آیا نخوردن برنج و نان باعث لاغری می شود ؟
آیا حذف مصرف برنج و نان از رژیم غذایی برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند موثر است ؟ اگر چنین باشد چه چیزی در این غذاها وجود دارد که آن ها را بد کرده است؟ متوقف کردن مصرف نان، سیب زمینی، برنج و ماکارونی می تواند به کاهش وزن کمک کند بدان دلیل که بدن این چهار ماده غذایی را پردازش می کند و زمان تجزیه کربوهیدرات ها باعث می شود به قند هوس شدیدی پیدا کنید. با نخوردن این مواد غذایی می توانید هوس را کاهش داده و در نتیجه کمتر غذا خورده و وزن کم کنید.
نخوردن نان و برنج و کاهش وزن؟
غلات موجود در نان سفید، ماکارونی، برنج و سیب زمینی طی یک فرایند تصفیه می شوند و از لایه سبوس خود جدا می شوند تا بافتی ظریف تر پیدا کنند. پس از این فرایند، این غذاها حاوی مقداری بیشتر کربوهیدرات می شوند که بدن آن ها را با سرعت و به راحتی هضم خواهد کرد.
مشکل اصلی برنج، نان، سیب زمینی و ماکارونی آن است که سبب ولع غذایی می شوند، پس از خوردن آن ها قند ناگهانی در خون آزاد می شود. بدن نیز با آزاد کردن انسولین به این قند اضافی پاسخ می دهد. انسولین هورمونی در پانکراس است که اجازه می دهد قند وارد سلول ها شده و میزان قند خون را کاهش می دهد.
از آن جا که سطح قند خون پس از خوردن این غذاها به سرعت بالا می رود بدن به انسولین بیشتری نیاز دارد. انسولین اضافی سبب می شود تا قند خون پایین تر از حد طبیعی خود آید و هنگامی که بدن قند خون را کم می کند سبب می شود تا کربوهیدرات بیشتری مصرف کنید که با مصرف آن ها این چرخه مجددا شروع می شود در نتیجه بیشتر غذا خواهید خورد.
علاوه بر این، هرچه بیشتر این غذاها خورده شوند بدن باید تمام قند اضافی را پردازش کند، اگر چه مقداری از آن به عنوان انرژی سوخته می شود اما بیشتر آن ها به چربی تبدیل شده و منجر به افزایش وزن خواهند شد.
برای پیشگیری از این چرخه معمولا به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می شود تا دو هفته مصرف نان، برنج، سیب زمینی و ماکارونی را متوقف کنند سپس آن ها را در مقادیر کم و معقولانه دوباره به رژیم غذایی خود اضافه کنند. این دو هفته می تواند دشوار باشد زیرا بدن برای مصرف مجدد آن ها ولع شدیدی خواهد داشت اما طی این زمان، ولع به تدریج کاهش خواهد یافت.
خوردن پروتئین گیاهی چون آجیل، لوبیا و عدس می تواند موثر باشد. گوشت و ماهی بدون چربی نیز منبع خوبی از پروتئین هستند که می توان به جای برنج، نان، ماکارونی و سیب زمینی در رژیم غذایی گنجاند.
به خاطر داشته باشید که اگر دیگر غذاها در حد اعتدال مصرف شوند حذف این غلات می تواند گزینه سالمی باشد زیرا لایه سبوس جدا شده از آن ها منبع غنی از فیبر و سایر مواد مغذی چون سلنیوم، پتاسیم و منیزیم بوده است.
نکته ی مهم درباره نخوردن نان و برنج برای لاغری
اگر چه پرهیز از مصرف نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی می تواند گامی مفید در جهت کاهش وزن باشد اما باید به عنوان بخشی از یک برنامه سالم که شامل یک رژیم متعادل به همراه ورزش است استفاده شود. به منظور راهنمایی درباره کاهش وزن خود می توانید با یک متخصص تغذیه و یا پزشک خود صحبت کنید.
در واقع برای کاهش وزن هرگز نباید برنج و نان و یا این دسته مواد غذایی را به طور کامل از برنامه غذایی حذف کرد بلکه بایستی با مشورت و تشخیص متخصص رژیم درمانی میزان مصرف آن را تغییر داد.