3 سال پیش / خواندن دقیقه

زبان Kotlin |ویژگیهای زبان برنامهنویسی کاتلین + تاریخچه کاتلین

Kotlin یک زبان برنامه‌نویسی است که برای اجرا در ماشین مجازی Java طراحی شده است. این یعنی برنامه‌های Kotlin بر روی Bytecodeهای Java سوار هستند و به برنامه‌ها اجازه می‌دهد تا بر روی هر ماشینی که Java runtime Environment را پشتیبانی می‌کند، اجرا شوند. از آن جایی که اکثر ماشین‌ها این محیط را پشتیبانی می‌کنند، Kotlin یک راه به‌نسبت راحت برای خلق نرم‌افزارهای چندسکویی (Cross-platform) است. با Kotlin شما بهترین خصوصیات Java را بدون نقاط ضعف آن در اختیار دارید. هماهنگی قسمت‌های مختلف و خصوصیات Kotlin امروزی، تمیز و سریع هستند و تجربه‌ برنامه‌نویسی راحتی را ارائه می‌کنند. در حالی که Java به نظر سنگین و منسوخ به نظر می‌رسد، Kotlin حس تازگی و هوشمندی دارد. درواقع به‌گونه‌ای می‌توانید به Kotlin به عنوان یک زبان طراحی‌شده برای نوشتن برنامه‌های اندروید فکر کنید.

زبان Kotlin |ویژگیهای زبان برنامهنویسی کاتلین + تاریخچه کاتلین

نقطه ضعف Kotlin چیست؟ Kotlin بسیار جوان است. در سال 2011 ظهور پیدا کرد و تا سال 2016 به طور رسمی در اختیار همه نبود. خبر خوب این است که Kotlin رایگان و متن‌باز (Open Source) است، پس می‌توانید انتظار داشته باشید به سرعت پیشرفت کند اما چند سال طول می‌کشد تا یک انتخاب قابل اعتماد و مستحکم باشد.


کاتلین یک زبان نسبتاً جدید برنامه‌نویسی است که از سوی JetBrains برای اپلیکیشن‌های مدرن چندپلتفرمی توسعه یافته است. امروزه کاتلین کاربرد گسترده‌ای برای توسعه اندروید دارد و جایگزین جاوا شده است. دلیل این امر آن است که زبان کاتلین امن و منسجم است و خواندن و نوشتن کد کاتلین آسان است. در این مقاله جامع به صورت تفصیلی به آموزش کاتلین خواهیم پرداخت.


ویژگی‌های زبان برنامه‌نویسی کاتلین

زبان کاتلین تحت لایسنس آپاچی نسخه 2.0 توزیع یافته است. کامپایلر این زبان، پلاگین IntelliJ IDEA و همچنین بهینه‌سازی‌های صورت گرفته روی کتابخانه‌های ابتدایی جاوا و ابزارهای Build همگی متن-باز هستند.

کاتلین جایگزین جاوا و اندروید می‌شود: زبان برنامه‌نویسی کاتلین 100% امکان جایگزینی جاوا و اندروید را دارد. این بدان معنی است که همه کد‌های کنونی جاوا/اندروید شما می‌توانند به صورت کامل به زبان کاتلین نوشته شوند.

منسجم و گویا است: بر اساس برخی تخمین‌های اولیه، کدنویسی با کاتلین موجب می‌شود که تا حدود 40% از حجم کد در قیاس با زبان جاوا کاسته شود. معنی گویا بودن کاتلین هم این است که نوشتن کد به این زبان، به طوری که هم انسان و هم کامپایلر، آن را به سهولت درک کنند، کار آسانی است.

یادگیری کاتلین آسان است: اگر از قبل با زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر مانند جاوا، اسکالا، گرووی، سی شارپ، جاوا اسکریپت و Gosu آشنا باشید، یادگیری کاتلین برای شما آسان خواهد بود.

کاتلین ابزارهای فروانی دارد: کاتلین از سوی JetBrains توسعه یافته است. این شرکت به خاطر توسعه ابزارهای برنامه‌نویسی برای افراد حرفه‌ای مشهور است. از این رو عجیب نیست که ابزارهای فراوانی برای زبان کاتلین عرضه شده است.

کاتلین امن است: کاتلین یک زبان نوع‌بندی استاتیک است. از این رو بررسی نوع در زمان کامپایل و نه زمان اجرا انجام می‌گیرد و باگ‌های ساده در همین مرحله به دام می‌افتند.

زبان برنامه‌نویسی کاتلین می‌تواند روی ماشین مجازی جاوا (JVM) اجرا شود. این زبان ترکیبی از پارادایم‌های برنامه‌نویسی شیءگرا و تابعی را در یک پلتفرم نامحدود، خودکفا و متمایز ترکیب کرده است.

تاریخچه زبان برنامه نویسی کاتلین

  • در سال 2016 نخستین نسخه کاتلین یعنی Kotlin v1.0 عرضه شد. در سال 2017 گوگل اعلام کرد که در زمینه اندروید پشتیبانی دست اولی از زبان کاتلین به عمل می‌آورد.
  • در سال 2018 کاتلین نسخه 1.2 به همراه امکان توزیع کد بین JVM و جاوا اسکریپت عرضه شد.
  • در سال 2019 گوگل اعلام کرد که کاتلین زبان برنامه‌نویسی ترجیحی این شرکت برای توسعه اپلیکیشن‌های اندرویدی محسوب می‌شود.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع