مواد لازم برای دمپخت کلم کازرونی:
- گوشت قیمه ای خرد شده:700 الی 800 گرم
- برنج:4 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی:یک پیمانه
- ترخون پاک و خورد کرده:نیم کیلو
- یا ترخون خشک:4/1 پیمانه
- کلم برگ خورد شده:یک عدد متوسط
- رب گوجه:کمی
- پیاز یک عدد درشت :خلالی
- زعفران دم کرده:به میزان لازم
- نمک و ادویه مخلوط:به میزان کافی
- سیر:سه حبه
- روغن و کره یا روغن حیوانی:به میزان لازم
طرز تهیه دمپخت کلم کازرونی :
ابتدا لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل خیس کنید و بعد با کمی آب و نمک بپزید.
برنج را هم بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
سپس کلم برگ ها را خرد کنید و بشویید.
بعد از اینکه آب کلم خشک شد آن را داخل تابه ی روغن بریزید و به همراه پیاز خلالی شده تفت دهید.
بعد گوشت قیمه را به کلم و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و به همراه کمی آب ، دارچین ، نمک ، فلفل ، زعفران و رب گوجه فرنگی تفت دهید و بگذارید تا بپزند.
در آخر لوبیا چشم بلبلی پخته شده را به همراه سیر ، ترخون خشک یا تازه ، به بقیه مواد اضافه کنید تا یک جوش بزند.
برنج خیس خورده شده را آبکشی کنید و مواد تفت داده شده را لابه لای برنج بکشید .
مقداری روغن داغ کنید و روی برنج بریزید و برنج را دم کنید.
بعد از دم کشیدن برنج روی آن روغن حیوانی یا کره بریزید و دمپختک خوش عطر و خوش مزه راپس از آماده شدن سرو کنید.
نکته:
معمولا برای قیمه مغز ران گوساله جوان مناسب تر است زیرا بدون چربی است و ریشه ریشه هم نمی شه .
این غذا را میتوان به صورت دمی ( کته ) هم تهیه کرد .
به هرحال پلو های مخلوط باید به اصطلاح پر ملات باشند .
غذای فوق العاده خوش عطر و خوشمزه و خوش خوراکیه .
نکات تکمیلی در مورد دمپخت کلم کازرونی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
دمپخت کلم کازرونی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .