رئیسجمهورهای قبلی ایالاتمتحده ازجمله دونالد ترامپ، روابط خوبی با شرکتهای بزرگ فناوری نداشتند. بایدن در سخنرانی SOTU بهصراحت اعلام کرد دولت او به شرکتهای بزرگ تکنولوژی، آسان نخواهد گرفت.
بیانیهی کاخ سفید درمورد نکات مطرحشده در سخنرانی بایدن توضیحات بیشتری ارائه میدهد و شامل بخشی در حمایت از حریم خصوصی دادهها و شفافیت پلتفرمها برای همهی کاربران آمریکایی است. این قانون بهمنظور جلوگیری از جمعآوری، استفاده، انتقال و نگهداری دادههای شخصی و بهخصوص اطلاعات حساسی مثل موقعیت جغرافیایی و اطلاعات بهداشتی، خواستار اعمال محدودیتهای واضح و دقیق روی توانایی شرکتهای فناوری است. علاوهبراین، تقاضایی برای شفافیت بیشتر درمورد الگوریتمهایی که شرکتها از آنها استفاده میکنند وجود دارد؛ الگوریتمهایی که درمورد آمریکاییها بیشازحد تبعیض قائل میشوند و تفرقه ایجاد میکنند.
این اولین بار نیست که رئیسجمهور ایالات متحده درمورد موضوعات حریم خصوصی شرکتهای بزرگ فناوری صحبت میکند. بایدن اوایل سال جاری نیز در مقالهای که در والاستریت ژورنال منتشر شد گفت:
بایدن همچنین خواستار اصلاح بخش ۲۳۰ قانون حفظ اطلاعات شده است؛ جایی که از مسئولیتپذیری شرکتهای اینترنتی در قبال محتوای شخص ثالث منتشرشده در پلتفرمهای آنها جلوگیری میکند.
بهنوشتهی تِکاسپات، حفاظت از کودکان در فضای آنلاین یکی دیگر از موضوعات اصلی SOTU بود. در این سند شواهدی از مضر بودن رسانههای اجتماعی و سایر پلتفرمها برای سلامت روان، رفاع و رشد جوانان دیده میشود. این سند همچنین به تکنیکهای دستکاری اطلاعات که اعتیاد و رفتار اجباری را میان کودکان ترویج میکند میپردازد. علاوهبراین بایدن خواستار حمایت هر دو حزب برای ممنوعیت تبلیغات هدفمند کودکان شد. در بخشی از بیانیهی رئیسجمهور آمریکا آمده است:
فیسبوک در سال ۲۰۲۱ متهم شد بیشتر از آسیبی که به کودکان وارد میکنند، به کسب درآمد و سود اهمیت میدهد.
سازوکارهای تجاری ضدرقابتی میان شرکتهای بزرگ فناوری یکی دیگر از موضوعاتی بود که بایدن به آن اشاره کرد. رئیسجمهور ایالاتمتحده بهدنبال حمایت دوحزبی از قانونگذاران است تا قوانین ضدانحصار را تصویب کنند؛ مقرراتی که از ارائهی مزیت به محصولات و خدمات برخی شرکتهای خاص جلوگیری میکند. او گفت:
گفتنی است کنگرهی آمریکا سال گذشته دو لایحه را که برای مهار رفتارهای ضدرقابتی میان شرکتهای بزرگ فناوری طراحی شده بود، تصویب نکرد.