نویسنده✒🖊
یک سال پیش / خواندن دقیقه

برنامه ریزی درسی (رازهای سرّی دانشآموزان موفق)

نداشتن زمان مشخص برای درس خواندن یکی از مشکلات شایع دانش‌آموزان است؛ بسیاری از دانش‌آموزان زمان زیادی از روز را صرف مطالعه یک درس می‌کنند. نداشتن زمان‌بندی دقیق موقع درس خواندن، باعث می‌شود که دانش‌آموزان نتوانند با سرعت عمل استاندارد درس بخوانند.

برنامه‌ریزی درسی بخش مهمی از موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان برتر است. آشنایی با مفهوم مدیریت زمان و اطلاع از تکنیک‌های برنامه‌ریزی درسی، به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا حواس‌پرتی‌های خود‌شان را کنترل کنند.


دانش‌آموزان در هر پایه تحصیلی که هستند، برای اینکه بتوانند به اهداف خود‌ برسند، باید با روش‌های برنامه‌ریزی درسی آشنا شوند.

برنامه ریزی درسی (رازهای سرّی دانشآموزان موفق)

خیلی از دانش‌آموزان در ابتدای شروع سال تحصیلی، اهدافی را برای خود مشخص می‌کنند، از شاگرد اول شدن در کلاس درس گرفته تا رسیدن به رتبه‌های برتر کنکور! در بسیاری از مواقع، دانش‌آموزان به دلیل اینکه برنامه‌ریزی مشخصی ندارند، نمی‌توانند اهداف خود را عملی کنند.

آشنایی با مفهوم برنامه‌ریزی درسی

اکثر افراد برای انجام هر کاری نیاز به یک طرح و نقشه قبلی دارند؛ در واقع، یک نقشه راه دقیق باعث می‌شود تا افراد موانع و مشکلات پیش ‌روی خود را مدیریت کنند. برنامه‌ریزی یعنی انجام کار‌ها به صورت اصولی و منظم؛ افراد با برنامه‌ریزی می‌توانند زمان‌شان را به صورت اصولی و دقیق مدیریت کنند.


کمبود وقت، مشکل اصلی دانش‌آموزان

خیلی از دانش‌آموزان، با شروع سال تحصیلی، با حجم زیادی از دروس مختلف روبه‌رو می‌شوند. زیاد شدن تعداد کتاب‌های درسی و سنگین شدن حجم درس‌ها، چالش‌های زیادی را برای دانش‌آموزان ایجاد می‌کند. کمبود وقت یکی از مشکلات شایع در طول دوران تحصیل است.


دلیل اصلی این موضوع، رعایت نکردن اصول استاندارد برنامه‌ریزی درسی است. حتماً شما هم در طول دوران تحصیل‌تان بارها تصمیم گرفته‌اید طبق یک برنامه‌ریزی درسی مناسب درس بخوانید؛ اما، پس از مدتی، از انجام برنامه‌های خود غافل شدید!


عدم آشنایی با ویژگی‌های یک برنامه‌ریزی مناسب، از جمله دلایلی است که شما را از تعهد به اجرای برنامه‌های خود غافل می‌کند.


آشنایی با ویژگی‌های یک برنامه‌ریزی درسی استاندارد

تا اینجای مطلب با این موضوع آشنا شدید که هر برنامه‌ریزی درسی، استاندارد نیست؛ خیلی از دانش‌آموزان بارها تصمیم می‌گیرند که طبق یک برنامه‌ریزی مناسب درس بخوانند. رعایت نکردن بسیاری از نکات کلیدی در تنظیم برنامه‌ریزی درسی، باعث می‌شود که دانش‌آموزان در اجرا کردن برنامه‌های خود با شکست روبه‌رو شوند.


به طور کلی، برای اینکه یک برنامه‌ریزی درسی دقیق داشته باشید، باید در قدم اول اصول تنظیم یک برنامه‌ریزی دقیق را بشناسید. این اصول عبارت‌اند‌ از:


توجه به ویژگی‌های فردی

یکی از کلیدی‌ترین و شاید مهم‌ترین اصل برنامه‌ریزی درسی، توجه به ویژگی‌های فردی هر دانش‌آموز است. زمانی که دانش‌آموز، برنامه‌ای متناسب با ویژگی‌های شخصی خود دریافت می‌کند، بیشتر به اجرای برنامه‌های خود پایبند می‌ماند. توجه به نقاط ضعف و قوت دانش‌آموزان اصلی‌ترین ویژگی یک برنامه‌ریزی شخصی‌سازی شده است.


در نظر گرفتن زمان‌های جبرانی

در نظر گرفتن زمان‌های جبرانی از جمله ویژگی‌های یک برنامه‌ریزی اصولی است. خیلی از مواقع، اتفاقات غیر قابل پیش‌بینی باعث می‌شود که دانش‌آموزان نتوانند برنامه‌های خود را به درستی اجرا کنند. به‌طور مثال: سرما‌خوردگی، حضور یک مهمان سرزده و ... از جمله اتفاقات غیر قابل پیش‌بینی هستند که دانش‌آموزان را از انجام برنامه‌های خود دور می‌کنند.


برای کنترل این شرایط، بهترین راه تعیین زمان‌های جبرانی است؛ برای انجام این کار بهتر است بخشی از زمان خود را در طول هفته به دروس خوانده نشده اختصاص دهید.

برنامه ریزی درسی (رازهای سرّی دانشآموزان موفق)

با انجام این کار، می‌توانید بخشی از نگرانی‌ها و استرس‌های خود‌تان را کنترل کنید.


دانش‌آموزان در مقطع کنکور باید بیشتر از هر زمان در برنامه‌ریزی کنکور خود به اولویت‌بندی مطالعه دروس توجه کنند. در واقع توجه به تفاوت ضرایب هر درس در آزمون سراسری از جمله موضوعاتی است که دانش‌آموزان باید هنگام مطالعه به آن توجه کنند.


همراهی یک مشاور تحصیلی کاربلد

برنامه‌ریزی، اصول و قواعد خاص خودش را دارد؛ یک مشاور تحصیلی متخصص به دانش‌آموزان کمک می‌کند که بهترین تجربه را در برنامه‌ریزی درسی داشته باشند. در واقع، مشاورین با در نظر گرفتن تمام اصول برنامه‌ریزی، بهترین روش را برای یادگیری دانش‌آموزان ارائه می‌کنند.


دانش‌آموزان یکی از بهترین و تکنیکی‌ترین مشاوره‌ها را می‌توانند در جلسات مشاوره‌ای معلم خصوصی پرش تجربه کنند. مشاورین پرش، با در نظر گرفتن بسیاری از نکات کلیدی مشاوره‌ای، بهترین برنامه‌ریزی را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهند.


مراحل تنظیم برنامه‌ریزی درسی

تا اینجای مطلب، با نکات کلیدی یک برنامه‌ریزی درسی اصولی آشنا شدید؛ به طور کلی، توجه به این نکات باعث می‌شود که شما یک برنامه منظم و اصولی در اختیار داشته باشید.


در ادامه برای آشنایی بیشتر شما دانش‌آموزان، قدم به قدم مراحل تنظیم یک برنامه‌ریزی درسی را بررسی می‌کنیم:


کار‌های خود را به ترتیب اولویت‌بندی کنید

هر دانش‌آموزی ویژگی‌های فردی متفاوتی دارد؛ نقاط ضعف و قوت دانش‌آموزان در مسائل درسی با یکدیگر متفاوت است. شناخت این تفاوت‌ها و اولویت‌بندی کردن کار‌های روزانه باعث می‌شود دانش‌آموزان زمان بیشتری را به مسائل مهم‌تر اختصاص دهند. به طور مثال، زمانی که یک دانش‌آموز در درس ریاضی ضعف دارد، بهتر است زمان بیشتری از هفته را به مطالعه این درس اختصاص دهد.


