لیوانی روشهای ذوب کردن پارافین
آموزش شمع لیوانی رنگی
لوازم مورد نیاز برای شمع سازی
لوازمی که برای شمع سازی استفاده میشود بسیار گسترده است. انواع قالبها، انواع رنگها، انواع عطرها و لوازم دیگری که میشود در شمع سازی به کار برد.
برای کسانی که تازه میخواهند شمعسازی را شروع کنند این همه تدارک لازم نیست. کافیست تنها مقداری پارافین جامد یا مات داشته باشید و فیتیله شمع.
در این مدل از شمع از انواع شیشههایی که در بازار هست میشود استفاده کرد. از لیوان شیشهای، شیشه سس، مربا و شکلات صبحانه گرفته تا حتی بطریهای کوچک آب میوه میتوانید استفاده نمایید.
شمع رنگی لیوانی
ابتدا پارافین معمولی را با حرارت کم ذوب میکنیم و مقداری اسید به آن اضافه کرده هم میزنیم.
روشهای ذوب کردن پارافین
- پارافین را با چاقو خرد کرده و داخل ظرف شیر جوش روی شعله مستقیم اما کم حرارت ذوب میکنیم.
- پارافین را در ظرفی ریخته و آن ظرف را درون ظرف آبی که روی شعله مستقیم است قرار میدهیم تا با حرارت آب، پارافین در ظرف ما ذوب شود یعنی بدون شعله مستقیم (روش بن ماری).
- گاهی بعضی از دوستان شمعساز پارافین را در لیوانهای کاغذی یکبار مصرف در ماکرویو ذوب میکنند که این کار دقت و احتیاط زیادی میخواهد.
نکات مهم:
- هیچگاه پارافین در حال ذوب شدن را رها نکنید. تمام مدت مواظب باشید که حتی یک قطره آب داخل ظرف پارافین نریزد چون مانند روغنی که داخلش آب بریزد شعله ور خواهد شد؛ حتی خطرناکتر از روغن داغ زیرا پارافین از مشتقات نفت است. حتی اگر حرارتش بالابرود و رو به بخار شدن باشد بازهم شعله ور میشود.
- دقت کنید که حتی بعد از شعله ور شدن نیز درونش آب نریزید. این کار تنها باعث میشود شعله آتش بزرگتر شود. تنها راه حل در همچین مواقعی این است که با یک پارچه خیس کامل روی ظرف را بپوشانید تا آتش خفه شود. بنابراین بهتر است که با حوصله و در دمای پایین پارافین را ذوب کنید و هرگز رهایش نکنید تا اینکه کاملا ذوب شود.
- ممکن است رنگ پارافينی که خریداری میکنید به جای سفيد شيری رنگ باشد. پارافینهای شیری رنگ از نوع معمولی و با درصد چربی بالاتری نسبت به پارافین کریستال هستند.در هر حال هم کیفیت این نوع پایینتر است و هم قیمتش. در هر صورت سعی کنید از پارافین سفید و باکیفیت استفاده کنید.
- برای ذوب کردن پارافین میتوانید از ظرف کنسرو یا کمپوت استفاده کنید. زیرا پارافین حالت شیمیایی دارد و در هر ظرفی که آن را ذوب کنید دیگر آن ظرف قابل استفاده نخواهد بود.
بعد از اینکه پارافین را ذوب کردید با رنگهای مخصوص شمع پارافین را به رنگی که دوست داریم در میآوریم و هم میزنیم تا یکدست شود.
سپس فیتیله را محکم کنید. فیتیله باید کف قالب فیکس شود و بعد از ریختن پارافین تکان نخورد. برای این کار میتوانید از چسب حرارتی استفاده کنید و فیتیله را در ظرف بچسبانید. حتی میشود از یک تکه چسب کاغذی کوچیک هم استفاده کرد و یا فیتیله را به یک تکه فلز کوچک بست و ته ظرف انداخت.
بالای فیتیله هم باید در قسمت وسط فیکس شود. میتوانید از چوب بستنی استفاده کنید. وسط چوب بستنی را سوراخ کنید و فیتیله را از سوراخ رد کنید.
پارافین رنگی را درون لیوان ریخته و صبر میکنیم تا بگیرد و سرد شود. وقتی پارافین خودش را گرفت، پارافینی که با رنگ دیگری مخلوط کردیم و مقداری خنک شده را اضافه میکنیم. مراحل و طبقههای بعدی را نیز به همین ترتیب انجام میدهیم تا شمع ما کامل شود.
شمع لیوانی رنگی زیبا آماده است.
نکات مهم
- توجه داشته باشید که پارافین رنگی باید آهسته و تمیز در لیوان ریخته شود تا دیوارهها را کثیف نکند و شکل شمع خوب دربیاید.
- پارافینی که در هر مرحله درون لیوان میریزیم نباید کاملا سفت شود تا دوباره پارافین رنگی طبقه بعدی را اضافه کنیم زیرا وقتی پارافین کاملا سرد شود جمع شده و بین پارافین و دیواره ظرف فاصله میافتد. در این شرایط اگر پارافین رنگی مرحله بعدی را اضافه کنیم بین دیواره و طبقه اول را پر میکند و شمع ما بسیار زشت و کثیف به نظر میآید.
- هربار و در هر مرحله که پارافین رنگ شده جدیدی را به شمعمان اضافه میکنیم باید قبل از اضافه کردنش از حرارتش بکاهیم تا با رنگ طبقه قبلی مخلوط نشود.
پارافین را میتوان با مداد شمعی نیز رنگی کرد. یعنی میشود از مداد شمعی هم به عنوان رنگ شمع استفاده کرد. رنگهای مخصوص شمع عبارتند از: رنگ کپسولی کامران – رنگ پودری و رنگ مایع.