خواص کاسنی برای سلامت بدن ، درمان بیماری ها و زیبایی
کاسنی یک گیاه علفی جاودانه است و این گیاهان تا ارتفاع 1 متر رشد می کنند. برگ های گرد دارد که تلخ مزه هستند و شاخه های سختشان گلهای آبی دارد. این گل ها 15 تا 20 گلبرگ دارند، که در صبح زود باز می شوند و در اواخر روز بسته می شوند. گیاه میوه هایی بارنگ آبی روشن دارد و یک ریشه گوشتی بلند دارد که شبیه دم گاو است. برگ های کاسنی را می توان به سالاد اضافه کرد.
ریشه کاسنی چیست و این گیاه چگونه می تواند برای شما خوب باشد؟
ریشه از گیاهی از خانواده قاصدک است که گلهای آبی روشن دارد.مثل چوب به نظر می رسد و فیبری است و با توجه به اینکه ریشه آن غنی از فیبر است، سلامت هاضمه و گوارش را افزایش می دهد. اثرات ملینی طبیعی بر روی بدن دارد. این فولاد حاوی مقدار معقولی از منگنز است که از تشکیل سالم استخوان ها و بافت ها حمایت می کند. همچنین حاوی اینولین است، نوعی پروبیوتیک است که ایمنی را افزایش می دهد.
ارزش غذایی کاسنی :
کاسنی منبع خوبی از مواد غذایی مختلف مثل روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن، اسید فولیک و پتاسیم است. ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K نیز در کاسنی وجود دارند. تمام فواید سلامتی این گیاه که در بخش سلامت پلاس وی گفته شده است به خاطر محتوای غنی از مواد غذایی آن است. دانه های این گیاه یک خانه فروشگاهی از اسیدهای چرب اشباع شده و اشباع نشده هستند.
خواص و ارزش غذایی گیاه کاسنی
خواص و فواید سلامتی کاسنی:
در متن زیر بهترین فواید سلامتی کاسنی آورده شده است که شامل:
1. کاسنی به هضم کمک می کند:
کاسنی، منبع خوبی از باکتری های دوستانه به نام اینولین است.این باکتری ها همچنین پروبیوتیک هستند که عملکرد سیستم گوارشی را بهبود می بخشد. این کمک در مبارزه با نگرانی های گوارشی مختلف مثل بیماری برگشت اسید، سوهاضمه و سوزش قلب به صورتی که خوب عمل می کند تا اسیدیته را کاهش دهد. همچنین مصرف ریشه کاسنی جریان زردآب را افزایش داده و به هضم بهتر مواد غذایی و مایعات بدن کمک می کند.
2. کاسنی یک کاهنده مشکلات قلبی:
انولین موجود در کاسنی به کاهش سطح کلسترول بد در بدن کمک می کند.کلسترول روی دیواره ای رگ های خونی ته نشین می شود و باعث انسداد و محدود کردن جریان خون می شود. این وضعیت منجر به آترواسکلروز و فشار خون بالا می شود و همچنین می تواند باعث مشکلاتی مانند سکته قلبی و سکته شود.کاسنی همچنین دارای خواص ضد ترومبوتیک و ضد آریتمی است.
3. کاسنی ضد التهاب است:
کاهش التهاب و درد در میان اکثریت افراد دیده شده است. این اثر در کاهش درد ناشی از آرتروز بسیار موثر است. می تواند برای کاهش درد، درد عضلانی و درد مفاصل به کار رود.
4. کاسنی برای جلوگیری از سرطان:
در مطالعات مختلف انجام شده بر روی سرطان مشاهده شده است که کاسنی باعث کاهش رشد تومور می شود. مطالعات مقدماتی انجام شده بر روی این موضوع نشان داده است که خواص ضد تومور و آنتی اکسیدان کاسنی به این موضوع کمک می کند.
کاسنی برای کمک به جلوگیری از سرطان
5. کاسنی برای کمک به کاهش وزن:
اولیگوفروفوتوز و اینولین به وفور در کاسنی یافت می شوند.این دو جز در مدیریت وزن بسیار خوب هستند، آن ها گرلین را تنظیم می کنند، یک آمینو اسید که مسئول اشتها است.این کنترل گرها، از خوردن غذا کم کرده و احساس رضایت و سیری را ترویج می کنند.
6. کاسنی اضطراب را کاهش می دهد:
کاسنی، استرس را به خاطر خواص آرامش بخشش تسکین می دهد. ریشه این گیاه می تواند برای ایجاد خواب مورد استفاده قرار گیرد.
یک مسکن طبیعی ایمن تر از مواد شیمیایی است.کاهش استرس و اضطراب به کاهش شانس داشتن مشکلات سلامتی مانند بیماری های قلبی، عدم تعادل هورمونی، بی خوابی، پیری زودرس و اختلالات شناختی کمک می کند.