مدت زمان انجام هر کار را مشخص کنید

نداشتن زمان مشخص برای درس خواندن یکی از مشکلات شایع دانش‌آموزان است؛ بسیاری از دانش‌آموزان زمان زیادی از روز را صرف مطالعه یک درس می‌کنند. نداشتن زمان‌بندی دقیق موقع درس خواندن، باعث می‌شود که دانش‌آموزان نتوانند با سرعت عمل استاندارد درس بخوانند.


دانش‌آموزان عزیز! باید به این نکته مهم توجه کنید که بهترین راهکار برای تنظیم یک برنامه‌ریزی درسی اصولی، مشخص کردن زمان انجام هر کار است.


زمان استراحت را در نظر بگیرید

مشخص کردن زمان استراحت یکی دیگر از اصول تنظیم یک برنامه‌ریزی درسی حرفه‌ای است. پیشنهاد می‌شود بعد از گذشت هر 60 دقیقه مطالعه، 10 دقیقه از زمان خود را به استراحت اختصاص دهید.


هدف خود را از اجرای برنامه مشخص کنید

بهتر است در تنظیم برنامه‌ریزی درسی، اهداف خود‌تان را به صورت دقیق مشخص کنید. مشخص کردن هدف به شما انگیزه حرکت می‌دهد. با تعیین هدف می‌توانید به اجرای برنامه‌های خود پایبند باشید. بسیاری از دانش‌آموزان در ابتدا به اجرای برنامه‌های خود پایبند هستند؛ اما، به مرور زمان از اجرای کار‌های روزانه خود غافل می‌شوند. بدون شک، دلیل عمده این موضوع، نداشتن انگیزه برای ادامه مسیر است.


چرا اجرای برنامه‌ریزی درسی برای دانش‌آموزان اهمیت دارد؟

دانش‌آموزان در هر پایه تحصیلی که هستند به برنامه‌ریزی درسی نیاز دارند؛ زیرا، با تنظیم یک برنامه‌ریزی اصولی می‌توانند سبک بهتری از درس خواندن را تجربه کنند.


برنامه‌ریزی درسی باعث می‌شود که دانش‌آموزان زمان‌شان را به بهترین شکل مدیریت کنند و از اتلاف وقت موقع درس خواندن جلوگیری کنند.


دانش‌آموزان با برنامه‌ریزی درسی می‌توانند اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت خود‌شان را در ابتدای شروع سال تحصیلی مشخص کنند و متناسب با این اهداف تلاش کنند.


برنامه‌ریزی درسی (رازهای سرّی دانش‌آموزان موفق)


جمع‌بندی نکات مهم در تنظیم برنامه‌ریزی درسی

برنامه‌ریزی درسی یکی از تکنیک‌های اصولی درس خواندن است؛ شما دانش‌آموزان با برنامه‌ریزی درسی این فرصت را دارید که زمان خود را به بهترین شکل مدیریت کنید و از هدر رفتن زمان خود جلوگیری کنید.


در واقع، با برنامه‌ریزی درسی یک نقشه راه مناسب برای رسیدن به موفقیت دارید و بدون شک، برای داشتن یک برنامه‌ریزی اصولی، نیاز به همراهی یک مشاور تحصیلی متخصص خواهید داشت.


یکی از خدمات گروه آموزشی پرش، برگزاری جلسات مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان است؛ مشاورین پرش با در نظر گرفتن ویژگی‌های فردی شما دانش‌آموزان عزیز، بهترین سبک درس خواندن را در اختیارتان قرار می‌دهند. برای دریافت تخصصی‌ترین برنامه‌ریزی درسی به همراه مشاوره تحصیلی، کافی است عبارت «پرش» را در گوگل جست‌و‌جو کنید و با مشاورین گروه آموزشی پرش در ارتباط باشید.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع