مواد لازم برای اشکنه بروجرد
- زردچوبه (پودر شده):1 قاشق چایخوری (3 گرم )
- روغن مایع ( مخصوص سرخ کردن ):به مقدار لازم
- نمک:به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده ):به مقدار لازم
- گوجه فرنگی ( پوست گرفته و نگینی خرد شده ):2 عدد (200 گرم )
- پیاز داغ:نصف پیمانه ( 25 گرم )
- شنبلیله ( خشک شده):2 قاشق سوپخوری (6 گرم )
- سیب زمینی ( مکعبی خرد شده ):2 عدد ( 500 گرم )
- آب :8 پیمانه (1280 میلی لیتر)
- آرد:2 قاشق سوپخوری ( 18 گرم )
- رب گوجه فرنگی:1قاشق سوپخوری ( 15 گرم )
- تخم مرغ:2 عدد ( 110 الی 120 گرم )
روش تهیه اشکنه بروجرد
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد زردچوبه را داخل آن بریزید و تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
به زردچوبه تفت داده شده، گوجه فرنگی، شنبلیله و پیاز داغ را اضافه کنید تا تفت بخورند.بعد مقداری آب داخل آنها بریزید.
سیب زمینی را جداگانه سرخ کنید و به مواد اضافه کنید. مقداری آب داخل آنها بریزید و رب گوجه فرنگی و آرد را هم جداگانه در روغن تفت دهید
و بعد از 20 دقیقه پخت مواد بالا ،به آنها اضافه کنید.در ظرف را ببندید تا مواد کاملا پخته شوند.
در آخرای پخت ، تخم مرغ ها را جداگانه در ظرفی بشکنید و هم بزنید.
بعد کم کم به مواد اضافه کنید.
بعد از چند جوش زدن مواد ، که تخم مرغ ها پخته شدند اشکنه را از روی حرارت بردارید.
1. برای پوست گرفتن گوجه فرنگی، به آن شوک حرارتی بدهید. به این صورت که آنها را یک لحظه در آب جوش و بلافاصله در آب سرد بریزید. با این روش پوست گوجه ها به راحتی جدا می شود.
نکات تکمیلی در مورد اشکنه بروجرد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقه میباشد .
اشکنه بروجرد را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .