وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

بهترین رفتار با بیمار وسواس فکری OCD + حمایت

بهترین رفتار با بیمار وسواس فکری OCD + حمایت

OCD یا همان وسواس فکری ، اختلالی است که فرد را در زندگی و تصمیم گیری های مختلف دچار مشکل می کند اینجاست که رفتار صحیح شما نقش مهمی ایفا می کند.

رفتار با بیمار وسواس فکری و حمایت از او در زندگی

وسواس فکری می تواند یک وضعیت بسیار سخت را برای افراد مبتلا و همچنین دوستان و اعضای خانواده ایجاد کند زیرا آن ها هم درگیر رفتارهای خاصی از این افراد هستند که در این قسمت از پلاس وی قصد داریم به شما آموزش دهیم تا چگونه با افراد مبتلا به وسواس فکری رفتار کنید و با هدف حمایت چگونه بتوانید شرایط بهتری را برایش ایجاد کنید.

روش اول :حمایتگر باشید

1. سعی کنید از لحاظ احساسی این افراد را حمایت کنید

حمایت عاطفی بسیار مهم است و به افراد کمک می کند تا حس بهتری داشته باشند. اگر خودتان تحت هیچ آموزشی قرار نگرفته اید و نمی توانید راهکار درمانی پیدا کنید، تنها کاری که باید انجام دهید، این است که نشان دهید حامی این افراد هستید و وضعیت آن ها را پذیرفته و از آن ها حمایت می کنید. همین که در کنار آن ها باشید، افکار، احساسات و وسواس های آن ها را درک کنید، یعنی از آن ها حمایت کرده اید و در لحظات سخت و هنگامی که وسواس به آن ها غلبه کرده است، می توانید به یک فنجان چای یا قهوه دعوت شان کنید و با آرامش در کنارشان حضور داشته باشید.

2. همدل و دلسوز باشید

دلسوزی و همدلی برای افراد مبتلا به وسواس فکری شبیه یک درمان عمل می کند و باعث می شود که آن ها بتوانند لحظات سخت را پشت سر بگذارند. پس سعی کنید آن ها را بفهمید و یک زندگی رمانتیک برای شان ایجاد کنید تا راحت تر بتوانند با شما صحبت کنند. از رفتار آن ها هیچ انتقادی نداشته باشید و اجازه ندهید که ترس و ناامیدی به آن ها غلبه کند و همیشه بهترین خود را نشان دهید.

دلسوز بودن  

3. با آن ها ارتباط خوبی برقرار کنید

هنگامی که شخص مورد علاقه شما به وسواس فکری مبتلاست، باید متوجه حمایت عاطفی و ارتباط حمایتگرانه شما باشد. مثلاً به او بگویید :" بسیار متاسفم که به این شرایط دچار هستی اما در کنار هم می توانیم وضعیت را بهتر کنیم. من امیدوارم که به زودی خوب شوی، زیرا اینجا هستم تا به تو کمک کنم که بتوانی دوباره افکار خودت را شناسایی کنی و راهکارهای درمانی را در پیش بگیری . "

4. هرگز او را قضاوت نکنید

فرقی ندارد که چه کاری انجام می دهد. در هر صورت باید از قضاوت کردن و انتقاد کردن از فرد مبتلا به وسواس فکری دوری کنید. قضاوت کردن روحیه این افراد را به هم می ریزد و سپری کردن این شرایط را برای آن ها سخت می کند. پس در کلام خود هیچ گونه قضاوت یا انتقادی را جای ندهید. شاید بعضی از کارهای این افراد برای شما بی معنی به نظر برسد اما از نظر خود این افراد این گونه نیست. در نتیجه انتقاد و قضاوت باعث ایجاد اضطراب و استرس در آن ها می شود.

5. انتظارات خود را تغییر دهید

تا زمانی که انتظار بیش از حد زیادی از فرد مبتلا به وسواس فکری داشته باشید، او نمی تواند همه انتظارات شما را برآورده کند و در نتیجه دچار ناامیدی، تشویش و اضطراب می شود. این افراد معمولاً در برابر تغییر مقاوم هستند. پس به خودتان یادآوری کنید که نباید مانند یک فرد معمولی از آن ها انتظارات بی جا داشته باشید و هیچ گاه آن ها را با دیگران مقایسه نکنید.

انتظار نداشتن  

6. به یاد داشته باشید که همه انسان ها شبیه به هم نیستند

شاید فرد مبتلا به وسواس فکری را هم در خارج از خانواده خود مشاهده کرده باشید که توانسته است به این وسواس غلبه کند و بهبود پیدا کند اما نباید این فرد را با کسی که دوستش دارید، مقایسه کنید زیرا سرعت رشد و بهبودی در افراد مختلف است. پس صبور باشید و هیچ گاه برای یک درمان با کیفیت عجله نکنید.

