علت های سردرد و راهکارهای بهبود آن
برخلاف سردرد میگرنی یا سردرد ناشی از ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی و... سردرد ناشی از عصبانیت، اضطراب و استرس، بدون پیش آگاهی قبلی شروع می شود. نیازی نیست برای شروع این سردرد، چندلحظه قبل عصبانی شده و یا همین حالا روی مساله ای که دغدغه ماست، تمرکز کنیم.
سردرد بی خبر و بدون هیچ پیش آگاهی ای می آید. این سردرد معمولا از ناحیه بالای پیشانی شروع و بعد از درگیرکردن سر، به سمت گردن منشعب شده و به این ترتیب همه ناحیه سر و گردن را درگیر می کند. گاهی حالتی از گیجی و منگی نیز همراه آن است.
رفع سردرد در طب سنتی
یک دستیار تخصصی طب ایرانی، درباره نقش ورزش در کاهش بروز سردرد اظهار کرد:در فرد مبتلا به سردرد، استراحت و عدم انجام ورزش های سخت در درجه اول اهمیت است مگر آنکه فرد، قبلا به فعالیت و ورزش خاصی عادت داشته که در این صورت می تواند آن را ادامه دهد.
وی افزود:مالش دست و پاها به آرامی و به شکلی که برای بیمار آرامش بخش باشد به رفع سردرد کمک می کند البته بهتر است این مالش به آرامی و از بالا به پایین صورت گیرد؛ در افراد مبتلا به سردرد پاشویه دست و پاها با آب ولرم, بستن دست و پا با پارچه نرم و دلک دست و پا نیز می تواند جایگزین خوبی برای ورزش باشد.
ایشان همچنان عنوان کرد:مالیدن اعصاب و عضلات گردن نیز در رفع سر درد بسیار نافع است همچنین شانه کردن موی سر و استفاده از گهواره، می تواند در ایجاد آرامش و دفع ماده زائد که ایجاد سردرد کرده, مفید باشد.
وی اذعان کرد:پیاده روی روزانه یا دوچرخه سواری معتدل همراه با نرمش های گردنی نیز به رفع سردرد کمک می کند همچنین این افراد از افعال و کارهای بدنی سخت و ناگهانی مثل برداشتن بار سنگین پرهیز کنند.
این دستیار تخصصی طب ایرانی یادآور شد:برای پیشگیری از بروز سردرد از وضعیت های نامناسب سر و گردن مخصوصاً حین مطالعه یا کار با رایانه پرهیز کنند.