مواد لازم برای آش دوغ قزوین
- لوبیا چیتی
- نخود
- لوبیا قرمز
- برنج
- سبزی آشی
- پیاز داغ
- سیر
- نعنا داغ
- آویشن
- گوشت قلم به همراه آب آن
- سیر خام
- دوغ (نوعی ماست چکیده به همراه نمک)
- روغن، نمک، فلفل، زردچوبه:(به مقدار دلخواه)
طرز تهیه آش دوغ قزوین
در تهیه این آش از میزان مواد چیزی گفته نشده و در واقعه اختیاریه ولی اگر بخواهید برای مواد ذکر شده مقیاسی در نظر بگیرد ما به شما پیشنهاد میکنیم که در مقیاس پایین برنج را 1 پیمانه در نظر بگیرید و نخود را نصف پیمانه و لوبیا ها را نصف نخود و به همین ترتیب عدس را نصف لوبیاها و سیر ، پیاز و نعناع داغ را هم طبق ذائقه تان در این آش مصرف کنید.
سبزی آش هم به اندازه میزان برنج مناسب است.
برای اینکه نفخ حبوبات گرفته شود و زودتر پخته شوند. هر کدام را جداگانه در ظرفی خیس دهید و اجازه دهید چندین ساعت بمانند.در این فاصله یکی دوبار آب حبوبات را عوض کنید.
بعد آنها را جداگانه بپزید ، چون زمان پخت هر کدام آز آنها متفاوت است.
در مرحله بعد گوشت قلم را با مقداری آب و یکی دو عدد پیاز و کمی فلفل و زرد چوبه می پزیم .
بعد از اینکه گوشت پخت مقداری نمک به آن اضافه میکنیم.
گوشت را از داخل ظرف خارج میکنیم و به صورت ریش ریش خرد میکنیم .
آب گوشت را هم صاف میکنیم .
برنج را میشوییم و در آب گوشت صاف شده در قابلمه ای میریزیم تا برنج نیم پخت شود . ( اگر آبگوشت کم بود مقداری آب معمولی به آب گوشت اضافه کنید)
مقداری سیر خام ، سبزی آش ،کمی نمک ، فلفل و زرد چوبه را داخل برنج میریزیم .
بعد از 1 ساعت سیر و پیاز سرخ شده را به همراه نعنا داغ به قابلمه برنج و سبزی اضافه میکنیم تا برنج لعاب بیندازد.
سپس گوشت و حبوبات پخته شده را داخل آش میریزیم و هم میزنیم .
در یکی دو دقیقه آخر دوغ را به بقیه مواد آش اضافه میکنیم .
آش دوغ را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با سیر ، پیاز و نعناع داغ تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش دوغ قزوین
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
آش دوغ قزوین را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .