تفاوت مهم گوشت ارگانیک و غیرارگانیک چیست ؟
عموما گوشت ارگانیک گران قیمت تر از گوشت غیر ارگانیک می باشد و شاید برای همین هزینه اضافه دچار تردید شوید که کدام یک را خریداری کنید. بین این دو نوع گوشت تفاوت وجود دارد و بعضی از افراد فقط باید از نوع ارگانیک آن استفاده کنند.
گوشت ارگانیک چیست؟
چنانچه در بخش سلامت تغذیه پلاس وی اشاره کرده ایم طبق مطالعات انجام شده گوشت ارگانیک فقط از حیواناتی گرفته می شود که صد درصد غذای ارگانیک خورده باشد و هیچ نوع آنتی بیوتیک یا هورمونی به آن ها تزریق نشده باشد. محیط زندگی آن ها نیز کاملا طبیعی و مراتع باز بوده باشد. غذای ارگانیک چنین حیواناتی در خاک رشد می کند که عاری از آفت ها و کودهای شیمیایی و هر گونه سموم، توکسین ها، آنتی بیوتیک ها و سایر مکمل های رشد می باشد، به همین دلیل دارای ارزش غذایی بالا و سالم تری نیز هستند.
گوشت غیر ارگانیک چیست ؟
گوشت غیرارگانیک از نظر دارا بودن مواد مغذی به گوشت ارگانیک شباهت دارد، اما ممکن است که حیواناتی که این نوع گوشت از آنها تهیه می شود در معرض آنتی بیوتیک و یا هورمون قرار گرفته باشند. اضافه کردن چنین موادی به گوشت، ارزش غذایی را از بین نمی برد اما بعضی از افراد معتقد هستند که آنتی بیوتیک و هورمون موجود در بدن این حیوانات می تواند با خوردن گوشت آن ها به بدن انسان منتقل شود.
اثرات هورمون ها
بسیاری از افراد از هورمونی بودن مواد غذایی نگران هستند. برخی از مطالعاتی که در سال 2010 در تحقیقات سم شناسی منتشر شده است، نشان می دهد که این هورمون ها با ابتلا به سرطان های خاصی در بدن ، بیماری های تیروئید، چاقی، دیابت، فیبروم رحم، آسم، ناباروری، آلرژی ها و التهاب رحم مرتبط است.
اثرات آنتی بیوتیک ها
وجود آنتی بیوتیک در گوشت غیر ارگانیک می تواند باعث ایجاد باکتری پایدار در گوشت شود که به سلامت انسان آسیب وارد می کند، آنتی بیوتیک های موجود در غذا تعادل باکتری های مفید در بدن و روده ها را نیز بهم می ریزند.
تشابهات تغذیه ای
گوشت های ارگانیک و غیر ارگانیک، هر دو غنی از مواد مغذی ضروری هستند. از جمله پروتئین، آهن، روی، فسفر و ویتامین های B. هر دو نوع گوشت حاوی مقادیر متفاوتی از چربی های اشباع و غیر اشباع هستند. بسته به اینکه چه مقدار رگه چربی در گوشت وجود دارد. برش های بدون چربی از گوشت، پروتئین بالاتر و چربی و کالری کمتری دارند اما خوردن مقدار بیش از حد از گوشت های پرچرب می تواند به کلسترول خون بالا منجر شود.
تشابهات مواد مغذی
گوشت های ارگانیک و غیر ارگانیک هر دو از لحاظ دارا بودن مواد مغذی یکسان هستند که این مواد مغذی شامل پروتئین، آهن، زینک، روی، فسفر و ویتامین های ب می باشد. هر دو نوع گوشت حاوی میزان مختلفی از چربی های اشباع و غیر اشباع هستند که بستگی به میزان مصرف شما دارد. مصرف این گوشت ها پروتئین و کالری مورد نیاز بدن را فراهم می کند و برش های از گوشت که بدون چربی هستند، دارای کالری کمتر و پروتئین بیشتر می باشند. اما زیاده روی در آن ها باعث فشار خون و کلسترول بالا خواهد شد.
گوشت ارگانیک حاوی تقریبا 50 درصد اسید چرب امگا 3 بیشتری نسبت به محصولات طبیعی دیگر می باشد. رژیم های غذایی غربی این امگا 3 را به اندازه کافی در خود ندارند و باید غذاهای آنان را دو برابر مصرف کرد.
گوشت ارگانیک غلظت کم تری از اسید چرب اشباع آسیب رسان را در خود دارد که باعث افزایش کلسترول و مقاومت به انسولین خواهد شد.
تحقیقات نشان می دهد که کیفیت گوشت از طریق راه تولید آن بررسی می شود. اگر تولید آن بر اساس معیارهای استاندارد باشد، یعنی گاو باید حداقل 60 درصد از رژیم خود را به مصرف علف تازه و یونجه پرداخته باشد.