خواص کامبوجا و بررسی فواید و عوارض کامبوجا
کامبوجا بک نوع نوشیدنی گازدار چینی است که خواص بسیار زیادی دارد و از مهم ترین خواص آن میتوان به افزایش طول عمر و تاثیر آن بر لاغری اشاره کرد. کامبوجا، یک چای تخمیر شده و گاز دار شیرین با فواید سلامتی مثل کمک به هضم غذا، ترویج کاهش وزن، تسهیل سم زدایی، کاهش سطح کلسترول، افزایش سلامت قلب، کنترل دیابت و محافظت از کبد است هم چنین به کاهش درد مفاصل و زخم معده کمک می کند.
چای کامبوجا چیست؟
چای کامبوجا یک نوشیدنی با طراوت است که توسط تخمیر چای شیرین به همراه یک پیوند هم زیستی با استیک اسید، باکتری ها و انواع مختلف مخمر به دست می آید.اعتقاد بر این است که در طول قرن سوم پیش از میلاد از شمال شرقی چین نشات گرفته است و این چای معجزه آسا ارزش منحصر به فرد، طعم شیرین و طیف وسیعی از مزایای دارویی با ارزش را دارد و معروف به "اکسیر حیات جاودانه" در ادبیات باستانی چین است. طعم آن بسته به این که از چای سیاه یا سبز ساخته شده است، طعمی بین کمی مایل به سرکه سیب و دلستر متفاوت است.
واقعیت ها و ارزش غذایی کامبوجا:
همانند هر پایگاه اطلاعات ملی مواد غذایی گیاهی، کامبوجا شامل گستره ای از گونه های مخمر و باکتریایی با پلی فنول ها، آمینو اسیدها و اسیده ای آلی است.پس از تکمیل فرآیند تخمیر، چای با مواد معدنی نظیر سدیم، آنزیم های مفید متعدد، A (نیاسین)، ویتامین C (تیامین)، ویتامین C (اسید فولیک)، استیک اسید، گلوکورونیک اسید، اکسالیک اسید، فروکتوز و اسید لاکتیک، غنی می شود.
خواص و ارزش غذایی کامبوجا
فواید سلامتی چای کامبوجا:
بیایید نگاهی به فواید سلامتی متعدد کامبوجا بیندازیم.
_ کامبوجا برای سم زدایی بدن:
کامبوجا حاوی مقادیر زیادی از اسیدهای آلی مثل گلوکورونیک اسید و آنتی اکسیدان های قوی است که به محافظت از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو کمک می کنند. یک مطالعه تحقیقاتی که در مجله پزشکی چین منتشر شد، نشان می دهد که آنتی اکسیدان موجود در چای کامبوجا به دنبال رادیکال های آزاد ظاهر می شود و اثرات آن ها را خنثی می کند در نتیجه ترمیم و حفاظت از بدن در برابر بیماری های مزمن و التهاب را خنثی می کند. علاوه بر این، از اثرات مضر آلودگی ناشی از محصولات نفتی به همراه پلاستیک ها، آفت کش ها، رزین و فلزات سنگین جلوگیری می کند.
_کامبوجا برای بهبود گوارش:
کامبوجا با یک کلونی زنده از باکتری ها و مخمرها تخمیر می شود، بنابراین به عنوان پروبیوتیک عمل می کند و به حفظ سلامت شکم می پردازد و از اختلالات شکمی مختلف از جمله یبوست مزمن و اسهال جلوگیری می کند. آنزیم های گوارشی موجود در چای کامبوجا، اثرات اسید گلوکورونیک را افزایش می دهند و به تجزیه پروتئین ها و ساکاریدها کمک می کنند و سیستم گوارشی را کارآمدتر می سازند.
_ کامبوجا برای تقویت کاهش وزن:
این چای متابولیسم را افزایش می دهد و غشای سلولی را نرمال می کنند، که همه آن ها سلامت کلی فرد را افزایش می دهد ؛ علاوه بر این، میزان متابولیک بالا به کاهش وزن کمک می کند، زیرا باعث می شود احساس انرژی بیشتری بکنید و بیشتر به ورزش فیزیکی منظم بپردازید. هم چنین مقدار قند و کالری موجود در این چای تخمیر شده، پنج برابر کم تر از نوشابه گازدار است.
کامبوجا برای تقویت کاهش وزن
_ کامبوجا برای محافظت از کبد:
کامبوجا دارای توانایی قابل توجهی برای تصفیه سموم بدن است.حاوی اسید گلوکورونیک قوی است که سموم را از طریق کلیه ها حذف می کند. این کار به کاهش بار روی پانکراس کمک می کند و کبد را سالم نگه می دارد.یک مطالعه تحقیقاتی که در علوم پزشکی منتشر شد، نشان داد که این چای به احیای سطوح گلوتاتوئین کمک می کند و در کاهش سمیت کبد بسیار موثر است.
یک مطالعه تطبیقی که بر روی چای سیاه و چای کامبوجا فرآوری شده انجام شد، برتری چای کامبوجا را در محافظت از کبد در برابر سمیت ناشی از آنتی اکسیدان ها به اثبات رساند.
_ کامبوجا برای تنظیم سطوح کلسترول:
مزیت عالی دیگر چای کامبوجا، حفظ سطح سالم کلسترول است.
مطالعات تحقیقاتی، شواهدی کیفی در رابطه با خواص ضد لیپیدمیک این چای به کاهش جذب کلسترول LDL یعنی کلسترول بد) و تری گلیسیرید، و بالابردن سطح HDL یعنی کلسترول خوب) کمک می کند، را نشان می دهند.
_مصرف کامبوجا برای جلوگیری از بیماری های قلبی:
مطالعات نشان می دهد که نوشیدن کامبوجا می تواند برای قلب مفید باشد، زیرا کلسترول را تنظیم می کند و سطح کلسترول را در خون پایین می آورد.
جلوگیری از بیماری های قلبی با کامبوجا
_مصرف کامبوجا برای کنترل دیابت:
کامبوجا یک عامل درمانی طبیعی است که به مهار عواملی که موجب بیماری های دیابتی می شوند، کمک می کند. مطالعه ای که در سال 2012 در ژورنال منتشر شد، نشان می دهد که در مقایسه کامبوجا با چای سیاه، کامبوجا بیشتر کمک به تنظیم سطوح گلوکز خون را دارد.این چای، عملکرد التیام پانکراس افراد دیابتی را بهبود می بخشد و با کاهش غلظت اوره و دیگر فعالیت های نامطلوب که در غشا و مراقبت از کبد و کلیه آن ها کمک می کند.
_ کامبوجا برای جلوگیری از سرطان:
این چای غنی از آنتی اکسیدان و خواص ضد میکروبی است و از بیماری هایی مانند سرطان جلوگیری می کند، زیرا به طور موثر در حفظ سلامت سلولی و دفاع ایمنی قوی مشارکت می کند.اسید دی - گلوکاریم موجود در این چای در جلوگیری از انواع مختلف سرطان بسیار موثر است. همان طور که قبلاً در بخش سلامت پلاس وی گفته شد، کیفیت سم زدایی این نوشیدنی ها نیز به جلوگیری از سرطان های مختلف کمک می کند.
_ کامبوجا برای تسکین درد مفاصل:
کامبوجا حاوی گلوکوزامین است که در پیش گیری و درمان انواع ورم های مفاصل مفید هستند.گلوکوزامین موجود در آن، تولید اسید هیالورونیک را تحریک می کند، که به حفظ ساختار غضروفی کمک می کند و تسکین درد مرتبط با آرتروز را فراهم می کند.هیالورونیک اسید به کاهش آسیب های رادیکال های آزاد، روغن کاری و کشش مفاصل به وسیله تقویت بافت ارتباطی برای وصل کردن رطوبت به بافت ارتباطی کمک می کند.
کامبوجا برای تسکین درد مفاصل مفید است
_کامبوجا برای تقویت حالت ذهنی:
کامبوجا دارای انواع آمینو اسید، متیلکسانتین آلکوئید (کافئین، تئوفیلین و تئوبرومین)، اسکروبیک اسید (ویتامین C) و ویتامین های B (از جمله B1، B6، B9 و 12) هستند که برای سیستم عصبی سالم مورد نیاز هستند.اینها به جلوگیری از رهایی از فشار هورمون استرس، مبارزه با افسردگی، تعادل روحی و افزایش تمرکز کمک می کند.
مصرف منظم این چای می تواند به شما کمک کند تا بر اختلالات خوابتان غلبه کنید.
افسردگی یکی از نشانه های نشتی داشتن روده است.
نوشیدن این چای می تواند محور مغز را تحت تاثیر قرار داده و التهاب قلب را التیام بخشد تا سلامت روان را ارتقا دهد.
_ کامبوجا برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
کامبوجا، غنی از آنتی اکسیدان های متعددی است که دفاع ایمنی را تقویت می کند و سطح انرژی بدن را بالا می برد.
خواص ضد التهابی و ضد میکروبی این چای به مبارزه با عفونت های باکتریایی و ویروسی مختلف کمک می کند. مطالعه ای که بر روی این چای که در مجله علوم پزشکی منتشر شد، این واقعیت را تایید کرده است که مصرف این نوشیدنی به شدت، به افزایش سیستم ایمنی کمک می کند.
_اثرات ضد میکروبی:
چای کامبوجا دارای خواص ضد میکروبی است که می تواند در برابر انواع پاتوژن ها موثر باشد.
یک تحقیق نشان داده است که جدا از اسید استیک، شامل دیگر اجزای ضد میکروبی است که حتی می تواند PH را خنثی کند، حفاظتی را در برابر طیف وسیعی از میکرو ارگانیسم ها ، از جمله:استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوک آروس، سالمونلا انتریدی تا، سودوموناس آئروژینوزا، لیستریل مونوسیتوژنز و هلیکوباکتر pylori را انجام دهد.
خواص ضد میکروبی چای کامبوجا
_ کامبوجا برای درمان آسم:
تئوفیلین موجود در کامبوجا به خوبی به عنوان برونکودیلاتور شناخته می شود که به کنترل آسم مزمن ناشی از اثرات ضد التهاب به فعالیت ایمنی و برونش محافظ کمک می کند.
_ کامبوجا برای بهبود زخم معده:
کامبوجا تسکین ناراحتی ناشی از زخم های معده را فراهم می کند. آنتی اکسیدان ها و فنول های موجود در این چای به کمک در حفاظت از محتوای موکین در بافت معده کمک می کنند و ترشح اسید معده اضافی را کاهش می دهند.
_ کامبوجا برای بهبود بهداشت سلولی:
کامبوجا به حفظ سلامت سلولی کمک می کند که برای عملکرد سالم بدن ضروری است.
کامبوجا، اثرات حفاظتی را بر ضد سمیت سلولی القا می کند.
خواص کامبوجا
مصارف دیگر:
در نهایت، نوشیدن کامبوجا یک اثر تجدید حیات دارد که به حفظ رنگ طبیعی مو کمک می کند، پوست را محکم می دارد و احساس سلامت و قدرت کلی را بهبود می بخشد.
باعث التیام موثر زخم است و به بهبود دید نیز مشهور است.
کامبوجا همچنین می تواند برای تولید چرم مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد.
چگونه می توان چای کامبوجا را آماده کرد؟
چای کامبوجا با مخلوط کردن کلونی باکتری ها و مخمر (به نام SCOBY) آماده می شود که مخفف " کلونی هم زیستی باکتری ها و مخمر) به شکر و چای است که پس از آن تخمیر در شرایط مناسب و استریل انجام می شود.
در حالی که گاهی به قارچ کامبوجا اشاره می شود، اما هیچ قارچی در ارتباط با کامبوجا وجود ندارد. SCOBY همچنین قارچ کامبوجا یا مادر نامیده می شود.
مخمر زنده موجود در این نوشیدنی حتی پس از انتقالش به کانتینرها نیز زنده می ماند.
پس از تخمیر، مایع حاصل یک نوشیدنی سالم می شود که حاوی مواد مفیدی می باشد، مانند:ویتامین، سرکه، و بسیاری از اجزای قدرتمند.
عوارض جانبی چای کامبوجا:
اگرچه کامبوجا به عنوان یک شفا دهنده فوق العاده شناخته شده است، اما دم کردنش در ظرف چای تحت شرایط غیر استریل می تواند باعث آلودگی و فاسد شدن شود، که می تواند بسیار مضر باشد.
ظروف سرامیک برای مخمرسازی:استفاده از ظروف سرامیکی در طول فرآیند چای کامبوجا می تواند خطر مسمومیت سربی را افزایش دهد.
اثر جانبی دیگر چای کامبوجا، ناراحتی معده و روده است که می تواند موجب بروز علائم از جمله حالت تهوع، استفراغ، یرقان و سردرد شود.
چای کامبوجا چه عوارضی دارد؟
لاکتیک اسیدوسیس:
مصرف این چای می تواند منجر به لاکتیک اسیدوسیس در برخی افراد شود که می تواند منجر به شرایط سخت تر شود.
داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی:در حالی که کامبوجا می تواند سیستم ایمنی را فعال کند، مناسب داروهای سرکوب کننده نیست.
کامبوجا برای کاهش وزن و لاغری:
در حالی که ممکن است فکر کنید، " کامبوجا مثل چای با شکر است، اما چطور و چقدر می تواند برای کاهش وزن مفید باشد؟ سوال جالبی است، اما می دانیم که تقریباً 90 % شکر موجود در این فرآیند در طول فرآیند تخمیر استفاده می شود!
این، شکری است که مخمر و باکتری ها آن را می خورند، مشابه آنچه که در تولید نان، ماشعیر و غیره رخ می دهد، از یک نوشیدنی پر شکر بسیار دور است و می تواند به عنوان یک جایگزین عالی برای آب میوه شما باشد!
یکی از موثرترین عناصر کامبوجا، محتوای پروبیوتیک یا به عبارت دیگر "باکتری های خوب" آن است. تقریباً همه سلول های بدن ما به باکتری ها تکیه دارند و زمانی که تعادل باکتری خوب و بد در معده نامتعادل شود، سلامت ما می تواند به خطر بیافتد.
حساسیت های غذایی، نفخ، حرکات بد روده، مسائل پوستی و غیره تنها چند مشکلی هستند که می توانند بوجود آیند. برخی از همین باکتری های مفید که کفید و ماست را تولید می کنند نیز در کامبوجا یافت می شوند. این باکتری های شکمی خوب نیز به هضم مناسب کمک می کنند.
داشتن یک دستگاه گوارشی مناسب و گیاهان روده ای سالم نه تنها بر سلامت کلی بدن تاثیر می گذارد، بلکه به کاهش وزن نیز کمک می کنند. مطالعات تحقیقاتی بیشتری نشان دهنده همبستگی بین روده و چاقی و کاهش وزن هستند.
پروبیوتیک ها و غذاهای تخمیری:این امر با کمک به تعادل دوباره باکتری های شکمی، به نوبه خود به هضم، جذب مواد مغذی و متابولیسم کلی کمک می کند.
وقتی بدن ما به طور بهینه عمل کند، در سوزاندن چربی و تلاش های کاهش وزن موثرتر است. علاوه بر تاثیر کامبوجا بر سلامت شکمی، اسیدهایی از جمله استیک اسید می تواند به تنظیم قند خون نیز کمک کند.
اجزای موجود در کامبوجا که به آن همانطور که در بخش سلامت پلاس وی گفته شد طعم تند مانند سرکه (استیک اسید) را می دهد نیز ویژگی است که به طور مثبت حساسیت انسولین را تحت تاثیر قرار داده و به کاهش قند ناشتا کمک می کند.
این اسید ممکن است با شکست شکر و نشاسته تداخل داشته باشد و بنابراین تاثیری مشابه گلوکز خون نداشته باشد. گلوکز و تنظیم گلوکز خون به طور مستقیم بر توانایی بدن برای استفاده از چربی به عنوان سوخت تاثیر می گذارد.
برخی افراد همچنین کمی انرژی را بعد از مصرفش احساس می کنند و قبل از ورزش کردن مفید است و برخی دیگر آن را برای فرو نشاندن میل و اشتهای خود مفید می دانند.در حالی که این ویژگی های کامبوجا به سلامت کلی کمک می کنند، در کاهش وزن نیز موثرند، اما این نوشیدنی را به یک قرص جادویی یا معجون کاهش وزن تبدیل نمی کند.
نوشیدن یک لیوان، چند بار در هفته می تواند برای شما مفید باشد، اما نیازی به استفاده مداوم از آن نیست.