خواص چای ماسالا و مزایا و عوارض جانبی چای ماسالا:
ارزش غذایی و خواص تغذیه ای چای ماسالا:
مزایای سلامتی چای ماسالا:
جلوگیری از سرماخوردگی با چای ماسلا
2. خواص ضد التهابی چای ماسالا:
3. چای ماسالا تقویت کننده و تامین انرژی:
4. چای ماسالا برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
5. چای ماسالا برای کمک به هضم:
کمک به هضم با چای ماسالا
6. خواص آنتی اکسیدانی چای ماسالا:
7. کنترل فشار خون با چای ماسالا:
8.پیشگیری از سرطان با چای ماسالا:
9. چای ماسالا برای بهبود متابولیسم بدن:
مهمتر از همه نشان می دهد که از غذا به خوبی هضم شده است و این برای عملکرد بدن بسیار مهم است کل پروسه هضم با مصرف چای ماسالا به صورت روزانه بهبود می یابد و این مطمئنا سوخت و ساز بدن در یک مدت زمان کوتاه را افزایش می دهد.
10. چای ماسالا مانع از نفخ شکم:
به دلیل رژیم غذایی ضعیف مواد غذایی که همیشه میخوریم به راحتی قابل هضم نیستند. ترکیبات چای ماسالا به روند هضم کمک خواهند کرد.
این نوشیدنی که خواص کامل آن را در بخش سلامت نمناک می خوانید با افزایش حجم از نفوذ هوا یا آب به داخل معده جلوگیری می کند که این موجب کاهش نفخ می شود به عبارت دیگر مصرف دو فنجان چای ماسالا هر روز می تواند به کاهش چند کیلوگرم وزن کمک کند.
بنابراین برای کم کردن وزن توصیه می شود.
11. چای ماسالا برای کاهش گرفتگی های قاعدگی:
یکی از مزیت های کمتر شناخته شده چای ماسالا این است که یکی از راه های طبیعی و موثر برای مبارزه با گرفتگی ناشی از دوران قاعدگی است. اکثر زنان در طی دوران قاعدگی از گرفتگی شدید رنج می برند.
عناصر موجود در چای ماسالا اثرات آرامبخش روی اعصاب و عضلات دارند. خواص ضد التهابی ادویه های مختلف موجود در این چای به کاهش درد کمک میکنند.
کاهش گرفتگی های قاعدگی با چای ماسالا
12. چای ماسالا برای پیشگیری از دیابت:
یکی از شایع ترین بیماری های امروزه در دنیا دیابت است. عاقلانه است که با روش های پیشگیرانه از آن جلوگیری کنیم.
مواد تشکیل دهنده چای ماسالا دارای خواصی هستند که به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کنند، حساسیت به انسولین در بدن را افزایش می دهند، همچنین سطح قند خون را کاهش می دهند و بدن بعد از مصرف چای ماسالا در دفع قند بهتر عمل می کند.
13. چای ماسالا برای کمک به کاهش وزن:
چای ماسالا ممکن است به جلوگیری از افزایش وزن کمک کند و از طریق چندین مورد باعث کاهش چربی در بدن شود. اول اینکه چای ماسالا به طور کلی با شیر گاو یا شیر سویا آماده می شود که هر دو منبع خوبی از پروتئین هستند. پروتئین مواد غذایی شناخته شده ای است که به کاهش گرسنگی کمک می کند و احساسات پر بودن را تحریک میکند. بنابراین چای ماسالا احتمالا در کاهش گرسنگی و پیشگیری از خوردن زیاد در روز بعد موثر خواهد بود.
حتی ممکن خواهد بود به عنوان یک میان وعده نیز مفید باشد.
تحقیقات همچنین نشان می دهد که ترکیبات موجود در نوعی از چای سیاه که برای چای ماسالا استفاده می شود ممکن است باعث شکست چربی ها و کاهش تعداد کالری که بدن از مواد غذایی جذب می کند، شود.
علاوه بر این یک مطالعه با کیفیت بالا نشان داد که نوشیدن 3 فنجان چای سیاه در روز می تواند مانع از افزایش وزن ناخواسته یا افزایش چربی شکم شود با این حال قابل توجه است که این اثرات تنها در کوتاه مدت ممکن است عمل نکند و نیاز به کمی زمان دارد.
در نهایت مطالعات حیوانی نشان می دهد که مصرف فلفل سیاه می تواند از تجمع چربی در بدن جلوگیری کند. هرچند که هنوز مشخص نیست این نتایج در مورد انسان صدق می کند یا خیر، با این حال اگر شما از چای ماسالا استفاده می کنید مراقب باشید که مصرف شکر خود را محدود کنید.
چای تهیه شده با شیر حدود 60 کالری دارد در حالی که چای لاتین تهیه شده در خانه ممکن است حاوی 80 کالری باشد. مقدار کمی چربی دارد که ممکن است تا 180 کالری داشته باشد.
استفاده ها از چای ماسالا:
تهیه چای ماسالا بسیار آسان است ،می توانید پودر آن را در بیشتر فروشگاههای بزرگ پیدا بکنید، یا همیشه می توانید مواد اولیه آن را در منزل داشته باشید. مزایای سلامتی آن به شما این امکان را می دهد تا بین وعده های غذایی خود مصرف کنید.
طعم های معطر برای هر فردی متفاوت و لذت بخش است، در صورت مصرف چای ماسالا در زمان طولانی هضم، قند خون و وزن و سلامت کلی شما بهبود می یابد.
چای ماسالا نه تنها عامل پیشگیری از سرطان و دیابت است، بلکه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری های عفونی نیز می شود.
عوارض جانبی و آلرژی های چای ماسالا:
در حالیکه چای ماسالا حاوی مقدار زیادی مزایا می باشد، اما مانند همه مواد غذایی دیگر باید آن را در حد تعادل مصرف کنیم. با چای سیاه که به عنوان پایه در نظر گرفته می شود و دارای کافئین است ممکن است مصرف مقدار زیاد آن تأثیر منفی بر بدن داشته باشد و ممکن است منجر به حالت تهوع و بی حسی در بدن شود.
از آنجا که بسیاری از ادویه جات موجود در چای ماسالا متفاوت است، بهتر است زنان باردار از خوردن آن اجتناب کنند. هنگامی که مواد تشکیل دهنده آن بیش از حد مصرف شود باعث عدم تعادل هورمونی در بدن می شود.
چگونه در خانه چای ماسالا را تهیه کنیم؟
پیش از این در آشپزخونه نمناک و در واقع در بخش آشپزی نمناک طرز تهیه چای ماسالا را به طور کامل آموزش دادیم ولی بازهم برای یاداوری باید بگوییم که این فقط نیاز به چند تا مواد تشکیل دهنده دارد و شما می توانید در دستورالعمل های مختلف را برای آن دنبال کنید و آن را در یخچال ذخیره کنید.
مواد لازم:
- 20 دانه فلفل سیاه
- 5 عدد میخک
- 5 هل سبز
- یک عدد دارچین
- پنج فنجان آب
- 5 قاشق غذاخوری چای سیاه
- 10 سانتی متر از ریشه زنجبیل تازه
فلفل سیاه، میخک، هل، دارچین را در حرارت بسیار کم به مدت 2 دقیقه روی گاز قرار دهید و سپس از آن خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
سپس آنها را در یک ظرف بزرگ بریزید و با آب و زنجبیل ترکیب کنید.
در آن را بگذارید و اجازه دهید 20 دقیقه بماند.
از جوشاندن بیش از حد آن اجتناب کنید، زیرا باعث می شود که ادویه ها تلخ شوند.
چای سیاه را نیز از حرارت بردارید و سپس آن را میل کنید.
طرز تهیه چای ماسالا
دوز مصرفی ایمن چای ماسالا :
در حال حاضر هیچ مطالعه دقیقی در مورد این که هر فرد به طور متوسط به چه مقدار چای ماسالا در روز نیاز دارد در دست نیست اما بدانید که در مصرف آن زیاده روی نکنید و حد تعادل را داشته باشید، اکثر مطالعات بر مزایای منحصر به فرد این چایی تمرکز می کنند و برای مقدار واقعی آن هیچ چیزی در دسترس نیست.
فقط باید توجه داشته باشید که این چای حاوی کافئین است که برای برخی افراد می تواند مضر یا حساس باشد. انتظار می رود که هر فنجان چای ماسالا حدود 25 میلی گرم کافئین داشته باشد که این نصف دوز کافئین توصیه شده در طول روز است.
با توجه به محتوای زنجبیل چای افراد مبتلا به فشار خون یا قند خون پایین، باید از مصرف آن اجتناب کنند یا مصرف آن را در پایین ترین محدوده انجام دهند.
افرادی که تحمل لاکتوز را ندارند می توانند به جای شیر از آب استفاده کنند.