وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

آیا مدارس از نیمه شهریور بازگشایی می شوند؟

آیا مدارس از نیمه شهریور بازگشایی می شوند؟

از مهم ترین نگرانی های دانش آموزان و اولیاء آن ها برای زمان بازگشایی مدارس، مسئله شیوع کرونا است و همزمانی شیوع این بیماری و آنفلوانزا در مهر و آبان بر دامنه نگرانی ها افزوده است.

آنا: از مهم ترین نگرانی های دانش آموزان و اولیاء آن ها برای زمان بازگشایی مدارس، مسئله شیوع کرونا است. 

ناشناس بودن بیماری کووید-19 و شرایط نامشخص به شیوع آن در ماه های ابتدایی سال تحصیلی موجب افزایش نگرانی ها شده است. 

با توجه به اینکه کرونا و آنفلوآنزا هر دو ویروس هستند و علائم بروز آن ها شبیه هم است، هم زیستی این دو ویروس در فرد بسیار خطرناک بوده شرایط سلامتی فرد مبتلا در معرض خطر قرار می گیرد. 

هم زمانی کرونا و آنفلوانزا در مهر و آبان 

متخصصان بر این باورند که دو بیماری کرونا و آنفلوانزا ریه را درگیر کرده و فرد مبتلا را دچار تب و لرز، سردرد و سایر علائم مشابه خواهد کرد به همین دلیل برای پیشگیری از کرونا و آنفلوآنزا از مردم می خواهیم اصول بهداشتی را به طور کامل رعایت کرده و کسانی که واجد شرایط هستند حتماً واکسن آنفلوآنزا را امسال بزنند. 

در این رابطه عبدالله کریمی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با رسانه ها گفت:2 تا 10 درصد کودکان به کرونا مبتلا می شوند و آنفلوآنزا در کودکان به ویژه زیر پنج سال شایع تر است و باید واکسن را بزنند. 

به گفته این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علائم اولیه ویروس های آنفلوآنزا و کرونا شامل تب و سرفه است و بدون آزمایش نمی توان آن ها را از یکدیگر تشخیص داد و ذات الریه بین بیماران مبتلابه کرونا کاملاً شایع است. 

وی افزود:پس از آلودگی به ویروس ها، آنتی بادی هایی در بدن تولید می شود که با ویروس مقابله کرده و مانع ابتلای مجدد به آن می شود ولی مشخص نیست که این مصونیت تا چه مدت باقی می ماند و ممکن است با ابتلا به سایر انواع ویروس کرونا که موجب سرماخوردگی عادی می شود، این مصونیت از بین برود در حال حاضر واکسن آنفلوآنزا حداقل موجب مصونیت در برابر آنفلوانزا می شود. 

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی پیش اعلام کرد باید دوران نسبتاً طولانی را با کرونا سپری کنیم" و هشدار داده است که ممکن است هم زمانی کرونا و آنفلوآنزا در پاییز ما را غافلگیر کند. 

به گفته وی، باید چهار تا 6 ماه دیگر صبر کرد تا رفتار ویروس کرونا را یک مقدار واقع بینانه تر ببینیم و نه من و نه هیچ کس در دنیا نمی تواند پاسخ دهد که این ویروس چه خواهد کرد، ما هرروز شرایط جدیدی را از این ویروس مشاهده می کنیم و نمی دانیم ویروس به چه سمت و سویی حرکت می کند. 

مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز چندی پیش بر ضرورت تزریق واکسن آنفلوآنزا برای کودکان در فصل پاییز تأکید کرد. 

مردانی افزود:با توجه به شیوع ویروس کرونا و همه گیری این ویروس و ازآنجایی که آنفلوآنزا نیز در فصول سرد سال بسیار رایج است، کودکان امسال باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند تا از ابتلا به این بیماری در امان بمانند. 

برنامه آموزش وپرورش برای مقابله با کرونا 

رضوان حکیم زاده معاون مقطع ابتدایی وزیر آموزش وپرورش در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش وپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در رابطه با وضعیت بازگشایی مدارس از نیمه شهریورماه، گفت:ما در موضوع بازگشایی مدارس بررسی های زیادی انجام داده ایم و در 15 شهریور جریان آموزش را شروع خواهیم کرد و شروع جریان آموزش لزوماً بازگشایی درهای مدارس به صورت فیزیکی نیست. 

وی افزود:ازآنجاکه تابع ستاد ملی کرونا و تصمیمات اتخاذشده در این ستاد هستیم و به صورت دائم برنامه هایمان را با وزارت بهداشت هماهنگ می کنیم اولویت اول ما سلامتی دانش آموزان است. 

حکیم زاده ادامه داد:بر اساس شرایط منطقه ای که قرار هست جریان آموزش وپرورش در آن شروع شود سه حالت سفید، زرد و قرمز را پیش بینی کرده ایم. مناطق سفید ما عمدتاً مناطق دوردست، روستایی و عشایری هستند که در این مناطق جمعیت دانش آموزی ما خیلی کم است به عنوان مثال ما تعداد زیادی مدرسه داریم که دو یا سه دانش آموز در آن تحصیل می کنند و معلم روستا هم بومی همان نقطه است و مشکلی وجود ندارد. 

وی تصریح کرد:چون در این مناطق زیرساخت آموزشی وجود ندارد، باید آموزش حضوری را برای دانش آموزان این مناطق تدارک ببینیم تا از جریان آموزش عقب نمانند. 

معاون وزیر آموزش وپرورش گفت:در مناطق قرمز به دلیل حساسیت بالا طبیعتاً آموزش ها بر اساس آموزش مجازی خواهد بود و در مناطقی که به صورت زرد است، آموزش های ترکیبی با رعایت پروتکل های بهداشتی و تقسیم دانش آموزان به گروه های کوچک تر را خواهیم داشت. 

وی ادامه داد:جزئیات تصمیم گیری در مورد شرایط آموزش را به شورای مدارس خواهیم سپرد تا در مورد جزئیات شکل حضور دانش آموزان و اینکه معلمان عزیز چه قسمتی از آموزش هایشان را در مدارس و یا در فضای مجازی انجام دهند با والدین تصمیم گیری کنند و به این منظور آموزش های لازم را به معلمان و مدیران شروع کرده ایم و آگاهی های لازم را به اولیا دانش آموزان خواهیم داد. 

جکیم زاده تأکید کرد:در خصوص تداوم جریان آموزش در طول سال گفت:اینکه جریان آموزش را زودتر شروع می کنیم به این خاطر است که از مدت زمان طول سال تحصیلی استفاده بهتری ببریم و در طول سال تحصیلی هم بر اساس شرایط تصمیم گیری می کنیم چراکه هیچ کس نمی تواند به طور قطعی پیش بینی کند که چه شرایطی در مورد شیوع کرونا خواهیم داشت. 

به این ترتیب افزایش آگاهی اولیاء دانش آموزان و استفاده از واکسن آنفلوانزا برای دانش آموزان و همچنین اتخاذ تصمیم های درست از طرف شورای آموزش مدرسه در موضوع نحوه حضور دانش آموزان در مدرسه از مهم ترین بخش های برنامه ریزی برای شروع ایمن سال تحصیلی جدید به حساب می آیند.

انتهای پیام/م


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع