مواد لازم برای ته دیگ مرغ
- سینه مرغ یا ران مرغ :2 عدد
- فیله مرغ :250 گرم
- برنج :700 گرم
- نخود آبگوشتی :200 گرم
- استاک مرغ :500 گرم
- پیاز بزرگ :2 عدد
- ادویه مخلوط :یک قاشق غذاخوری
- روغن و نمک :به میزان لازم
طرز تهیه ته دیگ مرغ
ابتدا نخود را از شب قبل با مقداری آب سرد خیس کنید و طی آن چند بار آب آن را عوض کنید. برنج را هم بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
کمی ادویه مخلوط روی سینه یا ران مرغ بپاشید و مرغ را داخل یک کیسه فریزر قرار دهید و صافش کنید و با پشت چاقو یا استیک کوب آن را بکوبید.
دقت کنید بافت مرغ از هم باز نشود.
سپس آن را با کمی نمک ، زعفران و آبلیمو و یک عدد پیاز خلالی شده مزه دار کنید و یکی دو ساعت در یخچال استراحت دهید.
فیله مرغ را هم به شکل مکعبی خرد کنید و به همراه پیاز نگینی خرد شده ، مقداری زعفران ، نمک و ادویه های دیگر مخلوط کنید و به مدت 1 تا 2 ساعت آن را در یخچال نگه دارید.
نخود های خیس خورده را هم در استاک مرغ (آب مرغ) بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نخود کاملا بپزد. ولی له نشود.
به نخود های در حال پخت مقداری زعفران هم اضافه کنید.
مقدار استاک باقی مانده از نخودها، بعد از پخت باید فقط نصف لیوان باشد.
آب برنج خیس خورده شده را خالی کنید و در قابلمه آب جوش بریزید و بعد از نیمه پخت شدن ، آبکش کنید.
مقداری روغن داخل قابلمه بریزد و کمی زردچوبه در آن تفت دهید و پیاز های حلقه ای شده را کف قابلمه بچینید و دو طرف آن را سرخ کنید.
سینه های مرغ را روی پیاز قرار دهید و سپس برنج آبکش شده را روی آنها بریزید و در وسط برنج نخود و فیله مرغ قرار دهید ،
آب مرغ باقی مانده را روی مواد بریزید و بقیه برنج را روی آنها بکشید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 30 تا 40 دقیقه برنج کاملا دم بکشد.
نکات تکمیلی در مورد ته دیگ مرغ
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
ته دیگ مرغ را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .