ماهی ساردین فواید و خواصی دارد که بسیار فوق العاده می باشد و مصرف ماهی ساردین کمک شایانی به جلوگیری از انواع بیماری ها می کند.
فواید و خاصیت شگفت انگیز ماهی ساردین و ماهی تن
خواص سلامتی ساردین، شامل حفظ سطح قند خون، حفظ سلامت روانی، ارائه مواد معدنی و ویتامین ها به بدن، کاهش التهاب، جلوگیری از بیماری های قلبی و کمک به کاهش وزن است ، اما این تنها فواید و خواص ماهی ساردین خوشمزه نیست دیگر مزایای سلامتی اش، شامل؛ تقویت پوست، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر دژنراسیون ماکولا است که در این بخش از سلامت نمناک بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.
ماهی ساردین چیست؟
ساردین ها ،ماهی های روغنی کوچکی هستند ،که دارای مقدار زیادی مواد مغذی می باشند آنها، به طور معمول در کنسروها عرضه می شوند و برای بوی تند و طعم و مزه خود ،بدنام هستند اما این غذای دریایی به دلیل ارزش غذایی خود، ارزشمند است. خبر خوب، این است که بو و طعم قوی را می توان با روش های مختلف آشپزی کاهش داد، چرا که این غذای دریایی برای تمام رژیم ها ،لازم و ضروری است.
11مزایای سلامت شگفت انگیز ساردین:
1. غنی از مواد مغذی
مغذی ها موادی هستند که ارگان ها را و به طور ویژه و در سطح بالا تغذیه رسانی می کند انسان ها ،به سه نوع اصلی از مغذی ها نیاز دارند، کربوهیدرات ها (قند)، چربی ها و پروتئین ها.در 4 اونس از ساردین، می توانید تقریبا 23 گرم پروتئین، 10.5 گرم چربی و 1.4 گرم چربی اشباع شده، دریافت کنید بنابراین، می توانیم بگوییم که آنها برای افرادی که قصد کم کردن وزن خود را داند، مناسب است. تحقیقات نشان می دهد ،که اسید های چرب امگا 3، کلسترول را به سطح سالم کاهش می دهد و این امر ساردین را برای سیستم قلبی عروقی مفید ساخته است.
فواید عالی مصرف ماهی ساردین
2.ماهی ساردین برای حفظ سطح قند خون
چربی و پروتئین های سالم در ساردین، به تنظیم قند خون کمک می کنند مصرف ساردین با غذاهایی که غنی از کربوهیدرات هستند، مانند؛ نان، باعث کاهش قند می شود غذاهایی که غنی از چربی ها و پروتئین های ضروری هستند، برای افرادی که دیابت یا سایر مشکلات مرتبط با انسولین را دارند، مهم است.
3. حفظ سلامت روانی با مصرف ساردین
سلامت روان، همانند سلامت جسمی، برای سلامتی کلی انسان بسیار مهم است ساردین ها ،غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، آنها از اختلالات خلقی ،مانند:افسردگی، اضطراب و اختلال دو قطبی جلوگیری می کنند ؛ 60%مغز، از چربی تشکیل شده است، بنابراین چربی های امگا 3، می توانند نقش حیاتی در حفظ سلامتی مغز ایفا کنند. بسیاری از مطالعات، نشان می دهند که نسبت مناسب این چربی ها می تواند در حفظ سلامت روان ما موثر باشند تحقیقات نشان می دهد که کاهش اسید چرب امگا 3 منجر به افسردگی و اضطراب می شود.
4. غنی از مواد معدنی و ویتامین ها
می توانید ، ویتامین B12، ویتامین D، کلسیم و سلنیوم که مواد مغذی ضروری بدن ما هستند را به راحتی از طریق مصرف ساردین دریافت کنید این مواد مغذی، در حفظ سلامت کلی انسان نقش مهمی ایفا می کنند. ویتامین B12، یک ویتامین محلول در آب است، که به مغز و عملکرد سیستم عصبی کمک می کند ؛ در حفظ سلامت عضلات و سلول های سالم نقش دارد و همچنین به سلول هایی در روند ساخت DNA هستند، کمک رسانی می کند و از کم خونی مگالوبلاستیک جلوگیری می کند، کم خونی ای که فرد را خسته و ضعیف می کند ؛ سلنیوم، همچنین به عنوان «آنتی اکسیدان استاد» شناخته می شود، از آسیب های رادیکالی جلوگیری می کند همچنین از ابتلا به انواع مختلف سرطان ها ،مانند:سرطان روده بزرگ و پروستات جلوگیری می کند.
ماهی ساردین چه خاصیت هایی دارد؟
5. ساردین ها و استخوان دوست هستند
در میان سایر مواد معدنی، کلسیم، ویتامین D و فسفر برای حفظ استخوان های سالم ضروری هستند ساردین ها، غنی از این سه ماده معدنی هستند که از، از دست رفتن مواد معدنی موجود در استخوان ها ،جلوگیری می کنند و به بهبودی آنها بعد از جراحت کمک می کنند.تقریبا 99% کلسیم ما ،در استخوان ها ذخیره می شوند که به عنوان یک منطقه ذخیره سازی عمل می کند و در صورت نیاز، کلسیم به جریان خون منتقل می شود ، کلسیم نه تنها برای استخوان های ما مهم هستند، بلکه برای سیستم عصبی ما نیز حیاتی هستند. کلسیم نقش مهمی در جلوگیری از لخته شدن خون دارد و به حفظ تعادل هورمونی، انتقال سیگنال های عصبی، انقباض عضلانی و برای حفظ سطح PH کمک می کنند.
ویتامین D برای ساختار استخوان ما حیاتی هستند ،زیرا به جذب کلسیم کمک می کنند کمبود ویتامین D، می تواند باعث کمبود کلسیم شود که به نوبه خود، سبب پوکی استخوان و پوسیدگی دندان می شود.
6. کاهش التهاب
التهاب، ریشه بسیاری از بیماری ها است، به عنوان مثال، التهاب در مفصل باعث آرتروز می شود ، شما می توانید با جلوگیری از التهاب، از ابتلا به بیماری های مختلفی جلوگیری کنید.ساردین، حاوی اسیدهای چربی به نام EPA و DHA است ،که بدن برای کاهش التهاب به آنها نیاز دارد اینها اسیدهای چرب امگا 3 هستند ،که به شدت خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند. طبق مطالعات، حدود 3 اونس ساردین، حاوی حدود 835 میلی گرم چربی امگا 3 است ؛ توانایی آنها در کار ضد التهابی، باعث می شود که در درمان و پیشگیری از بیماری های متعدد موثر باشند. مواد غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا-3، بدن را در برابر افسردگی، اضطراب، اختلال، انواع مختلف سرطان، بیماری های آسم و بیماری های قلبی محافظت می کند.
7. جلوگیری از بیماری های قلبی با مصرف ماهی ساردین
وجود ساردین در رژیم غذایی شما، می تواند شما را در برابر مشکلات مختلف قلبی عروقی محافظت کند ساردین های روغنی، می توانند سطوح مضر تری گلیسیرید را کاهش دهند، HDL حافظتی را افزایش دهند، باعث کاهش التهاب شود و آریتمیای قلب را کاهش دهد، که می تواند مرگبار باشد.
جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری قلبی
8.ماهی ساردین به کاهش وزن کمک می کنند
ساردین ها حاوی پروتئین بالا هستند، حدود 3 اونس ساردین، 23 گرم پروتئین به بدن ما ارائه می دهد این پروتئین کم کالری، برای افرادی که نیاز به کاهش وزن دارند مفید است. به دلیل اینکه آنها غنی از مواد مغذی هستند و به حفظ متابولیسم سالم کمک می کنند، مطمئن باشید چیزی است که بدن ما برای انجام بهتر عملکرد خود، به آن نیاز دارد.
9.داشتن پوست سالم با مصرف ساردین
از آنجایی که ساردین ،به بافت سلولی بدن ما کمک می کند، پس آنها سلول های پوستی ما را نیز تقویت کرده و پوست ما را بهبود می بخشد آنها فقط التهاب پوست را کاهش نمی دهند ،بلکه ظاهر پوست را نیز بهبود میدهند.
مصرف ماهی ساردین برای داشتن پوست سالم
10.مصرف ماهی ساردین برای تقویت سیستم ایمنی
همانطور که پیشتر ،در مورد آن صحبت کردیم، ساردین غنی از سلنیوم است و اگر بدن کمبود سلنیوم داشته باشد، می تواند ضعف سیستم ایمنی، بیماری های قلبی، اختلالات خلقی، مشکلات تیروئید و مشکلات تولید مثلی را به همراه داشته باشد بنابراین؛ مصرف ساردین می تواند در جلوگیری از ابتلا به بیماری های متعدد، کمک خوبی باشد.
11. کاهش خطر ابتلا به ماکولا با مصرف ماهی ساردین
ا AMD یا دژنراسیون ماکولا، مربوط به سن و وضعیتی است که پس از سن 50 سالگی رخ می دهد. AMD و دژنراسیون شبکیه در طول سال ها منجر به تاری دید یا از بین رفتن دید می شود مطالعات نشان می دهد، که مصرف ساردین می تواند خطر ابتلا به این مشکلات را کاهش دهد.
کاهش خطر مبتلا شدن به بیماری ماکولا
به چه روش هایی می توان ماهی ساردین را مصرف کرد؟
شما می توانید ساردین را سرخ یا کباب کنید اکثر مردم ،آنها را کنسرو شده از مغازه ها می خرند، اما ساردین را میتوان تازه هم خریداری کرد، که تازه آن همیشه بهتر است ، بهتر است که ماهی های پرورشی نخورید، مثل ماهی هایی که در مراکز پرورش ماهی و مزرعه ها پرورش داده می شوند، زیرا حاوی مواد مغذی کم تر و سموم بیشتری هستند ماهی های پرورشی، با غلات و آنتی بیوتیک پرورش می یابند، که مقدار زیادی از ارزش تغذیه ای آنها را از بین می برد.
این ماهی های کوچک، مقرون به صرفه و بسیار مغذی هستند، به همراه تقویت اختلالات خلقی و سایر مسائل سلامتی ،که ناشی از کمبود مواد مغذی هستند ساردین، بهترین و طبیعی ترین راه برای حفظ سلامت بدن و ذهن ما است و دارای مولتی ویتامین های طبیعی مختلفی نیز هستند.