وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

اطلاعات کامل داروی “ لورازپام”+ طریقه و زمان مصرف و عوارض

اطلاعات کامل داروی “ لورازپام”+ طریقه و زمان مصرف و عوارض

لورازپام یکی از معروف ترین داروها به شمار می آید که ممکن است بدون تجویز مصرف شود اما قبل از مصرف این دارو باید با تمام عوارض و کاربرد هایی آن آشنا شوید.

معرفی داروی لوازپام و کاربرد و طریقه مصرف آن

  • لورازپام Lorazepam
  • رده درمانی:بنزودیازپین ها
  • اشکال دارویی:قرص
  • نام تجاری:Ativan
  • کاربردها:داروی لورازپام برای چی تجویز میشه؟

داروی لورازپام برای درمان اضطراب و استرس تجویز می شود. لورازپام از خانواده‌ گروهی از داروهاست که با نام بنزودیازپین‌ ها شناخته می ‌شوند و باعث می شود که عصب ها و مغز اثر آرامش بخشی را در بدن به وجود بیاورند. این دارو باعث افزایش اثربخشی بعضی از مواد شیمیایی خاص که عامل آرامش هستند هم خواهد شد.

بهترین زمان مصرف داروی لورازپام

این دارو برای آرامش و خواب راحت تجویز میشود پس اگر برای درمان بی خوابی و امثال آن این دارو را دریافت کرده اید، بهترین زمان مصرف آن شب و زمانی است که قصد انجام کاری مثل رانندگی و.. را ندارید.

دارو خوردن

طریقه مصرف:چگونه از لورازپام خوراکی استفاده کنیم؟

  1. حتماً بخش مربوط به هشدار را مطالعه کنید.
  2. راهنمای مربوط به دارو را بخوانید که توسط پزشکِ داروخانه هم در اختیار شما قرار می گیرد.
  3. اگر هر سوالی دارید، حتما از پزشک بپرسید.
  4. این دارو را می توانید با غذا یا بدون غذا استفاده کنید.
  5. دوز دارو بر اساس وضعیت پزشکی شما، سن و پاسخ به درمان تجویز می شود.
  6. این دارو را دقیقاً طبق تجویز پزشک استفاده کنید تا از فواید آن بهره مند شوید.
  7. البته این دارو ممکن است در بعضی از شرایط خاص باعث ایجاد اعتیاد شود؛ مخصوصاً اگر بیشتر از حد تجویز آن را استفاده کرده باشید؛ پس باید خیلی دقت کنید و حتما جزئیات را از پزشک تان بپرسید.
  8. وقتی که این دارو را مصرف می کنید، نباید به یکباره بدون مشورت پزشک، مصرف آن را قطع کنید. در چنین حالتی ممکن است وضعیت بدنی شما بدتر شود, به خاطر همین باید دوز مصرفی دارو را به صورت تدریجی کم کنید.
  9. اگر این دارو اثربخشی نداشت، حتما به پزشک بگویید. اگر هم شرایط تان ادامه پیدا کرد و بهتر نشد یا حتی بدتر شد، حتما به پزشک بگویید.

مکانیسم اثر دارو لورازپام

لورازپام موجب تسهیل یا افزایش عمل مهاری GABA (یک ناقل عصبی مهاری در مغز) و به دنبال آن مهار پیش و پس سیناپسی در تمام نواحی CNS می شود.

فارماکوکینتیک لورازپام

لورازپام از طریق خورا کی جذب شده و نیمه عمر پلاسمایی آن 20-10ساعت است. متابولیسم آن از طریق کبد و دفع آن از طریق کلیه می باشد.این دارو به میزان بالایی به پروتئین های پلاسما اتصال می یابد.

عوارض جانبی دارو لورازپام

سرگیجه، خواب‌ آلودگی، کاهش سطح هماهنگی بدن، سر درد، حالت تهوع، تاری دید، تغییر در میل جنسی، یبوست، سوزش معده و تغییر در اشتها ممکن است از عوارض جانبی این دارو باشند.

