آموزش پخت ته چین مرغ ساده
بی شک میدانید که در انواع مختلف ته چین ، ته چین مرغ از همه متداول تر و سادهتر است و طرفداران زیادی دارد.هر چند ته چین گوشت ، ته چین اسفناج و بسیار دیگری از ته چین ها هستند که بی تردید جزو بهترین ها هستند و به ذائقه خیلی ها جور در می آیند. ولی ته چین مرغ ساده یکی از راحت ترین و بی نظیر ترین ته چین هاست.
مواد لازم ته چین مرغ ساده :
- برنج :5 پیمانه
- زرده تخم مرغ :3 عدد
- ماست :½2 پیمانه
- روغن : ¾ پیمانه
- نمک و فلفل و زعفران دم کرده :به مقدار کافی
طرز تهیه ته چین مرغ ساده :
مرحله اول پخت ته چین:
برای درست کردن ته چین مرغ ابتدا باید برنج را بشویید تا آبش زلال شود.
بعد با مقداری آب و نمک 2 تا 3 ساعت خیس دهید.
سپس داخل قابلمه ای تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد.
بعد آب و نمک برنج را خالی کنید و برنج را داخل آب جوش بریزید تا بجوشد.وقتی مغز برنج نرم شد 1 تا 2 قاشق روغن داخل برنج در حال جوش بریزید.
برنج را آبکش کنید و مقداری آب ولرم روی برنج بریزید تا لیزی و شوری برنج گرفته شود.
مرحله دوم:
روغن را با یک پیمانه آب مخلوط کنید و نصف آن را در کف قابلمه بریزید.
در کاسه ای ماست را به همراه زرده تخم مرغ ،زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل خوب مخلوط کنید.بعد 2 تا 3 کفگیر برنج به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مواد را ته ظرفی که میخواهیم ته چین را داخل آن درست کنیم میریزیم و با ته قاشق مواد را فشار میدهیم تا برنج ها به هم بچسبند.
بقیه آب و روغن را روی برنج بریزید و در ظرف را ببندید.
مرحله سوم:
قالب برنج را در فر با حرارت 170 درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت قرار دهید.
زمانی که ته چین پخته شد در 20 دقیقه آخر در ظرف را بردارید تا روی ته چین هم طلایی شود.
اگر بخواهید ته چین را روی اجاق گاز هم قرار دهید باید ابتدا حرارت را بالا ببرید تا بخار ته چین بلند شود. بعد بقیه آب و روغن را روی ته چین بریزید و حرارت را ملایم کنید.
ظرف را روی شعله پخش کن قرار دهید و روی در آن دم کنی بگذارید تا ته چین به آرامی دم بکشد.
نکات تکمیلی در مورد ته چین مرغ ساده
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
ته چین مرغ ساده را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .