راز خوشمزگی زولبیا بامیه های بازاری
بامیه یکی از شیرینی های مناسبتی و خوشمزه ای است که در ماه رمضان به همراه زولبیا در شیرینی فروشی ها عرضه می شود. پخت بامیه در خانه نیز طرفداران زیادی دارد اما گاهی بامیه های خانگی مانند بامیه های بازاری ترد و خوشمزه نمی شوند. اگر می خواهید بامیه ای خوشمزه برای سفره های افطار تهیه کنید، به نکاتی که در این بخش از آشپزخانه پلاس وی آورده ایم، توجه نمایید.
خمیر بامیه را داغ بزنید
برای ترد و خوشمزه شدن بامیه، مقدار تعیین شده آب و روغن و شربت بار یا عسل را روی حرارت قرار می دهیم تا وقتی که اطراف آن شروع به جوشیدن کند. سپس آرد را یک باره به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خمیر در وسط ظرف جمع شود. با حرارت کم به مدت 10 تا 15 دقیقه خمیر را حرارت می دهیم و به اصطلاح داغ می زنیم. داغ زدن باعث می شود خمیر پخته شود و رطوبت اضافه آن تبخیر شود و کیفیت نهایی بامیه بهتر شود.
از نشاسته ذرت استفاده کنید
برای اینکه بامیه شما ترد باشد، هنگام تهیه خمیر بامیه درون مواد یک قاشق مرباخوری نشاسته ذرت بریزید.
به میزان تخم مرغ توجه کنید
در تهیه بامیه باید به میزان تخم مرغ توجه کنید. تخم مرغ زیاد سبب شل شدن وسط بامیه و نرم شدن بامیه بعد از پخت شده و تخم مرغ کم باعث سفت شدن بامیه می شود.
خمیر بامیه باید ولرم باشد
بعد از اینکه خمیر را به خوبی داغ زدید،زیر حرارت را خاموش کرده و بگذارید نه سرد و نه گرم شود. زمانی که خمیر ولرم شد، تخم مرغ ها را دانهدانه اضافه کنید. اگر خمیر داغ باشد، تخم مرغ ها می پزد و اگر خمیر سرد باشد، تخم مرغ به خورد خمیر نمی رود.
از روغن داغ استفاده نکنید
خمیر را درون قیف با ماسوره بریزید. درون یک قابلمه کوچک روغن فراوان ریخته و نوک یک قیچی را در داخل روغن فرو کنید تا چرب شود. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید اما نگذارید روغن خیلی داغ شود زیرا اگر روغن داغ باشد داخل خمیر پخته نمی شود و تنها یک پوسته نازک اما غیرقابل نفوذ برای جذب شربت روی بامیه ایجاد می شود و هسته ی مرکزی بامیه شربت نمی خورد و سفت می شود. همچنین حتما از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود.
حرارت باید ملایم باشد
برای سرخ کردن بامیه داخل روغن گرم قیف را فشار دهید و با قیچی آن را به سایز مناسب برش دهید، سپس با حرارت ملایم بگذارید تا بامیه ها سرخ شود. دقت کنید اگربامیه ها با حرارت زیاد سرخ شود داخل بامیه ها خام باقی می ماند و بامیه تردی نخواهید داشت.
بامیه ها را یکنواخت سرخ کنید
توجه کنید زمانی که خمیر بامیه را درون روغن انداختید و وقتی که خمیر سفت نشده است آن را هم نزنید تا ظاهر آن خراب نشود. وقتی که بامیه ها کمی خودش را گرفت و رنگ آن طلایی شد، خیلی آرام آن ها را زیر و رو کنید تا همه جای آن سرخ و طلایی شود.
درون روغن زیاد بامیه نریزید
دقت کنید بامیه ها کمی پف می کند و نیاز به جا برای پف کردن دارد پس تعداد بامیه هایی که داخل روغن میندازیم نباید زیاد باشد یعنی تابه نباید پر شود.بین بامیه ها باید فاصله باشد چون بخار بامیه ها باعث نرم شدن بامیه ها می گردد.
گلوکز بی رنگ داخل شربت بامیه بریزید
بامیه بدون گلوکز نرم می شود و حالت بامیه های قنادی را پیدا نمیکند پس از گلوکز بی رنگ داخل شربت بامیه استفاده کنید.
غلظت شهد باید مناسب باشد
شهد درکیفیت بامیه تاثیر زیادی دارد، شهد نباید خیلی غلیظ یا بیش از حد رقیق باشد.رقیق بودن شهد سبب نرم شدن بامیه و غلیظ بودن شهد موجب شکرک زدن بامیه می شود.
بامیه ها را زیاد داخل شهد نگذارید
بعد از سرخ شدن کامل بامیه ها، آنها را داخل صافی قرار دهید تا روغن اضافه شان گرفته شود، سپس همانطور داغ به مدت دو یا سه دقیقه داخل شربت بار خنک بریزید تا شهد در اون نفوذ کند. اگر بامیه ها زیاد داخل شربت قرار بگیرند، نرم خواهند شد.
بعد از پخت روی بامیه را نپوشانید
برای اینکه بامیه ها ترد شده و نرم نشوند، بعد پخت بامیه حدود هفت الی هشت ساعت روی آنها را نپوشونید و بدون رو کش داخل یخچال قرار دهید.