اگر هر کدام از این عوارض جانبی در شما ایجاد شد و ادامه پیدا کرد یا حتی بدتر هم شد، حتماً به پزشک تان اطلاع رسانی کنید.

فراموش نکنید که پزشک زمانی این دارو را تجویز می‌ کند که تشخیص دهد فواید آن بیشتر از عوارض جانبی هستند. پس باید مراقب باشید که عوارض جانبی به شما غلبه نکند.

اگر هم مشکلاتی مانند تغییر حالات روحی، ذهنی، توهم و هذیان، افسردگی و تمایل به خودکشی، مشکلات تکلم، مشکلات بینایی، ضعف غیر طبیعی بدن، مشکلات راه رفتن، مشکل در حافظه، علائم عفونت مانند تب و گلو درد مداوم را احساس کردید، حتما باز هم به پزشک اطلاع رسانی کنید.

افسردگی و سردرد

زرد شدن چشم، پوست، تشنج، مشکلات تنفسی هنوز عوارض جانبی این دارو هستند که در موارد خیلی نادر اتفاق می افتد.

این دارو ممکن است در موارد بسیار نادری اثرات ضد آرامش بخش داشته باشد و علائمی مانند پرخاشگری، کلافگی، بی قراری، رفتار خشونت آمیز، گیجی، سردرگمی، هیجان خیلی زیاد یا صحبت کردن بیش از حد معمول را ایجاد کند.

واکنش های آلرژیک شدید نسبت به این دارو در موارد نادری اتفاق می افتد که حتما باید به پزشک اطلاع رسانی شود و علائمی مانند قرمزی، خارش، ورم صورت، زبان، گلو، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی را به وجود می آورد.

موارد منع مصرف دارو لورازپام

  • ازدیادحساسیت به دارو و ترکیبات آن
  • گلوکوم زاویه باریک حاد

تداخلات دارویی لورازپام

تداخلات دارویی ممکن است نوع عملکرد دارو را تغییر دهد و باعث افزایش خطر و عوارض جانبی شود؛ البته با همه داروها تداخل ایجاد نمی کند اما به هرحال شما تنها کاری که باید انجام دهید، این است که لیست داروهای مصرفی و داروهای گیاهی را به پزشک تان بگویید.

ممکن است که این دارو با داروهایی مانند کلوزاپین، کاوا، سدیم اکسیبات تداخل به وجود بیاورد که در صورت تداخلات دارویی، مشکلات تنفسی، سرگیجه و خواب آلودگی به وجود می آید. حتی اگر از داروی مسکن و آنتی هیستامین هم استفاده می کنید، باز به پزشک تان بگویید و هر چیز کوچکی را به او اطلاع رسانی کنید.

عوارض اوردوز و مصرف زیاده لوازپام

اگر فردی بر اثر مصرف این دارو اوردوز کرده باشد، مشکلاتی مانند اسهال یا مشکلات تنفسی در او به وجود می آید که حتماً باید به اورژانس مراجعه کنید. علائم اوردوز شامل گیجی، سردرگمی، رفلاکس، خواب خیلی عمیق و از دست دادن حس هوشیاری است.

تنگی نفس

فراموش کردن یک دوز از دارو

اگر مصرف یک وعده از دارو را فراموش کردید؛ بهتر است که آن را دوباره استفاده نکنید و حتما از پزشک تان بپرسید که باید چه کار کنید.

مصرف لورازپام در سالمندان

افراد در سنین بالاتر ممکن است به عوارض جانبی این دارو حساسیت بیشتری نشان دهند و مشکلاتی مانند کاهش هماهنگی بدن یا سرگیجه را احساس کنند، لذا تنظیم مقدار مصرف باید بدقت صورت بگیرد.

مصرف لورازپام در کودکان

ایمنی مصرف لورازپام در کودکان کوچکتر از 12 سال ثابت نشده است. این دارو ممکن است عوارض ضد آرامش بخش را در کودکان به وجود بیاورد و باعث بی قراری، لرزش بدن، تغییرات حالات روحی در بچه ها بشود.

مصرف لورازپام در بارداری و شیردهی

این دارو طبق نظر سازمان غذا و دارو FDAجزء گروه D قرار دارد.اگر باردار هستید یا برای بارداری برنامه ریزی دارید، حتما قبل از مصرف این دارو به پزشک بگویید، زیرا زمانی که دارو استفاده می کنید، نباید برای بارداری اقدام کنید.

مصرف این دارو در دوران شیردهی به دلیل ترشح در شیر مادر فقط باید با تشخیص پزشک متخصص صورت گیرد.

نگهداری از دارو

  • دارو را در دمای اتاق به دور از نور و رطوبت نگه دارید.
  • آن را در قفسه دستشویی نگذارید.
  • حتماً آن را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • این دارو را هرگز داخل دستشویی نریزید و در مورد نوع دور انداختن دارو از پزشک سوال کنید.

جعبه دارو ها

نکات مهم

  1. قبل از اینکه داروی لورازپام را استفاده کنید، حتما به پزشک بگویید و از آلرژی های خود به او اطلاع رسانی کنید.
  2. این دارو ممکن است موادی داشته باشد که با دیگر دارو ها یا بعضی از وضعیت های بدنی و آلرژی‌ ها تداخل ایجاد کند؛ پس حتما در مورد تاریخچه بیماری ها و مشکلاتی مانند بیماری کلیوی، کبدی، گلوکوما، مشکلات تنفسی و ریوی مانند آپنه خواب، اختلالات روحی ذهنی مانند افسردگی، مشکلات خانوادگی و شخصی به خاطر مصرف مواد یا استفاده بیش از حد بعضی از داروها به پرشکتان بگویید.
  3. لورازپام در بیماران دارای افسردگی ممکن است افکار خودکشی ایجاد کند لذا بدون درمان مناسب جهت افسردگی نباید تجویز گردد.
  4. لورازپام باید در بیماریهای تنفسی شامل COPD، سندروم وقفه تنفسی خواب با احتیاط فراوان مصرف شود.
  5. تغییر در سبک زندگی مانند کاهش سطح استرس باعث افزایش اثربخشی این دارو می شود؛ پس حتماً به فکر تغییراتی در سبک زندگی خود باشید.
  6. از قطع مصرف ناگهانی دیازپام و یا کاهش مقدار مصرف بدون مشورت با پزشک معالج بپرهیزید زیرا احتمال بروز علائم محرومیت از دارو وجود دارد.
  7. این دارو را به هیچ کس پیشنهاد ندهید.
  8. پس از مصرف فرآورده های تزریقی،بیمار باید 3-2 ساعت تحت مراقبت باشد.
  9. از مصرف داروی تاریخ گذشته خودداری نمائید.
  10. در حین درمان این دارو از رانندگی یا انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری دارند، به دلیل بروز سرگیجه، خواب آلودگی و منگی خودداری کنید.
  11. به منظورکاهش احتمال بروز علائم قطع مصرف دارو، مصرف دارو باید بتدریج قطع شود.
  12. تست ها و آزمایشات پزشکی مانند آزمایش خون و تست کبد را باید برای سنجش پیشرفت خود در نظر بگیرید و عوارض جانبی آن را بررسی کنید و حتماً در مورد جزئیات مهم با پزشک مشورت کنید.

دارو های هم گروه لورازپام

  1. Alprazolam
  2. Chlordiazepoxide
  3. Clorazepic Acid
  4. Diazepam
  5. Estazolam
  6. Flurazepam
  7. Delorazepam
  8. Midazolam
  9. Oxazepam
  10. Temazepam
  11. Triazolam
  12. Nitrazepam

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع