وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

“دلمه سیراب شیردان” و طرز تهیه آن

“دلمه سیراب شیردان” و طرز تهیه آن

“دلمه سیراب شیردان” یا سُغدو از غذاهای محلی لرستان است که با سیرابی و گوش چزخ کرده و سبزیجات درست می شود و بسیار مغذی و سالم است.

مواد لازم برای دلمه سیراب شیرد ان:

  • سیرابی :به تعداد نفرات یک برش
  • گوشت چرخ کرده :200 گرم
  • پیاز سرخ شده :3 قاشق غذاخوری
  • لپه:4 قاشق
  • برنج:1لیوان
  • رب گوجه:1 قاشق غذاخوری
  • سبزی معطر مخصوص دلمه:(ترخون، مرزه، نعناع، جعفری وپیازچه)
  • سبزی معطر مخصوص دلمه خرد شده :1 لیوان
  • پودر زیره :1 قاشق چایخوری سرخالی
  • فلفل و زردچوبه:به مقدار لازم
  • روغن :به میزان کافی

دلمه سیراب شیردان

طرز تهیه دلمه سیراب شیردان :

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و 2 قاشق از پیاز خرد شده را به همراه گوشت در تابه بریزید و در روغن تفت دهید.

در حین تفت گوشت ادویه ها را به همراه سبزی خرد شده به گوشت اضافه کنید و کاملا تفت دهید. برنج را هم بشویید و به صورت خام به مواد داخل گوشت اضافه کنید و با مقداری نمک مواد را هم بزنید.

مواد آماده شده دلمه را کنار بگذارید و به سراغ سیرابی ها بروید. سیرابی ها را در اندازه های 15 در 15 سانتی متر برش بزنید و مقداری از مواد دلمه را داخل آن بریزید و چهار طرفش ا محکم ببندید و یا بدوزید که مواد هنگام پختن بیرون نریزد.

دلمه سیراب شیردان

یک قاشق پیاز مانده را در یک قابلمه بریزید و به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید و با کمی ادویه تفت دهید . 1 لیتر آب داخل قابلمه بریزد و دلمه های سیرابی را داخل قابلمه قرار دهید.

در ظرف را ببندید و بعد از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید 3 تا 4 ساعت با حرارت کم سیرابی ها بپزند.

(در حین پخت دلمه ها میتوانید چند پاچه گوسفند هم داخل قابلمه بگذارید تا طعم متفاوت تری را تجربه کنید) بعد از 3 ، 4 ساعت که سیرابی ها پخت و سس داخل قابلمه غلیظ شد ، دلمه های سیرابی را در آورده و در ظرف مورد نظرتان بکشید.

سس آن را هم روی دلمه ها بریزید و با چند پر لیمو و جعفری آن را تزیین کنید.

نکات تکمیلی در مورد دلمه سیراب شیردان

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
دلمه سیراب شیردان را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع