وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

آنچه غذا های ناسالم را خوشمزه تر و پرطرفدارتر میکند

آنچه غذا های ناسالم را خوشمزه تر و پرطرفدارتر میکند

غذاهای ناسالم طعم جذاب تری را نسبت به تغذیه های سالم تر دارند، اما دلایلی مهم تر وجود دارد که غذاهای ناسالم را در میان افراد پرطرفدارتر می کند.

چرا غذا های ناسالم و فست فودها را بیشتر دوست داریم ؟

احتمالا این سوال برای تان پیش آمده که چرا با وجود مضر بودن بعضی از غذا ها به آن ها علاقه بیشتری دارید. هنوز هم نمی دانید که چرا این اتفاق می افتد. غذا های ناسالم به دلیل وجود شکر و نگهدارنده های مصنوعی طعم خوبی دارند بنابراین یک نوع حس رضایت را در بدن ایجاد می کند و افراد بیشتر به آن ها رو می آورند. غذاهای سرخ کردنی، برگر ها و چیپس ها همگی جزء ناسالم ترین مواد غذایی هستند که ما آن ها را مصرف می کنیم و به بدن آسیب وارد می کند. در این قسمت از بهداشت و سلامت پلاس وی قصد داریم که به معرفی برخی از علل تمایل به مصرف غذا های نا سالم بپردازیم.

فست فود

خوشمزه بودن در یک کلام

غذاهای ناسالم خوشمزه تر هستند زیرا شکر بیشتری در آن ها به کار رفته است. رنگ های افزودنی هم طعم خوبی دارند. شکر کریستال های بسیار ریزی دارد که طعم مطبوعی به غذا می دهد. کالری این غذاها بالا است اما سطح ویتامین، مواد معدنی و فیبر در آن ها پایین می باشد. در نتیجه مقوی نیستند. مواد غذایی سرخ شده هم از مواد غذایی بدون مزه، بدون نمک و بدون روغن طعم بهتری دارند و در نتیجه ما به آن ها تمایل بیشتری نشان می دهیم.

یکی از علل محبوبیت غذاهای مضر، ظاهر این غذاهاست. معمولاً روی ظاهر این غذاها بیشتر کار می کنند تا جذابیت بالاتری پیدا کنند. این مواد غذایی مثل پیتزا معمولاً رنگ و لعاب خوبی دارند و افراد زیادی به ظاهر آن ها جذب می شوند.

علاقه به فست فود

برنامه ریزی نداشتن برای مصرف بالای این غذاها

از آنجایی که افراد در طول روز به دلیل مشغله ها دسترسی زیادی به غذاهای خانگی ندارند، در نتیجه ترجیح می دهند از این غذاهای آماده استفاده کنند. از طرفی خوردن این غذاها راحت تر است و بیشتر از آن مصرف می کنند که همین باعث می شود که تمایل آن ها به غذای مضر افزایش پیدا کند.

تاثیر روحیه

زمانی که ما دچار استرس باشیم، بدن مان هورمونی به نام کورتیزول آزاد می کند. کورتیزول محتوای قند و شکر را در خون افزایش می دهد. بدن برای این که بتواند شرایط را بهبود ببخشد، سعی می کند از غذاها به عنوان عامل انرژی استفاده کند. روحیه منفی هم برای بعضی از افراد عامل گرسنگی است. به این دلیل که آن ها به شکل غیر ارادی تمایل به خوردن زیاد پیدا می کنند که معمولاً میل آن ها به غذاهای مضر است زیرا غذاهای مضر سریع تر و راحت تر درست می شوند و افراد در شرایط بد روحی نمی توانند غذا بپزند.

تاثیر در روحیه

قیمتی نسبتا ارزان تر

غذاهای مضر معمولاً به دلیل ارزان بودن طرفداران زیادی دارند زیرا شما می توانید به هر فست فودی مراجعه کنید و با هر قیمتی یک غذای مضر و ارزان قیمت بخرید. این میان وعده ها معمولاً سدیم بالا و چربی زیادی دارند اما ارزان هستند و به دلیل طعم خوبی هم که دارند، اکثر افراد آن را به سبزیجات تازه و میوه ها ترجیح می دهند.

راحت بودن

غذا های مضر معمولا راحت تر از غذاهای دیگر آماده می شوند. در نتیجه بسیاری از افراد ترجیح می دهند که در روزهای شلوغ از این غذا ها استفاده کنند تا دچار دردسر نشوند. این وعده های غذایی معمولاً خیلی سریع درست می شوند. پس کاملاً طبیعی است که افراد زیادی به آن علاقه داشته باشند.

مصرف راحت

عادت

از آن جایی که غذاهای مضر همه جا در دسترس هستند، راحت و آسان درست می شوند و مزه خوبی هم دارند، در نتیجه بسیاری از افراد برحسب عادت از آن استفاده می کنند که همین مشکل اصلی رو آوردن به این نوع غذاها است. مثلاً بسیاری از ما عادت داریم که در طول روز شکلات بخوریم یا چیپس و پفک استفاده کنیم که باید این عادت مضر را ترک کنیم.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع