مواد لازم برای دلمه سیراب شیرد ان:
- سیرابی :به تعداد نفرات یک برش
- گوشت چرخ کرده :200 گرم
- پیاز سرخ شده :3 قاشق غذاخوری
- لپه:4 قاشق
- برنج:1لیوان
- رب گوجه:1 قاشق غذاخوری
- سبزی معطر مخصوص دلمه:(ترخون، مرزه، نعناع، جعفری وپیازچه)
- سبزی معطر مخصوص دلمه خرد شده :1 لیوان
- پودر زیره :1 قاشق چایخوری سرخالی
- فلفل و زردچوبه:به مقدار لازم
- روغن :به میزان کافی
طرز تهیه دلمه سیراب شیردان :
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و 2 قاشق از پیاز خرد شده را به همراه گوشت در تابه بریزید و در روغن تفت دهید.
در حین تفت گوشت ادویه ها را به همراه سبزی خرد شده به گوشت اضافه کنید و کاملا تفت دهید. برنج را هم بشویید و به صورت خام به مواد داخل گوشت اضافه کنید و با مقداری نمک مواد را هم بزنید.
مواد آماده شده دلمه را کنار بگذارید و به سراغ سیرابی ها بروید. سیرابی ها را در اندازه های 15 در 15 سانتی متر برش بزنید و مقداری از مواد دلمه را داخل آن بریزید و چهار طرفش ا محکم ببندید و یا بدوزید که مواد هنگام پختن بیرون نریزد.
یک قاشق پیاز مانده را در یک قابلمه بریزید و به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید و با کمی ادویه تفت دهید . 1 لیتر آب داخل قابلمه بریزد و دلمه های سیرابی را داخل قابلمه قرار دهید.
در ظرف را ببندید و بعد از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید 3 تا 4 ساعت با حرارت کم سیرابی ها بپزند.
(در حین پخت دلمه ها میتوانید چند پاچه گوسفند هم داخل قابلمه بگذارید تا طعم متفاوت تری را تجربه کنید) بعد از 3 ، 4 ساعت که سیرابی ها پخت و سس داخل قابلمه غلیظ شد ، دلمه های سیرابی را در آورده و در ظرف مورد نظرتان بکشید.
سس آن را هم روی دلمه ها بریزید و با چند پر لیمو و جعفری آن را تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد دلمه سیراب شیردان
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
دلمه سیراب شیردان را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .