وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

تفاوت کاردانی و کارشناسی، از نوع پیوسته و ناپیوسته

تفاوت کاردانی و کارشناسی، از نوع پیوسته و ناپیوسته

برخی دانشجویان تفاوت کاردانی و کارشناسی را به طور واضح نمیدانند و ممکن است هنگام ورود به دانشگاه به دلیل بی اطلاعی انتخاب اشتباهی داشته باشند.

تفاوت کاردانی و کارشناسی در انواع مختلف پیوسته و ناپیوسته

بسیاری از متقاضیان ورود به دانشگاه آشنایی کاملی با رشته کارشناسی و کاردانی ندارند و همین عدم آشنایی درست با این مقاطع و تفاوت ها و شرایط آنها سبب می شود تا برخی افراد با تصمیم گیری اشتباه وارد مسیر اشتباهی شده و در آینده با مشکلات ناشی از آن رو به رو شوند. در این بخش از پلاس وی توضیحات کلی درباره تفاوت مقطع کاردانی و کارشناسی ارائه داده ایم.

کارشناسی پیوسته و ناپیوسته چیست؟

تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته به دریافت مدرک لیسانس منجر می شود و از نظر ارزش و اعتبار مدرک تفاوتی ندارند. داوطلبین کارشناسی پیوسته و نا پیوسته هر دو می توانند با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد یا اینکه بر اساس سوابق تحصیلی،تحصیلات خود را ادامه دهند.

دانشجوی کارشناسی

تفاوت کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در چیست؟

مقطع کارشناسی پیوسته به صورت پیوسته و 4 ساله ارائه می شود اما دانشجویان مقطع کارشناسی ناپیوسته با دو سال تحصیل می توانند مدرک لیسانس خود را بگیرند. مقطع کارشناسی ناپیوسته فقط به دارندگان مدرک کاردانی اختصاص دارد یعنی مقطع کارشناسی ناپیوسته شامل 2 تحصیل است،ابتدا باید وارد دوره کاردانی شوید و پس از دریافت مدرک فوق دیپلم، ثبت نام دوره کارشناسی ناپیوسته را انجام دهید. با مدرک دیپلم نظام جدید امکان ثبت نام مقطع کارشناسی پیوسته وجود دارد.

کاردانی یا فوق دیپلم چیست؟

به دوره‌ای از آموزش عالی گفته می‌شود که فرد با داشتن مدرک دیپلم متوسطه و یا مدرک پیش دانشگاهی و با دو یا سه سال تحصیل و گذراندن با موفقیت حداقل 72 و حداکثر 95 واحد می تواند مدرک کاردانی یا فوق دیپلم خود را دریافت کند. افرادی که مدرک کاردانی دارند، می توانند در مقطع کارشناسی ناپیوسته شرکت کرده و با دو سال تحصیل مدرک لیسانس خود را بگیرند. دوره کاردانی یا فوق دیپلم شامل دو نوع کاردانی پیوسته و نا پیوسته می شود. کاردانی پیوسته و ناپیوسته دو سال زمان می برد و اعتبار مدرکشان با یکدیگر یکسان است.

دانشجوی کاردانی

تفاوت کاردانی پیوسته و ناپیوسته در چیست؟

در کاردانی پیوسته، بلافاصله پس از دریافت مدرک دیپلم و بدون رفتن به پیش دانشگاهی وارد مقطع کاردانی می شوید، کاردانی پیوسته بدون کنکور، بر اساس معدل دانشجویان را پذیرش می کند. در کاردانی پیوسته برای ورود به دانشگاه باید رشته انتخابی و رشته دیپلم مرتبط باشد.

در کاردانی ناپیوسته بعد از اخذ دیپلم باید به پیش دانشگاهی بروید و سپس در دانشگاه ثبت نام کنید. در کاردانی ناپیوسته از دو روش کنکور و بدون آزمون داوطلب جذب می کنند. تنوع و تعداد رشته های کاردانی ناپیوسته بیشتر از کاردانی پیوسته است.در کاردانی ناپیوسته رشته انتخابی و رشته دیپلم می تواند متفاوت باشد.

فرق کاردانی و کارشناسی

  1. تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته 2 سال است اما کارشناسی پیوسته 4 سال طول دوره تحصیل دارد.
  2. دانش آموختگان مقطع کاردانی مدرک فوق دیپلم را دریافت می کنند اما دانش آموختگان مقطع کارشناسی مدرک لیسانس دریافت می کنند. البته امکان دریافت لیسانس برای فارغ التحصیلان دوره کاردانی وجود دارد.
  3. در مقاطع مختلف کاردانی و کارشناسی نحوه پذیرش دانشجوی بدون کنکور و با کنکور با یکدیگر متفاوت است و آزمون هایی که برای دانش آموختگان هر یک از مقاطع برگزار می شوند، فرق می کنند.
  4. رشته هایی که در مقاطع کاردانی و کارشناسی ارائه می شوند، متفاوت هستند و بیشترین تنوع رشته تحصیلی را مقطع کارشناسی پیوسته دارد.

 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع