وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

اصول قانونی پس گرفتن پول بدون داشتن مدرک

اصول قانونی پس گرفتن پول بدون داشتن مدرک

در نگاه اول شاید تصور کنید که بدون داشتن رسید، هیچ وقت نمی توانید مبلغ قرض داده شده را از شخصی پس بگیرید و این در حالی است که امکان احقاق حق میسر می باشد.

راهکار های قانونی اثبات و مطالبه طلب بدون داشتن مدرک

قرض دادن پول و کمک مالی در اسلام امری مشروع و پسندیده است اما پس گرفتن پول شرایط خاص خودش را دارد . گاهی ممکن است مبلغی را به شخصی بدون دریافت مدرکی قرض دهیم و پس از مدتی خواهان پس دادن پولمان شویم اما گاهی بر سر همین مساله اختلافاتی پیش می آید و پای قانون به میان می آید. شاید برای شما این شرایط پیش آمده باشد و خواهان دانستن مسائل قانونی شرایط پس گرفتن پول باشید تا بدون دردسر طلب خود را پس بگیرید. این مطلب از پلاس وی را مطالعه کنید تا با راهکار های قانونی آشنا شوید و بتوانید طلب خود را اثبات و مطالبه نمایید. 

مراحل شکایت از بدهکار

اگر به کسی پول قرض داده اید و او در موقع مقرر پول شما را پرداخت نکرد و اصلا ادعا نمود شما هیچ پولی به او قرض نداده اید می توانید شکایت خود را اینگونه پیگیری کنید:

ابتدا ارزش ریالی طلب خود را دقیق حساب کنید و اگر طلب شما پول نیست ارزش آن را محاسبه نمایید ، اگر ارزش طلب شما کمتر بیست میلیون تومان است به شورای حل اختلاف و در صورت بیشتر بودن به دادگاه مراجعه نمایید. البته بهتر است قبل از آن با مراجعه به دفتر خدمات قضایی شکایت خود را ثبت نمایید.سپس یک دادخواست تنظیم کنید و می توانید از وکیل کمک بگیرید.

پس گرفتن پول

اگر میزان طلب شما 20 میلیون تومان یا کمتر از آن است، 2/5 درصد مبلغ طلب (بهای خواسته) را باید به عنوان هزینه دادرسی بپردازید و اگر طلب شما بیش از 20 میلیون تومان است ، 3/5 درصد از مبلغ طلب را باید به عنوان هزینه دادرسی بپردازید.

در صورت مقدور نبودن پرداخت این مبلغ به عنوان هزینه دادرسی ابتدا دادخواست اعسار از هزینه دادرسی را تقدیم نمایید. در صورت پذیرش اعسار، به طور موقت از پرداخت هزینه دادرسی معاف می شوید و اگر حکم به نفع شما صادر شود از محل محکوم به هزینه دادرسی دریافت می شود.

راه های دریافت طلب بدون داشتن مدرک

چنانچه هیچ مدرکی از پولی که طلب دارید، ندارید باید راهکارهای مناسب را پیش بگیرید.

اقرار شفاهی بدهکار

برای اینکه بتوانید در دادگاه ثابت کنید که به فردی مالی یا چیزی را قرض داده و او پس نداده است ، باید بدهکار در نزد قاضی اقرار شفاهی یا کتبی نماید. اگر شخص، نزد قاضی اقرار نماید که به دیگری بدهکار می باشد، به راحتی می توان از وی طلب را مطالبه کرد. باید بدانید اقرار حضوری و مستقیم نزد قاضی بسیار محکمه پسند است.

دادگاه

آیا فیلم و عکس ثابت کننده طلب می باشد؟

اقرار در فیلم یا مکالمه تلفنی و ... می توانند تنها نشانه ای برای قاضی مبنی بر وجود طلب باشد. فیلم و عکس و... به تنهایی نمی توانند برای اثبات ادعا مورد استفاده قرار گیرند و فقط می توانند در قاضی علم و یقین حاصل نمایند. استفاده از فیلم و عکس و یا پیام هایی  که نشان دهنده وجود طلب می باشند، ممکن است موجب یقین قاضی شوند.

شهادت شهود

اگر شما به شخصی پولی را قرض داده باشید و چند نفر شاهد پول قرض دادن شما به او باشند، شما می توانید از شهادت شهود برای اثبات طلب خود استفاده کنید البته شاهدان باید واجد شرایط شهادت دادن باشند.

شهادت دادن

ادای سوگند

یکی از راه های دریافت طلب بدون داشتن مدرک این است که طلبکار و بدهکار در دادگاه حاضر گردند و از دادگاه درخواست جلسه ای برای ادای سوگند نمایند. در این جلسه شاکی باید بر طلبکار بودن خود و مدیون نیز بر عدم بدهی خود سوگند بخورد.

ارسال اظهارنامه توسط شاکی برای بدهکار

ارسال اظهارنامه از طریق پست یکی دیگر از راه های ثابت کردن و مطالبه طلب است . اظهارنامه مطالبه رسمی حق است. شما در متن اظهارنامه می توانید مهلتی به بدهکار برای پرداخت دین او بدهید و پس از اتمام مهلت نسبت به مطالبه طلب خود از مراجع قانونی و قضایی اقدام کنید.

در این روش شخص شاکی و مدعی می تواند با مرقوم کردن و تنظیم اظهار نامه فرد را به نوعی به واکنش وا دارد. فرد بدهکار در پاسخ اظهار نامه ممکن است با قید کردن عباراتی خاص،بصورت مستقیم یا غیر مستقیم اصل موضوع را تلویحا یا تصریحا اقرار کند. 

ارسال اظهار نامه

چگونه ثابت کنم پولم را به فردی قرض داده ام؟

اگر از طریق واریز وجه و کارت به کارت پولی را به دیگری قرض داده اید، رسید انتقال وجه، پرینت حساب که در آن واریز وجه به حساب بدهکار مشخص باشد، را بگیرید تا بتوانید ثابت نمایید به دیگری پول قرض داده اید.

قبل از قرض دادن پول به این نکات توجه کنید:

  1. فقط در صورت اطمینان به کسی که کاملا می شناسید، پول قرض دهید ، در غیر اینصورت نه بگویید.
  2. برای بدترین شرایط آماده باشید و به اندازه ای پول قرض بدهید که اگر هیچ وقت بازپرداخت نشد، پرداخت هزینه ها، پس انداز، اهداف مالی و روابط اجتماعی تان به خطر نیفتد.
  3. بازه و شیوه ی دقیق بازپرداخت و تسویه را مشخص کنید. اینگونه وام گیرنده نمی تواند پرداخت ها را بهانه ی اینکه شما به پول تان نیازی ندارید، به تأخیر بیندازد.
  4. همیشه مبلغ و شرایط بازپرداخت را مکتوب کنید.توافق مکتوب باعث می شود وام گیرنده ماجرا را جدی تر بگیرد و بیشتر برای تسویه ی به وقت تلاش کند. در توافق نامه تان تاریخ و مبلغ اقساط، تاریخ تسویه ی کامل، کل مبلغ بازپرداخت و جریمه ی دیرکرد (درصورت وجود) یا بهره مشخص شود. 
  5. اگر پول سروقت در حساب تان نبود، به این تأخیر بی توجه و به دنبال بهانه برای پیگیری نکردن نباشید و تعارف را کنار بگذارید. 
  6. برخی از ملاحظات،سهل انگاری ها و یا اعتماد بی جا باعث می شود ارتباط میان طلبکار و بدهکار با ،اجتناب و سرباز زدن فرد مقروض از پرداخت دِین یا انجام تعهد خویش،خدشه دار شود.در چنین شرایطی فرد طلبکار قادر است با اقامه دعوا و شکایت نسبت به عودت و باز پس گیری آنچه به عنوان قرض پرداخت یا واگذار کرده،اقدام کند.
  7. فرد طلبکار در شرایطی مجاز به طرح دعوا و رسیدگی است که بدهکار در زمان مقررِ موردِ توافقِ میانِ طرفین،مبلغ قرض گرفته شده یا دِین خویش را تامین و پرداخت نکرده باشد و بر اساس ماده 651 قانون مدنی،فرد شاکی نمی تواند پیش از مهلت تعیین شده میان خویش و متشاکی ادعای بازپس گیری قرض را از منظر حقوقی و قانونی پیگیری کند.
  8. فرد مقروض باید عینا همسانِ با جنس،مال یا پول را به فرد طلبکار بازگرداند.
  9. اگر فرد مقروض نتواند عین مال یا کالای قرض گرفته شده را برگرداند باید مطابق ارزش ریالی آن را پرداخت کند.
  10. اگر بر اثر گذشت زمان ارزش ریالی مال یا کالای اخذ شده با افزایش همراه شده باشد،باید مقروض براساس محاسبه ارزش ریالیِ روزِ آن محصول یا کالا،به بازپرداخت یا عودت آن اقدام کند.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع