توصیه هایی برای نگهداری از کره های خوراکی
کره چربی حاصل از زدن خامه معمولی (شیرین) و یا خامه ترش (پرورده) است که حاوی بیش از 80 درصد چربی، حداکثر 16 درصد آب، 4/0 درصد پروتئین و حدود 2 درصد نمک است.
اصولاً کره باید در جای خنک نگهداری شود و دور از نور آفتاب قرار گیرد. قابلیت نگهداری کره به دما بستگی دارد. برای نگهداری طولانی مدت کره باید در دمای 18 - درجه سانتی گراد قرار گیرد، چرا که در دمای 4 درجه سانتی گراد فقط به مدت یک هفته می توان آن را نگه داشت.
کره نباید در نزدیکی مواد بودار و همچنین به مدت طولانی در تماس با برخی از فلزات مانند مس قرار گیرد.
کره خوراکی و تخم مرغ دو ماده اصلی غذایی است که آمریکایی ها خیلی بیشتر از دیگر ملل دنیا در یخچال نگهداری می کنند. در اکثر کشورهای اروپایی نیز تخم مرغ ها را در یخچال نگهداری نمی کنند اما کره خوراکی چطور؟ بیشتر مردم آمریکا این ماده خوراکی را در یخچال نگهداری می کنند تا جایی که در یخچال های آمریکایی محفظه مخصوص آن تعبیه می شود. البته ما ایرانی ها نیز از این قاعده مستثنی نیستیم.
شاید شما هم مانند من از این که کره خوراکی روی میز صبحانه باقی بماند نگران شوید. به هر حال این ماده نوعی لبنیات است که باید در جای خنک نگهداری شود و بیرون ماندن آن به مدت طولانی از یخچال سبب باز شدن راه باکتری ها به درون آن می شود. اما تحقیقات جدید حاکی از آن است که نگهداری آن در یخچال نیز راه حل سالمی نیست.
در ادامه این مطلب با ما باشید تا با راه های نگهداری از انواع کره خوراکی آشنا شوید.
نحوه نگهداری از کره خوراکی
کره خوراکی شور
طبق نتایج جدید برخی از تحقیقات قابل استناد، کره خوراکی شور را می توان تا حدود دو هفته در هوای معمولی آشپزخانه به صورت سالم نگهداری کرد. احتمالا از شنیدن این خبر شوکه شدید ولی حقیقت دارد. شما می توانید تا حدود دو هفته کره خوراکی طعم دار خود را از دیگر لبنیات و مواد غذایی یخچال جدا کنید و در دمای اتاق نگهداری کنید بدون این که نگران خراب شدن آن باشید.
اگرچه USDA (دپارتمان کشاورزی آمریکا) و FDA (دپارتمان غذا و داروی آمریکا) هنوز جزییات دقیقی از مدت زمان دقیق نگهداری سالم کره معمولی خارج از یخچال انتشار نداده اند، اما تحقیقات دیگر نشان از آن دارند که می توانید کره خوراکی معمولی را هم بدون نگرانی حداکثر یک تا دو روز بیرون از یخچال نگهداری کنید. خوشبختانه طبق این تحقیقات دیگر لازم نیست نگران آب شدن این ماده لبنی که چند ساعت خارج از یخچال گذاشته اید باشید.
نگهداری طولانی مدت از کره خوراکی در خارج از یخچال
برای نگهداری طولانی مدت کره خارج از یخچال کره فقط باید از نوع شور و پاستوریزه باشد. البته این تحقیقات مربوط به فصل های گرم سال مانند تابستان نمی باشد. اگر دمای آشپزخانه شما بالای 70 درجه باشد حتما باید هر نوع کره را در یخچال نگهداری کنید و اگر ترش شود باید از مصرف آن اجتناب کنید.
برای دریافت این موضوع نیز کافیست آن را بو کنید. کره خراب شده دقیقا مانند شیر فاسد می بندد و بوی ترشیدگی می دهد. علاوه بر آن به احتمال زیاد رنگ آن نیز تغییر می کند. پس اگر شما نیز در مکان هایی زندگی می کنید که دمای هوا خیلی گرم نباشد می توانید از این تجربه بهره ببرید. چرا که نه؟