نوزدا تازه متولد شده اطراف خود را چگونه می بیند ؟
مکانیسم بینایی و تشخیص دنیای اطراف توسط نوزادان بسیار جالب است. بسیاری از والدین مشتاق دانستن این موضوع هستند که نوزاد آنها از چه زمانی قادر به تشخیص چهره و تفاوت رنگ ها می باشد و آیا نوزادان دنیا را همانطور که ما می بینیم میتوانند تشخیص داده و ببینند ؟
بینایی کودک در دوران نوزادی بسیار گنگ است و فقط می تواند اشکال ، نور و حرکت ها را تشخیص دهد. نوزادان تازه متولد شده، چهره و عواطف اطرافیان خود را فقط 20 الی 38 سانتیمتر دورتر از خودشان را می بینند و از این فاصله می توانند تفاوت صورت ها را تشخیص دهند. اگر این فاصله به 60 سانتیمتر افزایش یابد ، حالات و چهره ها را برای نوزاد بسیار تار و مبهم خواهد بود.
چنانچه در مطلب سیر رشد و تکامل بینایی نوزاد از بدو تولد تا یک سالگی در بخش قبلی پلاس وی کامل توضیح دادیم صورت شما هیجان انگیزترین چیزی است که نوزاد در این دوران مشاهده می کند و همچنین می تواند با بینایی خود قسمت های مختلف صورتتان را مثل گونه ، پیشانی را از یکدیگر تفکیک دهد. پس مطمئن باشید که افراد جدید را از یکدیگر تشخیص می دهد. نوزاد ابتدا همه چیز را در سایه ای خاکستری و فقط به رنگ سفید و سیاه می بیند و بینایی او در ابتدای تولد در برابر افراد بالغ تنها شصت درصد است.
چگونه نوزادان در روزهای اولیه زندگی و قبل از آماده شدن قوه بینایی برای درک جزئیات ، می توانند حالات چهره والدین خود را تقلید کنند؟ پاسخ این سوال حرکت تصاویر دریافتی است. محققان با استفاده از تصاویر متحرک مختلف سعی کردند تا میزان درک بصری نوزادان را اندازه گیری کنند. بر اساس نتایج تحقیقات ثابت شد، که نوزادان تازه متولد شده فقط قادر به دیدن حالات چهره هستند و درک درستی از مفهموم حالات و معنای آنها ندارند.
زمانی که نوزاد به سن 1 الی 2 ماهگی می رسد ، یاد می گیرد که روی چشمان فرد مقابل تمرکز کند و تکان خوردن او را تشخیص دهد و همچنین قادر است وقفه های کوتاه را در صحبت کردن او ببیند. تکان خوردن یک جسم کوچک مقابل چشمان او باعث می شود که سریع به خودش بیاید و توجهش را به آن نقطه خاص جلب کند و همچنین می تواند ارتباط چشمی با فرد مقابل برقرار کند و سرش را همزمان با او به اطراف تکان دهد. اغلب چشمان او به سمت شما قفل می شود.
در سن دو سالگی کم کم به تفاوت رنگ ها پی می برد و می تواند تفاوت اجسام را به خوبی تشخیص دهد و کم کم سایه های رنگی را نیز از یکدیگر تفکیک می کند. تا جایی که قادر است رنگ نارنجی و قرمز را از هم تشخیص دهد. کم کم می تواند رنگ های تیره روشن را بشناسد و جزئیات بیشتری را در شکل ها و طراحی ها تشخیص دهد. می توانید برای تقویت این حس بینایی ، او را تشویق به مشاهده عکس های مختلف با رنگ های متفاوت ، کتاب ها و اسباب بازی ها کنید.
زمانی که کودک از سن 5 ماهگی عبور می کند ، در تشخیص اجسام ریز بسیار ماهرانه تر عمل می کند و می تواند تفاوت آن ها را تشخیص دهد. در سن 8 ماهگی نیز بینایی او تا حد کافی قوی است و می تواند اجسام را در اتاق تشخیص دهد. بنابراین 8 ماه اول زندگی شیرخوار از نظر بینائی دوران طلایی برای او می باشد.
اگر فکر می کنید که کودک شما به مشکل بینایی دچار است ، حتما هرچه سریع تر او را به پزشک متخصص نشان دهید.