وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

درباره روز جهانی فلسفه + تاریخ آن در ایران و جهان

درباره روز جهانی فلسفه + تاریخ آن در ایران و جهان

21 نوامبر روز جهانی فلسفه می باشد و در این روز بیشتر به فلسفه و نقش آن در پیشرفت بشر می پردازند و از بزرگان فلسفه در ایران و جهان یاد کرده و تجلیل می کنند.

21 نوامبر روز جهانی فلسفه [ 21 November ]

فلسفه و سیاست دو عامل مهم در زندگی افراد است . فلسفه از واژه یونانی فیلوسوفیا گرفته شده است که به معنای دانش دوستی است . فلسفه مطالعه ماهیتِ حقیقت و وجود می باشد . رفتارهای درست و غلط را از یکدیگر متمایز می کند .به مناسبت روز جهانی فلسفه در این بخش از پلاس وی به این موضوع می پردازیم.

روز جهانی فلسفه

فَلسَفه چیست؟

فلسفه به بنیادی ترین عقاید، مفاهیم و رویکردهای یک فرد یا گروه اشاره دارد. فَلسَفه مطالعهٔ مسائلی کلی و اساسی، دربارهٔ موضوعاتی مانند هستی، واقعیت، آگاهی، ارزش، خِرَد، ذهن و زبان است که تکیه بر استدلال های عقلانی و منطقی دارد.

نخستین بار سقراط واژه فلسفه به معنای دانش دوستی است را به کار برده و زمانی که از او پرسیدند:«آیا تو فردی خِرَدمند هستی؟» وی پاسخ داد:«نه، اما خِرَددوست (Philosopher) هستم.».

سقراط

حوزه های تحقیق فلسفه

فلسفه به بسیاری از رشته های فرعی مانند معرفت شناسی، منطق، متافیزیک، اخلاق و زیبایی شناسی و ... تقسیم شده است.

روز جهانی فلسفه چه روزی است؟

روز جهانی فلسفه در سال 2002 اولین بار توسط یونسکو معرفی شد . این روز با هدف ارتقاء فرهنگ فیلسوفانه بین المللی و بزرگداشت گوناگونی و تفاوت انسان ها نامگذاری شده بود . روز جهانی فلسفه اولین بار در 21 نوامبر سال 2002 جشن گرفته شد . یونسکو اعلام کرد که روز جهانی فلسفه را سومین پنجشنبه ماه نوامبر جشن می گیرد و سال 2005 آن را آغاز کرد . امسال سومین پنجشنبه ماه نوامبر، در روز 21 نوامبر قرار می گیرد .

روز جهانی فلسفه در ایران

هدف از برگزاری روز جهانی فلسفه

روز جهانی فلسفه به اهمیت فلسفه در نواحی مختلف دنیا اشاره می کند . هدف آن یک هدف جهانی و بین المللی است که تغییرات اجتماعی را هم در بر دارد در واقع یک نوع محرک برای همکاری های جهانی برای به ثمر رساندن چالش های بزرگ ، تغییرات محیط زیست ، هوش مصنوعی و غیره است . در واقع با بزرگداشت چنین روزی اهمیت مردم نسبت به موضوعاتی مثل فلسفه و توجه بیشتر به آن افزایش پیدا می کند .

از دیگر اهداف نامگذاری روز فلسفه بالا بردن سطح آگاهی عمومی از جایگاه فلسفه و استفاده منتقدانه از فلسفه در تحلیل مشکلات ناشی از تاثیر جهانی شدن یا ورود به مدرنیته است.گسترش فرهنگ تحمل دیگری، مدارا و صلح را می توان از دیگر دلایل اهمیت فلسفه نام برد. آدری آزولای مدیر کل یونسکو در این باره می گوید:فلسفه با اجازه دادن به ما برای کشف تنوع جریان های فکری در جهان، گفت وگو میان فرهنگ های مختلف را تسهیل می کند و شرایط فکری مساعد برای تغییر، توسعه و صلح پایدار را ایجاد می کند.

فلاسفه بزرگ ایران

فلاسفه بزرگ ایران

ابن سینا، فارابی ، ابن مسکویه ، شیخ شهاب الدین سهروردی، ملاصدرا و... جزو بزرگ ترین فلاسفه ایران هستند .علامه محمدحسین طباطبایی و علامه محمدتقی جعفری از بزرگ ترین شخصیت های معاصر در فلسفه اسلامی به شمار می روند. علامه طباطبایی حکمت، فلسفه و تفسیر در حوزه های تشیع، پس از دورهٔ صفویه را حیاتی دوباره بخشید. علامه محمدتقی جعفری نیز از جمله فیلسوفان مسلمان و مفسران نهج البلاغه محسوب می شود که آثار ماندگاری در عرصه های مختلف حکمت، اصول و کلام به یادگار نهاد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع