آموزش بالایام یا یوگای ناخن برای تقویت موی سر
درمان های خانگی زیادی وجود دارد که می توانید برای رشد و تقویت مو های خود از آن ها استفاده کنید . یکی از جالب ترین تکنیک هایی که می تواند به شما کمک کند این است که به مدت 5 تا 10 دقیقه در روز ناخن های خود را به یکدیگر مالش دهید. این درمان جایگزین رفلکسولوژی که به آن یوگای بالایام گفته می شود، ممکن است به مدیریت مشکلات مختلفی از جمله ریزش مو و شوره سر کمک کند. به همین منظور ما دراین قسمت از بهداشت و سلامت پلاس وی تاثیرات و دلایل مالیدن ناخن ها به یکدیگر برای رشد مو ها را ذکر کرده ایم.
مالش ناخن چیست؟
مالش ناخن یعنی تمرین مالیدن ناخن ها به یکدیگر که یک تمرین هندی از یوگا محسوب می شود و تمرینی برای افزایش رشد مو می باشد و به آن بالایام هم می گویند.
بسیاری از پزشکان متخصص این روش را برای درمان مشکلات مویی از جمله ریزش مو، جلوگیری از سفید شدن زود هنگام موها، کچلی، طاسی و حتی بی خوابی توصیه می کنند. تحقیقات نشان می دهد که مالش ناخن ها به یکدیگر به تدریج می تواند اثر خوبی روی وضعیت شما داشته باشد. البته 3 الی 4 ماه طول می کشد تا مالش ناخن بتواند تأثیر خودش را نشان دهد.
دلیل علمی روش مالش ناخن ها به یکدیگر یا بالایام
علل مختلف علمی برای این روش وجود دارد. متخصصان بر این عقیده هستند که مالش ناخن ها به یکدیگر روی ساقه سلولی تاثیر می گذارد. ساقه های سلولی ؛ سلول های تمایز نیافته ای هستند که ظرفیت مختلفی برای سلول های خاص دارند. این سلول ها مسئول جایگزین کردن یا بازسازی سلول ها و بافت هایی هستند که از بین رفته اند یا آسیب دیده اند. به طور خلاصه ساقه سلولی مسئول ترمیم و بازسازی است. دقیقا مثل همان موقع که دست شما زخم می شود ، ساقه های سلولی سریع پوست شما را ترمیم می کنند.
ساقه های سلولی سه نوع دارند که هر کدام از انواع آن ها عاملی برای بازسازی خودش هم می باشد . یعنی این ساقه ها در صورت آسیب دیدن می توانند خودشان را هم ترمیم کنند.
فولیکول های مو هم جزء همین بافت هایی هستند که توسط ساقه سلولی ترمیم می شوند . همین ساقه ها به تقویت و رشد و سلامت موها کمک می کنند. تحقیقات علمی نشان می دهد که مالش ناخن ها به یکدیگر پیامی را به مغز ارسال می کند که این پیام عامل ایجاد سیگنال هایی به سمت ساقه های سلولی در فولیکول های مو می شود.
هنگام دریافت انتقال دهنده های عصبی از مغز ساقه سلولی فرآیند تولید فولیکول های جدید مو را آغاز می کند و جوان سازی و ترمیم سلول های آسیب دیده آغاز می شود. به همین دلیل تمرین مالش ناخن ها به یکدیگر از لحاظ علمی هم ثابت شده است که در رشد مو ها موثر است.
تئوری یوگای مالش ناخن بر اساس انعکاس درمانی
انعکاس درمانی یعنی اعمال فشار به نواحی خاصی از دست ، گوش و پا. یعنی دقیقا در نواحی که عامل ایجاد انعکاس و رفلاکس هستند تا غده های خاص ، ارگان ها و بخش هایی از بدن احساس راحتی کنند . انعکاس درمانی هم همین کار را انجام می دهد . طبق تئوری انعکاس درمانی، رفلاکس یا انعکاس به طور مستقیم به بخش های بدن مربوط است و اعمال فشار های مختلف در این قسمت ها درد ، استرس و ناراحتی را می کاهد.
طبق مطالعات انجام شده در انعکاس درمانی فولیکول های موی موجود در پوست سر مستقیماً به انتهای عصب موجود در ناخن و زیر ناخن متصل هستند . بنابراین مالش ناخن ها جریان خون را در در پوست سر تقویت می کنند.
اثرات مثبت مالش ناخن ها روی مو
این روش اثرات مثبتی را به همراه خواهد داشت که برخی از آن ها عبارتند از:
رشد مو را فعال می کند
طبق نظریه طب فشاری چینی، انتهای عصب در نوک انگشتان ما با پوست سر مرتبط است . وقتی ناخن های خود را به یکدیگر می مالید، اصطکاک ایجاد شده روی اعصاب پوست سر تاثیر می گذارد و به نوبه خود باعث افزایش جریان خون و تحریک رشد مو خواهد شد.
