علل تعریق شبانه در خانم ها و آقایان
عرق های شبانه در هنگام خواب یکی از معضل هایی است که در شب هنگام ممکن است برای شما نیز اتفاق افتاده باشد . تعریق های شبانه در خانم ها ممکن است در دوران یائسگی رخ دهد و حتی ممکن است در این دوران بیشترین میزان را احساس نمایند .همچنین لازم به ذکر است که برخی از بیماریها و حتی داروهای خاص می توانند باعث عرق های شبانه در شما شوند که باید با پزشک خود در این موضوع مشورت نمایید . همچنین حتی ممکن است به دلیل دمای اتاق نیز رخ دهد ، علائمی که ممکن است همراه با عرق های عرق های شبانه اتفاق بیافتند عبارتند از سوزش و تب و لرز .
بنابراین کاملاً توصیه می شود که در این موضوع با متخصص مراقبت های بهداشتی درمانی مشورت نمایید تا یک راه حال مناسب به شما پیشنهاد بدهند .
دلایل تعریق شبانه در بانوان و آقایان
تعریق شبانه چیست ؟
همان گونه که در ابتدای مطلب به شما بیان کردیم ، عرق های شبانه ممکن است به دلیل خواب غیر عادی ، پوشیدن لباس های گرم ، محیط و این چنین مسائل می توانند بر روی عرق های شبانه موثر باشند .
برای تعریف بهتر و علمی عرق های شبانه می توان به گر گرفتگی بیش از حد در شب که می توانند باعث تعریق بدن شوند که از عوامل اصلی می توان به پوشش نامناسب (لباس های گرم) ، دمای محیط ، استفاده از برخی داروها ، بیماری های گوناگون و ... اشاره نمود .
چه چیزی می تواند موجب تعریق شبانه در آقایان و خانم ها شود ؟
عرق های شبانه لزوما به دلیل مبتلا بودن به برخی بیماریها و حتی استفاده از داروها ایجاد نمی شوند و همانگونه که در بالا به شما بیان کردیم دمای غیر عادی محیط خواب می تواند در این تعریق تاثیرگذار و موثر واقع شود . همچنین باید توجه داشته باشید که مسمویت ها نیز می توانند در این امر موثر باشند و با علائمی مانند تب و لرز همراه باشند .
همان گونه که اعلام کردیم برخی بیماری ها ، هستند که می توانند باعث عرق های شبانه چه در آقایان و چه در خانم ها شوند و اصلی ترین بیماری ها عبارتند از :
-سرطان :عرق های شبانه بیش از حد می توانند نشانه ایی از سرطان در شخص باشند که معمول ترین و شایع ترین نوع سرطان مرتبط با تعریق سرطان lymphoma می باشد و حتی می توانند نشان دهنده Leukemia نیز باشند . با این حال افرادی که مبتلا به سرطان نیستند ، اغلب به دلیل اضافه وزن و تب رخ می دهند .
-هیپوگلیسمی:گاهی اوقات قند خون پایین می تواند باعث تعریق بیش از حد شود . افرادی که مجبور به استفاده از انسولین هستند ، ممکن است در طول شب هیپوگلیسمی را به همراه تعریق زیاد تجربه نمایند .
-اختلالات هورمونی :برخی از اختلالات هورمونی مانند اختلالات در فئوکروموسیتوما ، سندرم کارسینوئید و هیپرتیروئیدیسم دیده می شود .
-عصبانیت :عصبانیت زیاد می تواند باعث ایجاد برخی عوامل مخرب در بدن شود که از مهم ترین آنها می توان به سکته مغزی اشاره کرد و همچنین اگر قبل از خواب دچار عصبانیت شده باشید ، ممکن است که خوابی همراه با تعریق زیاد تجربه نمایید .
-هیپریدروئیدی ایدیوپاتیک (Idiopathic hyperhidrosis) :Idiopathic hyperhidrosis یک بیماری است که باعث تعریق بیش از حد بدن می شود که هنوز علت آن از نظر پزشکی ناشناخته می باشد .
-عفونت :بطور کلی بیماری و عفونت سل از جمله عفونت هایی است که ممکن است پس از ابتلا به آن دچار تعریق های شبانه شوید . با این وجود ، عفونت های باکتریایی ، مانند اندوکاردیت (التهاب دریچه های قلب)، استئومیلیت (التهاب درون استخوان) و آبسه ها می توانند باعث تعرق در شب شوند .
همچنین تعرق زیاد در شب نیز می تواند نشان دهنده ابتلا به ایدز باشد .
چه دارو هایی می توانند باعث تعریق شبانه شوند ؟
همانگونه که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم مصرف برخی داروها می توانند باعث عرق شبانه می شوند . از جمله داروها می توان به داروهای ضد افسردگی که بسیار داروهای رایج هستند که می توانند موجب تعرق در شب شوند اشاره کرد .
داروهایی مانند آسپرین و استامینوفن که برای کاهش تب مصرف می شوند گاهی اوقات می تواند منجر به تعریق در هنگام شب شوند . همچنین داروهایی که برای عدم بروز سکته های قلبی مصرف می شوند ممکن است باعث تعریق در هنگام خواب شوند .برای اشاره کردن به داروهایی که می توانند باعث تعریق در هنگام خواب در شب شوم می توان به این داروها اشاره کرد که عبارتند از :
- نیاسین
- تاموکسیفن
- هیدرازین
- نیتروگلیسیرین و سیلدنافیل
داروهای دیگری نیز مانند داروهای کورتیزون ، پردنیزون و پردنیزولون ممکن است با عرق کردن یا سوزش شبانه همراه باشند .
عرق کردن در خواب
علائم تعریق شبانه که می توانند در دوران یائسگی رخ دهند ، چیست؟
برخی علائم هستند که می توانند در دوران یائسگی در خانم ها همراه با تعرق شبانه بیش از حد رخ دهند که می توان به اصلی ترین آن که گرگرفتگی است اشاره کرد .
علائم دیگر تعرق شبانه در اقایان وخانم ها چیست ؟
تعرق در شب چه در آقایان و چه در خانم ها ، می توانند یک عامل ناخوشایند در آنها باشد که پس از بیدار شدن از خواب می تواند به خودی خود تاثیر منفی بر روی فرد بگذارد . همانطور که قبلا ذکر کردیم ، تعریق می تواند باعث ایجاد احساس سوزش شود که بعد از بیدار شدن از خواب می تواند یک عامل بد و کسل کننده باشد که ممکن است در طی روز آزارمان دهند .
چه هنگام باید به فکر مراقبت های بهداشتی در این موضوع باشیم ؟!
زمانی می توانید برای مراقبت های بهداشتی اقدام کنید که میزان تعرق در شما بیش از حد باشد و در طی روال نامناسب ، میزان آن افزایش یابد . در این هنگام باید به نزد پزشک خود مراجعه کرده و سپس با وی در درمان هرچه سریعتر این معضل مشورت نمایید و آزمایش های لازم از شما گرفته شوند .
برای درمان این معضل باید به چه متخصصی مراجعه نماییم؟
برای درمان این معضل می توانید به پزشکانی در زمینه های مختلف از جمله زنان، داخلی ، اطفال ، خانواده و غیره مراجعه نمایید و در این موضوع با وی مشورت کنید تا بهترین راه درمان را برای شما برگزینند .همچنین اگر احساس کردید که این معضل در شما به دلیل عفونت اتفاق افتاده است می توانید به متخصص بیماریهای عفونی مراجعه نمایید تا برای شما بهترین راه حل را ارائه نماید .
از بین بردن تعریق های شدید شبانه
چگونه متوجه شویم که به چه علت دچار تعریق شبانه شده ایم؟
برای تعیین اینکه چه چیزی موجب به تعرض به شما در خواب می شود باید طی آزمایشاتی که از جانب پزشک شما داده می شود ، باید انجام دهید و سپس پزشک می تواند از نتیجه آزمایش ، علت را بیان کند . بسته به علت تعرق ممکن است آزمایشات زیادی بر روی شما انجام شوند که اصلی ترین آنها عبارتند از ازمایش خون ، عکس برداری با اشعه ایکس یا سی تی اسکن و آزمایشات تخصصی دیگر .
آیا تعرق های شبانه می توانند درمان شوند ؟
تعرق های شبانه در ارتباط با تب ، عفونت ، سرطان یا شرایط جدی دیگر به صورت خود درمان درمان نمی شوند و باید به پزشک خود مراجعه نمایید .