طرز تهیه انواع غذاها با ماش برای تقویت برنامه غذایی
دانه ماش از حبوبات بسیار غنی و مفیدی برای سلامتی بدن بسیار موثر و سودمند است. این دانه پر مغذی در عین اینکه از خاصیت و ویتامین بالایی برخوردار است کالری کمتری نیز دارد و جالب است بدانید که اصلاً چاق کننده نیست و از طرفی بسیار سریع هضم شده و غیر نفاخ است؛ بنابراین به راحتی می توانید در دوران رژیم لاغری خود یک یا دوبار در هفته از آن استفاده کنید.
در این بخش از آشپزخانه پلاس وی با ما همراه باشید تا با تعدادی از غذاهایی که با از استفاده از دانه ماش تهیه می شوند آشنا شوید.
ماش پلو
ماش پلو از جمله غذاهای مقوی و مفیدی است که با استفاده از ماش تهیه می شود. این غذا علاوه بر این که در وعده های ناهار و شام سرو می شود؛ در ماه رمضان نیز به عنوان سحری و افطاری مورد استفاده قرار می گیرد. در تهیه این غذا به موادی همچون ماش، برنج، گوشت چرخ کرده، زعفران دم کرده، پیاز داغ، روغن زیتون و... نیاز دارید.
طرز تهیه ماش پلو
شله ماش
یکی از غذاهایی که به عنوان غذای محلی و سنتی شهر بجنورد در استان خراسان شمالی و همچنین لرستان به شمار می رود غذایی به نام شله ماش می باشد که طعم بسیار خوشمزه و تندی دارد و با استفاده از ماش تهیه می شود. علاوه بر ماش موادی همچون برنج، پیاز داغ، گوشت قورمه شده و... در تهیه این غذای خوشمزه بکار برده می شود.
طرز تهیه شله ماش
حلیم ماش و قمری
یکی دیگر از غذاهای مقوی که دارای انواع ویتامین ها مثل ویتامین C، کلسیم، کربوهیدرات و آهن می باشد حلیم ماش و قمری نام دارد. این غذا یکی از غذاهای سنتی اصفهان به شمار می رود و با استفاده از موادی همچون گوشت، پیاز، قمری، ماش، برنج، سبزی قمری و... تهیه می شود. علاوه بر اینکه حلیم ماش و قمری در وعده های نهار، شام و همچنین پیش غذا سرو می کنند، در ماه رمضان نیز به عنوان افطاری میل می شود.
طرز تهیه حلیم ماش
املت جوانه ماش
اگر میخواهید با یک عصرانه متفاوت و شیک در دورهمی های خود میزبانی خوبی از میهمانانتان داشته باشید پیشنهاد می کنیم تهیه املت جوانه ماش را در الویت قرار دهید. این غذا، یک غذای سیر کننده به شمار میرود و طعم بسیار لذیذی دارد. املت جوانه ماش با استفاده از موادی همچون جوانه ماش، فلفل دلمه ای، سفیده تخم مرغ، قارچ ورقه ای شده، گوجه فرنگی، پنیر صبحانه، روغن یا کره و... تهیه می شود.
طرز تهیه املت جوانه ماش
ماشله
ماشله از غذاهای خوشرنگ و لعابی به شمار می رود که طعم بسیار فوق العاده ای دارد و به عنوان غذای محلی و سنتی شناخته شده است. پایه اصلی این غذا دانه ماش می باشد. در تهیه این غذای خوشمزه به موادی همچون سیر خرد شده، ماش، پیاز خرد شده، روغن، برنج نیم دانه و... نیاز دارید. پیشنهاد می کنیم برای یکبار هم که شده این غذای خوشمزه را طبخ کنید.
طرز تهیه ماشله
کوکوی جوانه ماش
با ترکیبی از جوانه ماش و هویج یک کوکوی بسیار خوشمزه به نام کوکوی جوانه ماش به دست میآید که به جرأت می توان گفت بین انواع کوکو ها خوشمزه ترین گزینه ها به محسوب می شود و یکی پرطرفدار ترین کوکوها به شمار می رود. در تهیه این کوکوی خوشمزه موادی همچون تخم مرغ، قارچ، هویج، بادمجان، جوانه ماش، فلفل دلمه ای و... به کار برده می شود.
طرز تهیه کوکوی جوانه ماش
بولانی ماشی
بولانی ماشی یکی از غذاهای افغانی به شمار می رود که با استفاده از ماش، آرد، پیاز و... تهیه می شود. این غذا در مدت زمان کوتاهی تهیه میشود و در وعده های ناهار و شام سرو می شود. پیشنهاد میکنیم این غذای خوشمزه را به عنوان یکی از خاص ترین گزینه ها در سفره رنگین میهمانی های خود بگنجانید.
طرز تهیه بولانی ماشی
آش ماش و شلغم
آش ماش و شلغم یکی دیگر از غذاهای محبوبی است که با استفاده از ماش تهیه می شود. علاوه بر وعده های نهار و شام در ماه رمضان به عنوان افطاری نیز از این غذا استفاده می کنند. برای اینکه یک آش خوشمزه ماش و شلغم درست کنید به موادی همچون گردن گوسفند، ماش، شلغم، سیر، هویج، اسفناج، زعفران دم کرده و... نیاز دارید.
طرز تهیه آش ماش شلغم
آش بلگ
بختیاریها نوعی آش محلی به نام آش بلگ دارند که با استفاده از موادی همچون ماش، آب، کشک غلیظ، سبزی آش خرد شده، پیاز و... تهیه می شود که البته اصلی ترین جزء آن ماش می باشد. این آش دستور پخت آسانی دارد اما زمان پخت و انتظار آن تقریباً به سه ساعت میانجامد و در وعده های نهار و شام و افطاری قابل سرو است.
طرز تهیه آش بلگ
آش ماش بدون گوشت
از جمله غذاهای سبکی که با استفاده از دانه ماش تهیه میشود میتوان به آش ماش بدون گوشت اشاره کرد. طعم این آش بسیار خوشمزه و لذیذ است و طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است و از جمله غذا هایی به شمار میرود که در بسیاری از نقاط کشورمان تهیه و طبخ میشود. ماش، جو، کلم برگ سفید، هویج، سیب زمینی، گوجه فرنگی، گشنیز و... از جمله مواد تشکیل دهنده این غذای مقوی هستند.