میزان ریزش مو را کاهش می دهد
متخصصین طب جایگزین معتقدند که اگر به طور مرتب مالش ناخن های خود را انجام دهید، ممکن است در طی 3-6 ماه روند ریزش مو را کاهش دهید . همچنین موجب افزایش جریان خون، رفع شوره سر و پیشگیری از سفید شدن زودرس موها خواهد شد .
فولیکول های مو را بازیابی می کند
وقتی ناخن های خود را به طور مرتب مالش می دهید مغز را تحریک می کنید تا سیگنالی برای احیای فولیکول های مرده و آسیب دیده ارسال کند. این روش اگر با سایر تغییرات مثبت در سبک زندگی شما همراه شود ممکن است کمک کند تا در طی 6-9 ماه موهای تان مجدد رشد کنند.
مزایای روش مالیدن ناخن ها به یکدیگر
- روش مالش ناخن ها به یکدیگر خوشبختانه برای همه جنسیت ها و همه گروه های سنی مناسب است و همچنین یک تمرین آرامش بخش می باشد و مشکلات مربوط به مو و ناخن را از بین می برد و برای مشکلات مو هم مناسب است.
- بالایام یک روش ارزان قیمت می باشد که به راحتی می توانید آن را انجام دهید و هر زمان از روز و در هر جایی می توانید این تمرین را تکرار کنید.
- معمولاً اثرات این روش بعد از 8 الی 12 ماه خودش را نشان می دهد.
معایب مالیدن ناخن ها به یکدیگر
بدون شک مالیدن ناخن ها به یکدیگر برای رشد و بهبود شرایط مو زمان بر است. پس باید صبور باشید و هرگز در انجام آن عجله نکنید. شاید مدت زمان طولانی برای اثرگذاری یکی از معایب این روش محسوب شود. این روش همانند هر روش دیگری نباید بیش از حد انجام شود، زیرا زیاده روی در آن عوارض جانبی دارد و به ناخن ها آسیب وارد می کند.
چه زمان باید از این عمل اجتناب کنید؟
مالش ناخن یک تمرین یوگای موثر است که به تجهیزات خاصی نیاز ندارد. با این حال، بالایام برای افرادی که از دیابت و بیماری قلبی رنج می برند یا باردار هستند توصیه نمی شود زیرا باعث افزایش فشار خون خواهد شد.
افراد مبتلا به فشار خون، افراد مبتلا به عفونت پوست یا ناخن، دارای لکه و پیسی روی پوست و هر گونه زخم یا ناخن شکننده و بیمار و آسیب دیده، افرادی که در شرایط قبل یا بعد از جراحی هستند، باید از انجام این کار اجتناب کنند.
چگونه ناخن های خود را برای رشد مو مالش دهید؟
برای انجام این حرکت لازم است نوک انگشتان خود را به هم بمالید.
انگشتان خود را به سمت کف دست تان خم کنید . حالا دست تان را به هم نزدیک کنید؛ طوری که ناخن هایتان بهم بخورند . ناخن های انگشت شست را جدا از یکدیگر نگه دارید و این کار را به طور مداوم برای 5-10 دقیقه انجام دهید.
برخی از نکات مهم
- مراقب باشید که این روش را بیشتر از 30 دقیقه در روز انجام ندهید.
- بهترین حالت این است که همان 10 دقیقه در روز را به انجام برسانید.
- چنانچه در پلاس وی می خوانید بعضی از متخصصان هندی بر این عقیده هستند که اگر این روش را با شکم خالی یا دو ساعت بعد از مصرف غذا انجام دهید، تاثیر پذیری بیشتری دارد.
- همچنین قبل از مالش ناخن ها می توانید مقداری روغن بادام یا روغن کرچک برای نرم کردن ناخن ها استفاده کنید که احتمال شکنندگی و اصطکاک ناخن ها را کاهش می دهد و باعث تقویت ناخن های شما نیز می شود.
- همیشه در کنار این روش از روش های مکمل یوگا هم استفاده کنید.
- در کنار استفاده از روش مالش ناخن ها، می توانید از آب پیاز هم برای قسمت هایی از مو هایتان که ریزش دارند یا نازک شده اند، استفاده کنید تا رشد آن ها را سرعت ببخشید.
کلام آخر
مشکلات مربوط به مو معمولاً تحت عوامل خاص ایجاد می شوند که ممکن است بیرونی و درونی باشند . محرک های آسیب زننده به کیفیت مو می تواند شامل عوارض جانبی دارو، بیماری، استرس، پیری، ناتعادلی هورمونی، آلودگی، درمان های شیمیایی مو و مهم تر از همه ژنتیک باشد بنابراین نباید انتظارات غیر واقع بینانه ای از این روش داشته باشید اما در هر صورت می توانید با بهبود رژیم غذایی، ورزش و جایگزین کردن دارو ها و همچنین استفاده از این روش منتظر موهای بهتری باشید.