7. او را تشویق کنید

هر زمان که تغییر رفتاری را در او مشاهده کردید، سریعا تشویقش کنید و باعث ایجاد انگیزه بیشتر در او شوید. به عنوان مثال بگویید :حواسم بود که امروز حساسیت کم تری به خرج دادی.

8. در صورت نیاز ، از او فاصله بگیرید

گاهی اوقات زمانی که افراد بیش از حد در کنار هم قرار می گیرند، کلافه می شوند. به همین دلیل در بعضی از مواقع نیاز است که از یکدیگر فاصله بگیرید تا دوباره با میل و اشتیاق بیشتری به سمت یکدیگر برگردید. پس این زمان ها را بشناسید و درست عمل کنید.

 رفتار با وسواس فکری

روش دوم :ترحم را کنار بگذارید

1. به یاد داشته باشید که حمایت با ترحم متفاوت است

بعضی از افراد احساس می کنند که افراد مبتلا به وسواس فکری ناتوان هستند. در نتیجه آن ها را دست کم می گیرند و می خواهند در هر موردی به آن ها کمک کنند و همین باعث کاهش اعتماد به نفس افراد مبتلا به وسواس فکری می شود و وضعیت آن ها را بدتر می کند. پس مراقب باشید که ترحم بی مورد نداشته باشید و او را ناتوان جلوه ندهید.

2. بیش از حد به اطرافیان یادآوری نکنید که مراقب رفتارشان باشند

درست است که شما نگران این هستید که دیگران در روحیه کسی که دوستش دارید، تاثیر منفی نگذارند اما چنانچه پیش از این هم در پلاس وی خواندید یادآوری بیش از حد باعث می شود که فرد مبتلا به وسواس فکری را ناتوان جلوه دهید. در نتیجه وضعیت به خوبی پیش نخواهد رفت.

 یادآوری کردن

روش سوم :درمان های تشویقی

1. به او کمک کنید که برای درمان انگیزه داشته باشد

به کسی که دوستش دارید کمک کنید تا بتواند مزایا و معایب تغییر کردن را بفهمد و برای تغییر کردن انگیزه بالایی داشته باشد. مزایای انجام درمان را به او یادآور شوید تا بتواند با اشتیاق بیشتری به سمت درمان برود.

2. گزینه های درمانی مختلف را برای او در نظر بگیرید

قطعاً باید از یک متخصص کمک بگیرید تا بتوانید کسی را که دوستش دارید درمان کنید. البته باید راهکار ها و متدهای درمانی متفاوتی داشته باشد تا بتواند حق انتخاب داشته باشد. معمولاً متخصصان قرص های ضد افسردگی با دوزهای مختلف تجویز می کنند. این دارو ها می تواند به درمان این افراد کمک کند اما اگر بتوانید از چندین متخصص کمک بگیرید، قطعا نتیجه بهتری خواهید داشت. چه بهتر که فرد مبتلا به وسواس ذهنی هم در انتخاب درمان خود نقش داشته باشد.

3. حتماً از یک روانشناس و مشاور هم کمک بگیرید

در کنار این که روانپزشک می تواند قرص و دارو تجویز کند، یک روانشناس و مشاور نیز می تواند از لحاظ ذهنی تاثیرات بسیار عالی را در فرد مبتلا به وسواس فکری ایجاد کند و ذهن او را برای مواجهه با درمان آماده سازد.

 صحبت با مشاور

4. از اعضای خانواده کمک بگیرید

اگر همسر شما به وسواس فکری مبتلاست، بهتر است که در طول درمان از اعضای خانواده او، مثل پدر، مادر، خواهر و برادر هم بخواهید که در کنارش باشند، از او حمایت کنند و ارتباط او را بدون هیچ گونه استرس حفظ کنند تا بتواند روحیه بهتری در طول درمان داشته باشد.

5. حتماً دارو ها را با تجویز پزشک مصرف کنید

حواستان باشد که فرد مبتلا به وسواس فکری دارو ها را کمتر یا بیشتر از حد مجاز مصرف نکند و خودتان نیز در مصرف دارو ها نظارت داشته باشید.

6. اجازه ندهید که او از ادامه درمان سر باز بزند

سعی کنید روی کسی که دوستش دارید، کنترل بیشتری داشته باشید و اجازه ندهید که در میانه راه درمان را رها کند و در کنار آن از خودتان نیز مراقبت کنید تا بتوانید در این شرایط سخت روحیه خود را حفظ کنید و به فرد مبتلا به وسواس فکری بیشتر کمک کنید.

وسواس فکری چیست 

روش چهارم :اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید

1. سوء تفاهم ها در مورد این بیماری را برطرف کنید

هر طور که شده در مورد این بیماری تحقیق کنید. نقاط حساس این بیماری را بشناسید. حتماً سوء تفاهم ها را برطرف کنید تا روش و راهکار غلطی را در پیش نگیرید. همین باعث می شود که وضعیت طرف مقابل را بهتر درک کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع