یک شانس دوباره برای یک موفقیت دوباره
در هر دهه، به لطف کنترلگران رسانه، در رشد و گسترش مردم به ترندها و علاقههای مردم به انیمهها نقش داشتند. بعضی از این انیمهها برای همیشه در تاریخ تلویزیون و رسانه باقی میماندند و بعضی دیگر، به آرامی محو میشدند. دهه نود که یک دوره پیشگام برای گسترش صنعت انیمه در جهان بود و بسیاری از کلاسیکهای امروزی، در همین دهه کار خود را شروع کردند. نوستالژیا و زیباییهای زیادی انیمههای این دهه را احاطه کرده است. اما همه آنها قرار نیست در زیر نظر جامعه امروزی شانسی داشته باشند. هم اکنون ریبوتهایی از انیمههای Shaman King و Trigun در حال ساخت هستند. بدین بهانه، باهم در این مقاله به معرفی ۱۰ انیمه برتر دهه نود که به یک ریبوت نیاز دارند میپردازیم. همراه ویجیاتو باشید.
۱۰ – Excel Saga یک هیجان بزرگ را تزریق میکند که لحظهای از آن کم نمیشود
Excel Saga یکی از آشوب زدهترین انیمههای کمدی تمام زمانهاست. این انیمه، انگار نیاکان انیمههای اغراق زده و کمدی امروزی مانند Pop Team Epic و Osomatsu-San است. Excel Saga در اواخر دهه نود پخش شد و حس یک تغییر بزرگ در صنعت انیمه را به مخاطبش میداد.
یک خط روایت ساده، حول محور تلاشهای شکست خورده برای تحت سلطه گرفتن یک شهر وجود دارد. چیزی که Excel Saga را جذاب میکند، این است که هر قسمت داستان متفاوتی را روایت میکند که ما را به ژانرهای خاصی از دنیای انیمه میبرد. جکهای Excel Saga قدیمی نشدهاند، اما انیمه در طول مدت این ده دهه توانسته پای خود را از یک انیمه کمدی که موضوعات ترند امروزی را مسخره میکند، فراتر بگذارد.
۹ – Great Teacher Onizuka در طول زمان محبوبتر شد و به یک سکوی بزرگتر نیاز دارد
تعداد انیمههایی که درباره دبیرستانها هستند و حول محور گروهی از آدمهای عجیب غریب هستند، مدام در حال افزایش است و تمامی ندارند. Great Teacher Onizuka یکی از آن نمونههای موفق و محبوب است. این انیمه با محوریت یک دانش آموز ناسازگار به نام انیزاکا، که خودش را سرگروه دانش آموزان میبیند، به طور آشکاری ژانر دوران بلوغ را متحول میکند.
Great Teacher Onizuka یک انیمه محبوب دهه نودی بود که ۴۳ اپیزود آن، نتوانست مانگایش را به طور کامل پوشش دهد. یک ریبوت از GTO میتواند یک انیمیشن منحصر به فرد، یک روایت طولانی و داستانی که تلاش بیشتری برای رسیدن به هدفش میکند را به ما نشان بدهد.
۸ – Mobile Suit Gundam Wing یک انیمه مکا نوستالژیک بود که انتظارات را برآورده نکرد
فرنچایز انیمه مکا Mobile Suit Gundam به مدت پنج دهه است که توانسته یک جهان پیچیده و خلاقانه بسازد. Mobile Suit Gundam Wing بین خودش و این جهان، فاصله میاندازد، اما به لطف پخش آن در آمریکای شمالی و شبکه Cartoon Network’s Toonami، به موفقیت دست پیدا کرد. با اینکه Gundam Wing حس یک انیمه با محبوبیت توخالی را میدهد، اما شخصیتها و mobile suitها، به خوبی مخاطب را سرگرم میکنند.
Gundam Wing ساختار جذابی دارد، اما نمیتواند به خوبی از آن استفاده کند. در ۴۹ اپیزود، Gundam Wing ریبوت و مدرن شده این قابلیت را دارد که بتواند از پتانسیلهایش بهره ببرد و داستان جذاب و طولانیتری را روایت کند.
۷ – Monster Rncher یک داستان شکار هیولا با شخصیتهای بامزه را روایت میکند
موفقیت بزرگ Pokemon سبب شد تعداد زیادی از انیمههای مشابه زیادی که سعی کردند مانند آن باشند را به وجود آورد. Monster Rancehr یک انیمه ۷۳ قسمتی است که همانند Pokemon، ریشه در ویدئو گیم نیز دارد. این انیمه در زمان مناسبی از دهه نود پخش شد. زمانی که شنبه صبحها، کودکان خواهان یک انیمه پرانرژی و جذاب بودند.
تا به کنون ریبوتهایی از قسمتهای نخستین Pokemon و Digimon Adventure ساخته و پخش شدهاند. Monster Rancher نیز نزدیک ۲۵ سالگیاش است و همین، بهانه خوبی برای ریبوت و پخش دوباره آن است.
۶ – ماجراهای میان ستارهای Outlaw Star برای یک ریبوت، آنقدر مقدس نیست
Outlaw Star یک انیمه به درد بخور (!) در دهه نود بود. یک اپرای فضایی که به خاطر زمان پخش خوبش در Toonami راهش را به گفت و گوهای روزمره باز کرد. یک انیمه ۲۶ قسمتی که درباره شکار گنج در فضا، انیمهای که در آن زمان به شدت نمادین به نظر میرسید.
جین استارویند و بقیه اعضای گروهش، همگی نمادهای خاص خودشان را میسازند. همچنین طراحی سفینهها و شخصیتهای Outlaw Star واقعاً زیبا هستند. به گفته بسیاری، این برای Outlaw Star یک موضوع عادی است که رقابت را به هم دورههای خودش، مانند Cowboy Bebop ببازد. Outlaw Star یک دنیای غنی برای کشف کردن دارد و این مورد، میتواند دوباره توجهها را به این نام جلب کند. همه چیزهایی که برای ریبوت یک انیمه لازم هستند را Outlaw Star دارد.
۵ – Blue Gender یک علمی تخیلی غمگین و یک وحشت حول محور موجودات دورگه است که میتواند سکانسهای مبارزه بیشتری نشان دهد
یک رابطه به شدت قوی بین ژانرهای علمی تخیلی و وحشت، مخصوصاً در انیمه، وجود دارد. Blue Gender دوران انیمههای دهه نود را با یک دنیای پوچ گرایانه، که بشریت مجبور به ترک زمین شده است میبندد. بشریتی که دنبال پناهگاهی در سیارات دیگر میگردد تا از The Blue که وجودش را تهدید میکند جان سالم به در ببرد.
یوکی کایدو، از این آینده آشفته آگاه میشود و برخلاف میل دیگران، به سمت موقعیتی میرود و شروع به یادگیری نقشش در این آخرالزمان میگیرد. Blue Gender داستانهای زیادی را در ۲۶ قسمت میچپاند و نمونه خوبی برای انیمههایی است که اگر، مدت زمان پخش بیشتری داشتند، توجه زیادی به خود جلب میکردند. یک ریبوت از Blue Gender که قسمتهای بیشتری دارد و انیمیشنش نیز جذابتر بشود، میتواند به یک اثر کلاسیک تبدیل شود.
۴ – Yu Yu Hakusho یک روایت احساسی پر از مبارزات با شیاطین را به تصویر میکشد
Yu Yu Hakusho یکی دیگر از انیمههای محبوب دهه نود در سبک شنون بود که البته به خاطر انیمههای دیگری از جمله Dragoon Ball، Naruto و Bleach نتوانست همانند آنها به شهرت و تعداد مخاطب برسد. این انیمه ۱۱۲ قسمتی یک کار خارق العاده را با شخصیت یوسوکه اورامشی انجام میدهد و او را از یک خلافکار خودخواه به یک مبارز بشردوست تبدیل میکند.
Yu Yu Hakusho جا پای خودش را با شروع کردن مبارزات تورنومنتی محکم میکند. با این وجود، پایان این انیمه عجولانه به نظر میرسد. Yu Yu Hakusho از محبوبیت بالایی برخوردار است، اما هوادارانش این تصور را دارند بهتر هست همان رفتاری که با Fullmetal Alchemist و Hunter X Hunter شد، با این انیمه نیز بشود و مخاطبان یک تجربه جدید را در آغوش بگیرند.
۳ – The Vision Of Escaflowne کلیشههای انیمه مکا را با دنیای فانتزی خودش تغییر داد
The Vision Of Escaflowne یک تلفیق برجسته از ژانرهای مکا، فانتزی، آیسکای و رگههای عاشقانه است. سفر هیتومی به Gaea و نشان دادن تبدیل شدن وحشت او به شجاعت، چیزی است که این انیمه را منحصر به فرد میکند. یک داستان مستحکم، تاثیر گذار و خاص هم The Vision Of Escaflowne را به جلو میراند. یکی از دلایلی که این انیمه را به گزینه مناسبی برای ریبوت تبدیل میکند، این است که اطلاعات شفافی درباره Gaea ارائه نمیکند.
یک برداشت جدید از این انیمه، در زمانی فشرده میتواند ما را به یک جهان جدید ببرد که در سیاستهای آشفته و قدرتهای در جریان خارق العادهاش کند و کاو میکند و در این مدت زمان، از بسیاری از انیمهها جلو بزند.
۲ – Ranma ½ طولانی و دارای جکهای تاریخ گذشته است
Ranma ½ روهیکو تاکاهاشی، یک انیمه ۱۶۱ قسمتی شنون است که هر فریمش، بوی دهه نود را میدهد. محتوایی همانند Ranma ½ که مبارزات اغراق شده، المانهای سورئال فانتزی و عاشقانههای لطیف ارائه میکند، در دهه نود فراوان و Ranma سردسته آنان بود.
انیمه به صورت جذاب فوق العادهای شروع میشود و هر شخصیت، نحوه تبدیل شدن خاص خودش را دارد. هرچند، Ranma ½ در میانه راه خودش به ورطه تکرار میافتد و مبارزاتش خسته کننده میشوند. Ranma یک انیمه بنیان گذار بود و هوادارن آن، لیاقت یک ریبوت را دارند که این مشکلات را برطرف کند و تجربه مناسبش را در اختیارشان بگذارد.
۱ – Flame Of Recca یک نینجا از خود راضی را به یک ماجراجویی تمام عمر میبرد
Flame Of Recca با لطافت، کلیشههای سبک شنون حال حاضر را در آغوش میگیرد. داستان یک شروع قوی دارد: رکا هانیباشی خودخواه زندگیاش را برای تبدیل به یک نینجا شدن وقف میکند. در طول این راه انیمه ما را با قدرتهای مختلفی که او به دست میآورد تا سطحش برای یک نینجای بهتر شدن را با هیجان به ما نشان میدهد.
Flames of Recca یک گزینه ریبوت برای یک انیمه دهه نودی به نظر میرسد. ۴۲ قسمت آن تنها توانست به سطحی از داستان آن دست پیدا کند. رکا و قدرتهایش، ما را به یاد انیمههای Yu Yu Hakusho و Naruto میاندازند اما این انیمه، تا حدی فراموش شده است. از لحاظ بصری، به شدت قدیمی به نظر میرسد که این، دلیلی دیگر است تا شانسی مجدد به آن برای یک ماجراجویی جذابتر داده شود.