7. کاسنی درمان التهاب و ورم چشم:
برای درمان التهاب و ورم چشم برگ های کاسنی را له می کنند و از آن به عنوان پماد برای چشم استفاده می کنند. اگر می خواهید از فواید کاسنی برای اعصاب، چشم و سیستم عضلانی بهره مند شوید بهتر است آب کاسنی را با هویج، کرفس و جعفری مخلوط نمایید و مصرف کنید.
8. کاسنی برای رفع خارش:
اگر دچار خارش بدن هستید بهتر است آب کاسنی را به محل خارش بمالید تا خارشتان رفع گردد.
9. کاسنی سرشار از ویتامین ث:
برگ کاسنی حاوی ویتامین c است سبب حفظ جوانی خواهد شد.
ویتامین c برگ های کاسنی
10. کاسنی برای مقابله با یبوست:
کاسنی دارای خاصیت طبیعی رونده است و می تواند با یبوست حاد مقابله نماید.
11. کاسنی برای بهبود کم خونی:
مصرف آب کاسنی همراه با کرفس و جعفری برای بهبود کم خونی مفید است و خاصیت تقویت کنندگی دارد.
12. ریشه کاسنی برای درمان برونشیت:
برای درمان برونشیت حاد پودر ریشه خشک کاسنی را همراه با عسل مصرف نمایید.
13.ریشه کاسنی ضد یرقان است:
مصرف ریشه کاسنی ضدیرقان و خلط آور می باشد و برای رفع بیماری زردی و یرقان توصیه می شود.
14. ریشه کاسنی برای بهبود ورم لثه:
ریشه کاسنی سبب از بین رفتن ورم و التهاب لثه خواهد شد.
بهبود ورم لثه با ریشه کاسنی
15. خاصیت آنتی بیوتیکی کاسنی:
کاسنی اثر میکروب کشی قوی تری از انواع آنتی بیوتیک ها دارد.
16. کاسنی و دفع سموم کبدی:
گیاه کاسنی بر روی کبد اثر می گذارد و سبب دفع صفرا از بدن می شود و زردی را می زداید و بار کبد را سبک می کند، به همین دلیل مسکنی تاثیرگذار برای تب محسوب می شود.
17. سیروز کبدی:
استفاده از گیاه کاسنی برای تصفیه خون بسیار مفید است. در بخش سلامت پلاس وی اشاره کرده ایم که گنجاندن سالاد کاسنی در برنامه غذایی روزانه به دلیل وجود ماده ای به نام تتراکلروکربن موجب حفاظت کبد در برابر سموم کبدی می شود.
18. گیاه کاسنی برای دفع انگل:
گیاه کاسنی خاصیت ضدانگلی دارد و ریشه گیاه حاوی روغن های خاصی است که انگل ها و کرم های مضر در بدن را از بین می برد.
19. کاسنی برای درمان دیابت:
مصرف کاسنی قند خون را تنظیم می کند و عصاره ریشه کاسنی بیماری دیابت را کنترل می کند.
درمان دیابت با مصرف کاسنی
20. خاصیت ضدباکتری و ضدقارچی کاسنی:
کاسنی خواص ضدقارچی و ضدمیکروبی دارد و سبب جلوگیری از تکثیر باکتری های مضرمی شود.
21. کاسنی برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
خواص ضدباکتریایی کاسنی سبب می شود ، سیستم ایمنی بدن تقویت شده و ترکیبات فنولی موجود در آن به عنوان آنتی اکسیدان عمل کند.
22. کاسنی برای از بین بردن چین و چروک:
ریشه گیاه کاسنی دارای بتاکاروتن است که در تولید کلاژن مفید می باشد و سبب چاقی صورت و جوانسازی پوست و رفع چین و چروک می شود.
23. کاسنی مرطوب کننده پوست:
در تهیه ماسک مرطوب کننده پوست از ریشه کاسنی استفاده می شود و این ماسک سبب حفظ سلامت پوست می شود.
24. کاسنی برای درمان جوش و آکنه:
کاسنی خواص ضدالتهابی دارد و برای درمان انواع جوش و آکنه مفید است.
درمان جوش و آکنه با کاسنی
ماسک زیبایی کاسنی:
گیاه کاسنی را بکوبیدو آب آن را جدا کنید . سپس این آب را با یک عدد سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و روی پوست صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب معمولی بشویید تا بیماری های پوستی مانند اگزما و... درمان شود و پوست سالم و زیبا گردد.
25. مصارف دارویی کاسنی :
کاسنی به عنوان جایگزین قهوه استفاده می شود.گرچه حاوی کافئین نیست، اما اثرات مشابهی به عنوان نوشیدنی اصلی دارد.برگ های جوان آن جز خوبی برای سالاد تازه تشکیل می دهند و برگ های بالغ آن برای پخت درست مثل سبزی استفاده می شوند.استفاده دارویی از کاسنی با مشکلات مختلف سلامتی مفید است.اینولین مسئول تنظیم تخمیر میکروبی است و میزان چربی و کلسترول را بررسی می کند و در عین حال کاهش اثرات مضر را افزایش می دهد.
عوارض جانبی و آلرژی گیاه و عرض کاسنی :
کاسنی اگرچه دارای فواید زیادی است, اما مانند هر ماده دیگری اشکالاتی هم دارد. اگر نسبت به گل های جعفری، رگوید و گل مروارید حساسیت دارید، ممکن است نسبت به کاسنی هم حساسیت داشته باشید.
بخش سلامت پلاس وی خاطرنشان می کند که افرادی که از سنگ صفرا رنج می برند، نباید این گیاه را بیش از حد مصرف کنند، زیرا باعث وخیم تر شدن اوضاعشان می شود.
زنان باردار باید از مصرف کاسنی خودداری کنند، زیرا باعث سقط جنین با تحریک قاعدگی می شود.
کشت کاسنی:
کاسنی بومی اوراسیا است که توسط اروپایی ها به آمریکا منتقل شده است. امروزه به طور طبیعی در آنجا پرورش می یابد.در هندوستان کاسنی اغلب در قسمت های شمال غربی و جنوبی می روید.این گیاه برای برگ, ریشه و بذرش کشت می شود.کاسنی در خاک خوب آبکشی شده بخوبی رشد می کند و آب زیادی نمی تواند مانند خاک شنی و گچی تجمع یابد.
عوارض جانبی ریشه کاسنی چیست؟
موضوعات مربوط به دوران بارداری و شیردهی:
این ریشه ممکن است باعث قاعدگی زنان و سقط جنین شود.
بنابراین در دوران بارداری توصیه نمی شود.
ما به اندازه کافی تحقیق در مورد اثرات آن در طول شیردهی نداریم.
عوارض جانبی ریشه کاسنی
آلرژی به کاسنی:
در بخش سلامت پلاس وی تاکید می کنیم که اگر نسبت به رگوید و یا گیاهان وابسته حساسیت داشته باشید, ممکن است نسبت به کاسنی هم حساسیت داشته باشید. می توانید قبل از استفاده از ریشه کاسنی با پزشک خود مشورت کنید.
صفرا:
از آنجایی که کاسنی می تواند تولید صفرا را تحریک کند, ممکن است برای افراد مبتلا به سنگ صفرا مشکل باشد. در نتیجه از استفاده از آن اجتناب کنید.
چگونه می توان از ریشه کاسنی استفاده کرد؟
برخی از رایج ترین روش ها، عبارتند از:
قهوه کاسنی:
• ابتدا, ریشه ها را بشورید و برش دهید. آن ها را در اجاق کباب کنید.
• بپزید تا خشک شوند.
• ریشه ها را در یک خردکن غذا خرد کنید.
• پودرش باید شبیه قهوه باشد. می توانید با قهوه مخلوط کنید.
• می توانید یک قاشق چای خوری کاسنی را با یک قاشق سوپ خوری قهوه مصرف کنید.
• فقط در آب داغ مخلوط کنید.
کاسنی گریل شده:
می توانید کاسنی را ببرید و با روغن زیتون بپوشانید. آن را گریل کنید. پس از تنظیمش روی گریل, آن ها باید ظرف چند دقیقه پخته شوند. می توانید آب لیمو را روی آن بریزید.
کاسنی بخارپز شده:
این شامل برگ ها نیز می شود.برگ ها را, همراه با ریشه کاسنی, در یک سبد بخارپز به مدت 10 دقیقه بخار دهید. سپس می توانید آن ها را به سالادها و پاستا اضافه کنید. اینها راه هایی هستند که می توانید به آن ها مراجعه کنید و از فواید شگفت انگیز آن استفاده کنید.
اما صبر کنید - چه چیزی مسئول این مزایا است؟
حقایق سلامتی کاسنی:
به نظر می رسد که کاسنی خصوصیات دارویی داشته باشد.لیست برخی از فواید سلامتی کاسنی را آورده ایم. لطفاً آگاه باشید که ما هیچ کدام از این ادعاها را تایید یا رد نمی کنیم. ما فقط فکر می کنیم که آن ها جالب هستند.
در اوایل قرن بیستم, سرآشپزها و نویسندگان فرانسوی درباره کاسنی معتقد بودند که اثر آرامش بخش برای اثرات محرککافئین در قهوه را دارد. از سوی دیگر, از مصرف آن با " داشتن خون ریزی " یا "مشکل لنفاوی " اجتناب می شد.
گفته می شود که ریشه تازه کاسنی در برابر بیماری های ریوی مفید است. 1 اونس از ریشه کاسنی را در آب جوش بریزید و بخورید، در مقابله با یرقان و بزرگ شدن کبد موثر است.
گیاه شناسان باستانی برگ های له شده را برای تورم و التهاب مفید می دانند.گیاه شناسان مدرن می گویند که کاسنی تولید صفرا را افزایش می دهد، ضربان قلب سریع را تعدیل می کند، کلسترول را کاهش داده و باکتری ها را از بین می برد.مطالعه اخیر کره ای نشان می دهد که کاسنی سطح کلسترول را کاهش داده و نسبت HDL (یعنی مواد خوب) را در خون افزایش می دهد.